Ihmiset

Anna: Pippa Laukka siirtyi töihin julkiselle puolelle: ”Pelkään, että ihmiset mieltävät minut julkkikseksi eivätkä oikeaksi lääkäriksi”

Lääkäri Pippa Laukka aloitti maaliskuussa työt sairaalan päivystävänä lääkärinä, kertoo Anna-lehti. Oma yksityisvastaanotto liikuntalääkärinä saa odottaa ainakin kesän loppuun asti.

Maaliskuussa Pippa Laukka, 50, luki juttuja siitä, miten hoitohenkilökunta uupui ja sairastui Italiassa. Samalla heräsi ajatus: voisiko hän tehdä jotain?

Lue myös: 10 syytä, miksi korona ei ole ainoastaan kamala asia

Lyhyen harkinnan jälkeen Pippa julkaisi Twitterissä 19.3. päivityksen: ”Tarvitaanko etulinjaan kokenutta lääkäripäivystäjää? Yhdellä ihmisellä terveydenhuollon tekijäpulaa tuskin paikataan, mutta olen käytettävissä.”

Ja kyllähän Pippaa tarvittiin. Häntä pyydettiin hommiin niin yksityisten lääkäriasemien poliklinikoille kuin julkiseen terveydenhuoltoon.

Pippa rajasi heti yksityisen puolen asemat pois. Hän valitsi Uudenmaan alueella sijaitsevan päivystyspoliklinikan ja ilmoittautui sinne päivystäväksi lääkäriksi.

”Halusin nimenomaan töihin julkiselle puolelle ja sairaalaan. Minulle oli tärkeää päästä hoitamaan kaikenlaisia ihmisiä – ei vain niitä, joilla on työterveyshuolto, vakuutus tai rahaa”, Pippa kertoo Annalehden haastattelussa.

Vaikka Pipan tämänhetkinen työ päivystävänä sairaalalääkärinä on ajoittain raskasta vuorotyötä ja päivät ovat pitkiä, hän on yhä tyytyväinen ratkaisuunsa luopua vähäksi aikaa yksityisvastaanottojen pitämisestä.

”Tuntui elitistiseltä hoitaa urheiluvammoja aikana, kun ihmisiä kuolee koronan vuoksi”, Pippa sanoo Annassa.

Pippa Laukka ei pelkää koronaa

Pipalle koronaviruksen aiheuttama covid-19-sairaus on yksi tauti muiden joukossa. Pelolle ei voi antaa valtaa. Ei, vaikka maailmalta on raportoitu tapauksia, joissa etulinjassa työskennelleitä sairaanhoitajia ja lääkäreitä on menehtynyt epidemian seurauksena.

”En pelkää koronaa, siihen sairastumista tai sitä, että menehtyisin siihen. En panikoi tai murehdi asioita muutenkaan elämässä, joten sen aika ei ole nytkään”, Pippa sanoo Annassa.

”Jos koronavirus sattuu omalle kohdalleni, niin sitten sattuu. Se kuuluu elämään, ettei koskaan tiedä huomisesta. Teen sen minkä voin ja noudatan suosituksia, mutta koronavirus ei vie minun yöuniani”, Pippa kertoo.

Lue myös: Pippa Laukka Annassa syömishäiriöstään: ”Tiesin, että jos en saisi apua, kuolisin”

Pippa pelkää, että ihmiset mieltävät hänet julkkikseksi eivätkä lääkäriksi

Pippa työskenteli sairaalassa viimeksi 15 vuotta sitten. Silloin kukaan ei tunnistanut Pippaa, hän oli tavallinen lääkäri muiden joukossa. Nyt hänen kasvonsa ovat lähes kaikille tutut.

”Haastavinta sairaalatyössä on ollut se, kun mietin liikaa sitä, tunnistavatko ihmiset minut tai mitä he minusta ajattelevat. Se on välillä raskasta. Sairaalamaailmassa haluaisin olla yksi muista, ja olisi hienoa voida jättää ensivaikutelmia”, Pippa sanoo Annan jutussa.

Juuri hiljattain yksi työkaveri ihmetteli ääneen, miten erikoiselta tuntui työskennellä Pipan kanssa. Yleensä hän oli tottunut katsomaan julkkislääkäriä telkkarista.

”Tuntuu ehkä vähän hassulta valittaa asiasta, mutta en mahda sille mitään, että päivystyspolilla en jaksaisi jutella siitä, miten hyvä jokin televisio-ohjelman jakso oli. Julkinen roolini ei kuulu sairaalaan”, Pippa kertoo Annassa.

”Ehkä pelkään myös sitä, että ihmiset mieltävät minut tv-juontajaksi ja julkkikseksi eikä oikeaksi lääkäriksi.”

Lue Annan koko juttu: Koronapotilaita hoitavan Pippa Laukan suhde kuolemaan muuttui äidin menehdyttyä rintasyöpään: ”Tulevaisuutta ei voi kukaan ennustaa”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Anna: Pippa Laukka siirtyi töihin julkiselle puolelle: ”Pelkään, että ihmiset mieltävät minut julkkikseksi eivätkä oikeaksi lääkäriksi”

Fana

mun idoli

Sinun täytyy kommentoidaksesi.