Himahella

Pannupulla maistuu vadelmalta ja limettikermalta

Laskiaispullan voi leipoa myös levyksi ja leikata siitä leivoksia. © Tiina Rantanen

Helmikuun sesonkiherkku eli laskiaispullat saapuivat kauppoihin heti vuodenvaihteen jälkeen. Jos vielä haluaa vähän himmailla ennen varsinaista korkeasesonkia, pannupulla on herkku, jossa yhdistyy niin kerma kuin hillo.

Pannupulla vadelmahillolla ja limettikermalla

12–16 palaa

1/2 palaa (25 g) tuorehiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa

3 dl maitoa

1/2 tl suolaa

1 dl sokeria

2 tl kardemummaa

75 g voita sulatettuna

8-9 dl vehnäjauhoja

Voiteluun

1 kananmuna

Koristeeksi

mantelilastuja

tomusokeria

Täyte

4 dl kuohukermaa

6 liivatetta

1/2 dl kuumaa vettä

1 dl lime- tai lemon curd -tahnaa

3 dl ( noin 400 g)  vadelmahilloa

  1.  Tee pullataikinaMurenna hivakädenlämpöiseen maitoon. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se jauhoihin ja käytä lämpimämää (42 astetta) taikinanestettä. Lisää suola, sokeri, kardemumma, voisula ja vehnäjauhot vähän kerrallaan. Vaivaa taikinaa kunnes se irotaa kulhon reunoista.
  2. Anna taikinan kohota liinan alla  lämpimässä, vedottomassa paikassa 30-40 minuuttia.
  3. Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipannun kokoiseksi, noin kahden sentin paksuiseksi levyksi.  Anna levyn kohtoa peitettynä vielä 30-40 minuuttia. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  4.  Voitele taikinalevy munalla ja ripottele sen päälle mantelilastuja. Paista uunin alatasolla 15-20 minuuttia tai kunnes levy on kullanruskea.
  5. Anna levyn jäähtyä leivinliinalla peitettynä.
  6. Tee täyte. Pane liivatelehdet pehmeneämään kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Kuumenna tilkka vettä ja sulata kuivaksi puserretut liivatelehdet nesteeseen. Vaahdota kerma ja mausta se limetti- tai lemon curd -tahnalla. Lisää liivateseos nauhana, koko ajan sekoittaen kermavaahdon joukkoon.
  7.  Leikkaa pullalevystä pois reunapalat ja puolita levy. Pane toiselle puoliskolle ensin vadelmahilloa ja sen jälkeen limettikermavaahtoa. Nosta toinen puoli kanneksi. Anna täytteen hyytyä pari tuntia jääkaapissa.
  8. Puuteroi laskiaispannupulla tomusokerilla ja leikkaa haluamasi kokoisiksi neliöiksi terävällä veitsellä.
Laskiaispannupulla_pysty
© Tiina Rantanen

Vinkki! Voit valmistaa pullataikinan myös juurimenetelmällä! Lue: Himahellassa pullataikina leivotaan juureen. 

Pullaterveisin

Blondtiina

 


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pannupulla maistuu vadelmalta ja limettikermalta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *