
Päivän pikaruoka: Siskonmakkara-salviapasta

Joskus nälkä kurnii omissa ja perheen suolissa sellaisella volyymillla, että ruoan on viisainta olla pöydässä mitä pikimmin. Pikapastat ovat niitä ruokalajeja, joilla isokin nälkä tyydytetään nopeasti.
Italian Piemontessa viinintuottaja Marina Marsaglialta oppimani Pasta Limone on ollut ruokalaji, jolla olen taikonut ruoan pöytään lähes tyhjästä nyhjäämällä. Ja se on ruoka, josta pitävät kaikki. Sen reseptin tarinan olen kertonut aikaisemminkin ja ohjeen löydät alla olevasta linkistä:
Nyhjää tyhjästä: Pasta al limone
Toinen suosimani pikaruoka on pastaa tai gnoccheja salviavoissa. Tätä ruokaa tulee tehtyä usein varsinkin kesäaikaan, jolloin terassipuutarhassani ruukut pursuavat myös tuoretta salviaa. Tämänkin ruokalajin valmistaminen käy kädenkäänteessä ja raaka-aineita on kolme: pasta/gnocchit, voi ja salvia. No, sitruunankuori on tullut matkan varrella mukaan klassikkoreseptiin. Ja se parmesaani.
Salvia-voipasta
Edellä mainittu ohje toimi ns. reseptipohjana päässäni, kun pyöräytin siskonmakkara-salviapastan. Ajatus lähti siitä, että jääkaapissani oli paketti siskonmakkaroita, joiden parasta ennen -päiväys alkoi olla hollilla. Tarkoitukseni oli ollut tehdä siskonmakkarakeittoa, mutta nyt siskot päätyivätkin ihan toisenlaiseen ruokalajiin. Blondin koekeilukeittiössä taas testattiin. Ja ohjehan toimi. Ja miksi ei olisi toiminut, siskonmakkarat ovat mitä maukkaimpia raaka-makkaroita.
Siskonmakkara-salviapasta
Pastaterveisin
Blonditiina

Olen Tiina Rantanen, monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin. Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Päivän pikaruoka: Siskonmakkara-salviapasta