Vartissa valmista -yhden kattilan vegepasta

Maanantaina vietän kotitoimistopäivää sorvin äärellä. Lounasajan lähestyessä piti keksiä jotakin syötävää, joka valmistuisi kirjoitushommien ohessa pika pikaa. En halunnut kuitata lounasta leivällä, joten päätin tehdä itselleni nopean pastan. Kuten monesti ennenkin.

Kehitin tämän yhden kattilan pastan niistä kasviksista, joita löytyi viikonlopun jäljiltä jääkaappini vihanneslokerosta. Ja samalla tuli vietettyä Lihaton maanantai eli Meatless Monday!

Toki lihaakin kattilaan saa laittaa, itsekin vain fleksaan. Mikäli se lihanhimo iskee vahvana tai kasvispäivä on no-no, ehdotan pastaan käytettäväksi vaikkapa mausteista chorizo-makkaraa. Pilko se vain mukaan kuten muutkin ainekset. Sriracha-kastikkeen määrä ohjeessa on 1-2 teelusikallista. Itse hujautin liemeen sellaiset  1 1/2 teelusikallista noin silmämääräisesti.  Säädä siis tulisuutta omien chilimieltymystesi mukaan.

Tämä ruokaohje on julkaistu kokattavaksi, ei vain katsottavaksi! Onhan Blondikeittiössä  jo 30 vuotta noudatettu ruokafilosofiaa:  ”Herkkuja helposti”.

Tällä ohjeella tumpeloinkin kokki saa ruoan reilussa vartissa pöytään. Ja kaiken muun lisäksi pasta on vegaaninen, jos lisänä tarjottava juusto korvataan vegaanijuustolla. Välttämättä ruoka ei kaipaa sitä juustoakaan.

Blondin yhden kattilan vegepasta

neljä annosta

vegaaninen

250 g spagettia

2 tomaattia

1 paprika

3 kevätsipulia tai 1 purjo

pieni kesäkurpitsa

kourallinen kantarelleja tai muita sieniä

3 valkoispulinkynttä

1/2 dl kasvisfondia

6 dl kiehuvaa vettä

1-2 tl Sriracha-kastiketta

ripaus mustapippuria

noin 1 dl silputtua basilikaa ja/tai lehtipersiljaa

Lisäksi

parmesaaniraastetta tai vegaanille sopivaa juustoa

  1. Kuori valkosipulinkynnet ja hienonna ne. Lohko tomaatit, viipaloi kesäkurpitsat ja kevätsipulit, kuutioi paprika ja puhdista kantarellit. Pane kaikki ainekset kattilaan pastan  ja mausteiden kanssa.
  2. Kuumenna vesi vedenkeittimessä ja sekoita siihen fondi ja chilikastike. Kaada liemi pataan ainesten päälle.
  3. Peitä kypsennysastia kannella, kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä noin 10-12 minuuttia. Sekoittele aineksia pari kertaa kypsennyksen aikana. Keitä kunnes pasta on sopivan kypsää.
  4. Rouhaise pastalle pippuria mausteeksi. Sekoita lopuksi joukkoon silputut yrtit.
  5. Tarjoa pastan kanssa halutessasi juustoraastetta.

Blondin yhden kattilan vegepasta -annoksesta riittää neljälle. 

Nopeaa ja herkullista arkea toivottaa

Blonditiina

 

 

Instagram

  • This angel allways makes me smile! I think she also likes bubbles! #visitfrance🇫🇷 #winetravel #visitreims
  • Morningcoffee at Reims! #visitreims #visitfrance🇫🇷 #foodtraveller #winetravel #piperexperience
  • Bubbling day at Piper-Heidsieck! #piperexperience #bubbling #winetravel
  • One day at Champagne! #piperexperience @essiavellan #piperheidsieck
  • Peipsiläinen sipulipiirakka, Sibula Pirog, on ”pakko maistaa” -ruoka. #visitpeipsi #foodtraveller  #kostjasibulatalu
  • Working, working.... #visitpeipsi #presstrip #voronjagalerii
  • Peipsijärven sipulitiellä. #sibulatee #visitpeipsi #presstrip #foodtraveller

blonditiina

Keskustelu

Vegepasts

Kommentoi juttua: Vartissa valmista -yhden kattilan vegepasta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X