Ihmiset

Alberto Alessi Habitaren asiantuntijaksi vuonna 2019

Italialaisen designtalo Alessin pääjohtaja sekä merkittävä muotoilualan vaikuttaja ja liike-elämän asiantuntija Alberto Alessi on kutsuttu Habitaren Kansainväliseksi ystäväksi vuodelle 2019. Yrityksen jo kolmannen sukupolven edustajan Alessin tehtävänä on katsoa suomalaista muotoilukenttää ja design –tapahtumaa ulkomaisin silmin sekä toimia sen trendien ja ilmiöiden sisällön valitsijana.

Italialainen designymmärrys kohtaa suomalaisen muotoilun

Italialaisen designtalo Alessin pääjohtaja sekä merkittävä muotoilualan vaikuttaja ja liike-elämän asiantuntija Alberto Alessi on kutsuttu Habitaren Kansainväliseksi ystäväksi vuodelle 2019. Yrityksen jo kolmannen sukupolven edustaja, Alberto Alessi tulee tarkkailemaan suomalaista muotoilukenttää ja design-tapahtumaa ulkomaisin silmin.

Alessin muotoilufilosofiassa yhdistyvät erityisesti estetiikka, laatu ja käytännöllisyyden ilo. Nykymuotoilun kentällä Alessin missiona on muuttaa kulttuurinen, esteettinen ja funktionaalinen huippulaatu massatuotantoon sopiviksi tuotteiksi.

Muotoiluguru ihailee Suomen designosaamista, ja on toiminut alan koulujen vierailevana professorina. Hän on  opettanut teollista muotoilua Taidekorkeakoulussa sekä tehnyt yhteistyötä muun muassa Harri Koskisen, Eero Aarnion ja Stefan Lindforsin kanssa.

Alessin tuotteet ovat Suomessa hyvin tunnettu muotoilusta kiinnostuneiden ihmisten keskuudessa, mutta Habitare-yhteistyön odotetaan laajentavan Alessi-brändin tunnettavuutta myös laajemman kuluttajakunnan keskuudessa.

Lue myös: Habitare 18:n kiinnostavimmat suomalaiset muoilijat

Alberto Alessi: Klassikkotuotteita jo syntyessään

Jo vuonna 1921 perustettu muotoilutalo Alessi on yksi maailman tunnetuimpia alan yrityksiä, ja se on saavuttanut ikonisen maineen erityisen optimistisena ja maailmanlaajuisena brändinä.

Alberto Alessi vastaa yhtiön markkinointi-, viestintä- ja muotoilustrategiasta. Muotoilutalo on erikoistunut kodin käyttöesineisiin, kuten keittiötarvikkeisiin, ruoanvalmistusvälineisiin ja sisustustuotteisiin sekä valaisimiin, jotka ovat yli kolmensadan huippusuunnittelijan käsialaa ympäri maailmaa.

Tunnetuimpia Alessin tuotteita ovat mm. 370 -teräslankainen hedelmäkori ja 1990-luvun must-tuote, Juicy Salif -sitruspuserrin.

Alberto Alessi sitruspuserrin
Tämä sitruspuserrin hankittiin 90-luvun lopussa jokaiseen kotiin, jossa haluttiin olla trendien äärellä. Kohta se taas tulee! Alessi ”Juicy Salif” -puserrin, 62 e, .

Habitare järjestetään Messukeskuksessa 11.-15.9.2019. Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma kerää vuodessa yli 60 000 kävijää.

Habitaren Kansainvälisiä ystäviä ovat aikaisemmin olleet Cooper Hewitt Smithsonian,Designmuseon pääkuraattori Cara McCarty, MUJIn pääjohtaja Masaaki Kanai sekä designkriitikko -ja vaikuttaja Alice Rawsthorn.

Lue lisää: Habitare houkuttelee sisustamaan

Ps. Oma ensikosketukseni Alessiin tapahtui vuonna 1997. Toimin rovaniemeläisessä sisustusliikkeessä sisustusmyyjäharjoittelijana. Lasiset vitriinit olivat täynnä toinen toistaan erikoisempia ja omalaatuisempia käyttöesineitä, joissa muoto ja väri poikkesivat tottumistani. Tuotteita ostettiin työkaverille läksiäislahjaksi, häälahjaksi ja uusiin upeisiin koteihin. Nämä olivat niitä aikansa ”murkkutuoleja”.

Tiedän monen säilöneen nämä aartensa jo vuosia sitten keittiön ylimpiin kaappeihin. Hoi te siellä! Kaivakaa ne Alessit nyt esiin! Kohta ne ovat taas todella ajankohtaisia!

Kommentoi

Kommentoi juttua: Alberto Alessi Habitaren asiantuntijaksi vuonna 2019

Sinun täytyy kommentoidaksesi.