Lingonberry curd eli puolukkatahna on mainio syysherkku ja ruokalahja

Puolukkacurd_Himahella

Jos metsässä liikkuvia syväkurkkuja on uskominen, puolukat alkavat pikkuhiljaa kypsyä. Ihan vielä ei ole paras puolukka-aika, joten puolukkatahna eli puolukkacurd syntyi Blondikeittiössä pakastepuolukoista.

Puolukkatahna syntyi rakastamani  sitruunatahnan eli lemon curdin innoittamana.  Englantilaista klassikkoherkkua nautitaan muun muassa skonssien ja paahtoleipien levitteenä, mutta rakastan sitä myös täytekakkujen täytteenä ja kermavaahdon maustajana.

Hilloista  ja marmelaadeista curd eroaa siinä, että tahna sisältää munia tai keltuaisia, sokeria, tärkkelystä, sitruunamehua ja raastettua sitruunankuorta. Tahna saostetaan vesihauteessa ja loppuvaiheessa siihen lisätään voita. Kun tahna on jäähtynyt se tölkitetään.

Kotitekoisen lemon curdin tapaan puolukkacurdin säilyvyys on jääkaapissa 2-3 viikkoa.

Puolukkatahna

Puolukkatahna maistuu syksyltä

Koska puolukka on kirpeä marja, se sopii mainiosti curdin ainekseksi. Samoin mustaherukka ja karpalo sopisivat tähän hommaan nekin.

Puolukkatahna oli hyvää pullavohveleiden kanssa, mutta kyllä se maistui ihan paahtoleivänkin päällä.  Ja olen postannut myös  amerikkalaista piimäskonsseista, joiden kanssa tahna olisi myös tässä.

Lue myös: Teen kaveriksi: Piimäskonssit eli buttermilk biscuits

Koska citysäilöntä on hipsterien hommaa, puolukkatahna on myös arvostettu tuliainen kavereilla kyläiltäessä.

Piimäskonssit eli buttermilk biscuits sopii erilaisten tahnojen, hillojen ja juustojen kaveriksi. 

Tahnaisin terveisin,

Blonditiina

Kommentit

Kommentoi juttua: Lingonberry curd eli puolukkatahna on mainio syysherkku ja ruokalahja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X