Ihmiset

Anna: Pipsa Hurmerintaa ahdistaa, ettei laihduttamisesta saisi puhua: ”Painontarkkailu ei tee minusta huonoa ihmistä”

Ravintolayrittäjä ja entinen malli Pipsa Hurmerinta kertoo Anna-lehden haastattelussa suhteestaan ulkonäköönsä. Vaikka iän tuomat muutokset tuovat mukanaan välillä kriiseilyä, pitää Pipsa vanhenemista etuoikeutena.

Ravintolayrittäjä Pipsa Hurmerinta kertoo Anna-lehden haastattelussa jääneensä kiinni 1990-luvun naisihanteeseen.

Tuolloin naisten toivottiin olevan pitkiä ja laihoja, ja Pipsa mallina sopi tähän muottiin. Hän kertoo pitävänsä sitä edelleen oman kehonsa ihanteena.

”Vaikka ihailen monen kokoisten naisten upeutta, itselleni en juurikaan salli ylimääräisiä kiloja. Haluan pysyä suurin piirtein näissä mitoissa, sillä en voisi kovin hyvin paljon isompana.”

Pipsa kertoo kokeneensa viime vuosien aikana syyllisyyttä kehoihanteestaan. Häntä on ahdistanut, ettei laihduttaminen tai siitä puhuminen ole sallittua. Hiljattain hän on tehnyt asian kanssa rauhan.

”Saan pitää ihanteeni ja tarkkailla painoani, eikä se tee minusta huonoa ihmistä”, Pipsa kertoo Annassa.

Lue myös: 7 asiaa, joita ei koskaan pitäisi sanoa toisen ulkonäöstä – ajattelematon kommentti voi johtaa syömishäiriöön

Langanlaihat kollegat väittivät syövänsä hampurilaisia

Pipsan mukaan hänen täytyy katsoa tarkkaan, mitä hän suuhunsa laittaa. Vuorotöitä tehdessä hänen oli vaikeaa pitää yllä hyvää ruokarytmiä ja syödä terveellisesti.

Hän kertoo voivansa paremmin syödessään kunnon aterioita, mennessä ajoissa nukkumaan ja jättäessään viini-illat väliin.

”Kehooni pätee sama kuin kaikkeen muuhunkin: mitä enemmän jaksan nähdä vaivaa sen eteen, sitä paremmin voin”, Pipsa kertoo Annan haastattelussa.

Pipsa muistelee, kuinka mallikollegat 1990-luvulla kerskuivat syövänsä hampurilaisia ja pysyvän silti mitoissaan. Todellisuudessa langanlaihat kollegat eivät syöneet juuri mitään.

Pipsaa epärehellisyys syömisen suhteen inhottaa.

”Tuollaisen narratiivin levittäminen on vastuutonta ja haitallista”, Pipsa kertoo Annassa.

Pipsa haluaa kertoa avoimesti hänelle tehdyistä toimenpiteistä

Solidaarisuudesta muita naisia kohtaan, Pipsa haluaa kertoa avoimesti hänen kasvoilleen tehdyistä toimenpiteistä. Hänestä tuntuisi epäreilulta sanoa näyttävänsä siltä kuin näyttää, vain kookosöljyä kasvoille lätkimällä.

”Raskaat yläluomeni on leikattu, ja joitakin vuosia sitten poskipäitäni kohotettiin täyteaineilla. Niiden vaikutus on tosi aikaa sitten hävinnyt”, Pipsa kertoo Annan haastattelussa.

Pipsa kertoo kriiseilleensä paljon ulkonäkönsä suhteen. Hän oli järkyttynyt nähdessään itsensä Eeva Kelan dokumentissa Naiseuteni pinta, jossa hän puhuu suhteestaan ulkonäköönsä.

Dokumentti kuvattiin räikeiden loisteputkivalojen alla, eikä Pipsa pitänyt siitä, miltä filmillä näytti. Hän yritti jopa puolitosissaan estää miestään näkemänsä dokumenttia.

”Vanheneminen ei ole helppo laji, mutta se on silti etuoikeus. Vaikka leukaperät vähän roikkuisivatkin.”

Lue juttu kokonaisuudessaan Anna.fi: Pipsa Hurmerinta haluaa pysyä mitoissaan ja se vaatii työtä – enää hän ei kanna siitä syyllisyyttä

Kommentoi

Kommentoi juttua: Anna: Pipsa Hurmerintaa ahdistaa, ettei laihduttamisesta saisi puhua: ”Painontarkkailu ei tee minusta huonoa ihmistä”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.