Ihmiset

Anna: Hanna Sumari kokee, ettei saanut äidiltään hyväksyntää, joka lapselle kuuluisi: ”Yritin viimeiseen asti miellyttää häntä”

Toimittaja Hanna Sumari kertoo Anna-lehden haastattelussa suhteensa äitiin jääneen etäiseksi. Omista lapsistaan hän kertoo olevansa ikionnellinen.

Toimittaja Hanna Sumari kertoo Annassa, että epätietoisuus omasta identiteetistä ajoi hänet kolmisen vuotta sitten terapiaan. Siellä kävi ilmi, että epätietoisuuden juuret juontavat menneisyyteen. Hanna kertoo, että hänen ja hänen äitinsä välille jäi syntymättä normaali äiti-lapsi-suhde.

”Syytä siihen en tiedä, voin vain arvailla. Yritin viimeiseen asti miellyttää häntä kaikin tavoin, mutta jäin vaille vastakaikua”, Hanna kertoo Anna-lehden haastattelussa.

Hanna ei usko äidin vihanneen häntä. Hän ei vain kokenut saavansa äidiltä sellaista hyväksyntää, joka kuuluisi jokaiselle lapselle.

”Entisenä mannekiinina hän oli hyvin tarkka ulkonäöstään, ja koska olin hieman pyöreä, en mahtunut hänen kauneusihanteisiinsa”, Hanna sanoo Annassa.

Terapiassa Hanna koki mullistavan hetken, kun terapeutti alkoi puhua oman itsen rakastamisesta. Ajatus kuvotti niin, että Hanna alkoi itkeä.

”Mutta pikku hiljaa pystyin päästämään irti vanhoista, vahingollisista ajatusmalleista”, kertoo Hanna Anna-lehden haastattelussa.

Lastenlasten kohdalla kuri on hellittänyt

Hanna kertoo olevansa ikionnellinen omasta kolmesta lapsestaan, Kirsikasta, Carolinasta ja Katrista. Hän tuntee olevansa jokaisessa lapsessaan yhä pienellä säikeellä kiinni.

”Tyttärien kautta olen saanut maailmaan kolme kurkistusaukkoa, joista aukeaa erilainen näkymä”, Hanna kertoo Annassa.

Kirsikan kolme- ja nelivuotiaiden poikien myötä on Hannasta tullut myös isoäiti. Hän kutsuu energisiä lapsenlapsiaan Hyrskyksi ja Myrskyksi. Hannasta on ollut kiehtovaa tutustua poikien maailmaan, sillä hän itse kasvoi kolmen siskon kanssa.

Hyrskyn ja Myrskyn leikeissä painitaan, ja jokainen käteen osuva oksa muuttuu miekaksi. Ramppeja myös lasketaan mahallaan, vaikkei Hanna olisi omien tyttäriensä kohdalla sellaista sallinut.

Enää lasten vaatteiden likaantuminen tai rikkoutuminen ei Hannaa huoleta.

”Rakastan näiden pikkupoikien energiaa, elämäniloa ja tapaa tutkia maailmaa”, Hanna sanoo Anna-lehden haastattelussa.

Lue myös Annan juttu: Hanna Sumarin terapeutti puhui oman itsensä rakastamisesta – Hannaa kuvotti niin, että itki

Kommentoi

Kommentoi juttua: Anna: Hanna Sumari kokee, ettei saanut äidiltään hyväksyntää, joka lapselle kuuluisi: ”Yritin viimeiseen asti miellyttää häntä”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.