Himahella

Syntinen suklaakakku vie kielen

© Timo Viljakainen

Tammikuun 27. päivä on suklaakakkupäivä ja mitä useampaa suklaakakkua ehtii päivän aikana syödä, sitä parempi.

Tämän syntisen suklaakakun ohje on Yvonne Lenardin kirjasta Lumoava Provence ja Blondikeittiöön se rantautui haastateltuani näyttelijä Piitu Uskia. Tässä kakussa on paljon kaikkea, mutta pienikin pala riittää tyydyttämään isonkin makeannälän.

Kakun salaisuus on siinä, ettei anna sen paistua aivan kypsäksi, sillä sisuksen pitää pysyä mehevänä ja pehmoisena. Kakun voi koristella tuoreilla marjoilla, syötävillä kukilla tai ihan vain tomusokerilla.

Syntinen suklaakakku

200 g taloussuklaata

200 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 86 %)

12 munaa

5 dl sokeria

400 g huoneenlämpöistä voita

1 1/2 dl vehnäjauhoja

  1. Sulata suklaa vesihauteessa.
  2. Erota kananmunien keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa keltuaiset ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Lisää haaleaksi jäähtynyt suklaa ja notkistettu (Ei sulatettu!) voi. Lisää jauhot ja sekoita taikina varovaisesti tasaiseksi.
  3. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto varovasti nostellen taikinaan.
  4. Voitele halkaisisijaltaan 30 cm kakkuvuoka, jossa on vähintään neljä senttiä korkeat reunat. Ripottele vuokaan kidesokeria, ravista ylimääräinen pois.
  5. Kaada taikina vuokaa, jonka pitäisi jäädä reunoilta noin sentin verran vajaaksi.
  6. Paista kakku 150-asteisessa uunissa 35-45 minuuttia. Kakun ei pitäisi juurikaan kohota. Jos se nousee liikaa, alenna uunin lämpötilaa. Kokeile kakun kypsyyttä 30 minuutin paistamisen jälkeen. Kakun pitäisi olla kiinteä, mutta sisältä vielä tikkuun tarttuva. Jos kakku ei tunnu kypsältä, käännä lämpö pois päältä ja jätä kakku uuniin vielä muutamaksi minuutiksi.

Lue myös

Valkoinen mutakakku koristeltiin pensasmustikoilla, mutta kaikki marjat käyvät. © Tiina Rantanen

Sitruunalta maistuva valkoinen mutakakku rakastaa marjoja

Suklaisin terveisin

Blonditiina


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Syntinen suklaakakku vie kielen

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *