Syntinen suklaakakku vie kielen
Tammikuun 27. päivä on suklaakakkupäivä ja mitä useampaa suklaakakkua ehtii päivän aikana syödä, sitä parempi.
Tämän syntisen suklaakakun ohje on Yvonne Lenardin kirjasta Lumoava Provence ja Blondikeittiöön se rantautui haastateltuani näyttelijä Piitu Uskia. Tässä kakussa on paljon kaikkea, mutta pienikin pala riittää tyydyttämään isonkin makeannälän.
Kakun salaisuus on siinä, ettei anna sen paistua aivan kypsäksi, sillä sisuksen pitää pysyä mehevänä ja pehmoisena. Kakun voi koristella tuoreilla marjoilla, syötävillä kukilla tai ihan vain tomusokerilla.
Syntinen suklaakakku
200 g taloussuklaata
200 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 86 %)
12 munaa
5 dl sokeria
400 g huoneenlämpöistä voita
1 1/2 dl vehnäjauhoja
- Sulata suklaa vesihauteessa.
- Erota kananmunien keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa keltuaiset ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Lisää haaleaksi jäähtynyt suklaa ja notkistettu (Ei sulatettu!) voi. Lisää jauhot ja sekoita taikina varovaisesti tasaiseksi.
- Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto varovasti nostellen taikinaan.
- Voitele halkaisisijaltaan 30 cm kakkuvuoka, jossa on vähintään neljä senttiä korkeat reunat. Ripottele vuokaan kidesokeria, ravista ylimääräinen pois.
- Kaada taikina vuokaa, jonka pitäisi jäädä reunoilta noin sentin verran vajaaksi.
- Paista kakku 150-asteisessa uunissa 35-45 minuuttia. Kakun ei pitäisi juurikaan kohota. Jos se nousee liikaa, alenna uunin lämpötilaa. Kokeile kakun kypsyyttä 30 minuutin paistamisen jälkeen. Kakun pitäisi olla kiinteä, mutta sisältä vielä tikkuun tarttuva. Jos kakku ei tunnu kypsältä, käännä lämpö pois päältä ja jätä kakku uuniin vielä muutamaksi minuutiksi.
Lue myös
Sitruunalta maistuva valkoinen mutakakku rakastaa marjoja
Suklaisin terveisin
Blonditiina
Olen Tiina Rantanen, monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin. Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Syntinen suklaakakku vie kielen