
Maksastroganov on nopea kotoiluruoka

Tätä postausta kirjoittaessani koko Suomi puhuu koronaviruksesta. Kyseinen epidemia peruutti minunkin Berliinin reissuni ja kaupunkiloma muuttui kotoiluksi. Lohdutukseksi mieleni rupesi tekemään maksastroganovia, joka kuuluu herkkuruokiini jo lapsuudesta. Niinpä saksalainen currywursti vaihtui nyt nopeaan ja helppoon klassikkoruokaan.
Maksastroganov
500 g pala naudan maksaa
2 sipulia
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
2 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
3 rkl tomaattipyreetä
4 dl lihalientä
2 dl kermaa
1-2 rkl sinappikurkkusalaattia
ripaus suolaa
- Poista maksapalan pinnalta kalvot varovasti käsin vetämällä.
- Kuutioi tai viipaloi maksa. Poista suonikohdat. Kuivaa palat talouspaperilla.
- Kuori ja viipaloi sipuli renkaiksi. Kuullota sipulirenkaat voissa kauniin ruskeiksi. Lisää pannulle voita ja ruskista maksapalat nopeasti. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää pannulle tomaattipyree ja vehnäjauhot. Kääntele ne hyvin maksa-sipuliseoksen joukkoon.
- Lisää lihalientä pannulle niin, että maksat ja sipulirenkaat peittyvät. Kypsennä maksaa pannulla ilman kantta muutama minuutti.
- Lisää pannulle sinappikurkkusalaatti ja kerma. Kypsennä viitisen minuuttia. Mausta kastike suolalla ja salvialla.
- Tarjoa maksakastike keitettyjen perunoiden tai yrttiperunasoseen ja puolukkasurvoksen kanssa.
Yrttiperunasose
kilo jauhoisia perunoita
2 dl keitinlientä tai maitoa
1 dl oliiviöljyä
1/2 dl silputtua lehtipersiljaa
1/2 dl silputtua basilikaa
suolaa
valkopippuria
- Keitä perunat kypsiksi, kaada vesi huolella pois, soseuta sosemyllyllä.
- Sekoita yrtit ja öljy tehosekoittimessa, lisää perunasoseen joukkoon ja tarkista maku.
Viinivinkki
Maksan kaverinina maistuu mainiolta notkea, täyteläinen ja mausteinen punaviini, esimerkiksi australialainen Pirkko Shiraz 2018 kartonkitölkki, 9,98 e.
Lue myös:
Maksa on pikaruokaa! Kokeile maksaa venetsialaiseen tapaan.

Olen Tiina Rantanen, monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin. Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Maksastroganov on nopea kotoiluruoka