Ihmiset

Meikkaaja neuvoi Annelle, 61, miten ihon saa hehkumaan – yhtä asiaa meikkivoiteen kanssa pitää varoa

Klassisesta tyylistä pitävä Anne Andersson, 61, ajatteli aiemmin, että vihreät vaatteet eivät ole häntä varten. Muuttumisleikissä hän kuitenkin rakastui vihreään ja yllätyksekseen innostui muistakin kirkkaista väreistä.

Lentoemännän työstä eläkkeelle jäänyt, nykyään asiakaspalvelussa työskentelevä Anne Andersson, 61, kaipasi tyylivinkkejä. Hän tuli Kotilieden Muuttumisleikkiin Helsingistä.

Millainen on tyylisi?

”Tyylini on klassinen, maustettuna ripauksella anarkiaa. Väripalettiini kuuluvat musta, tummansininen, harmaa ja valkoinen.

Lähipiirissäni on minua rohkeampia pukeutujia, joita ihailen. En silti tuntisi oloani omakseni heidän vaatteissaan.”

Kun puet vaaleanpunaisen bleiserin alle räiskyvän oranssin vaatteen, hento sävy nousee uudelle tasolle. ”Vaaleanpunaisen ja punaisen yhdistelmä on kekse­liäs ja raikas. Tykkään kepeän puvun monikäyttöisyydestä: voisin käyttää bleiseriä myös farkkujen kanssa ja housuja ylisuuren neuleen kera”, Anne sanoo. Holly & Whyte -malliston yksirivinen bleiseri 70 e ja kapenevat housut 40 e, Lindex. Puvun materiaalina on kierrätyspuuvillan ja viskoosin sekoitus. Raidalinen trikoopaita 59 e, Arket. Korvarenkaat 19 e, & Other Stories. Korolliset espadrillokset 99,90 e, Zio.
Kun puet vaaleanpunaisen bleiserin alle räiskyvän oranssin vaatteen, hento sävy nousee uudelle tasolle. ”Vaaleanpunaisen ja punaisen yhdistelmä on kekse­liäs ja raikas. Tykkään kepeän puvun monikäyttöisyydestä: voisin käyttää bleiseriä myös farkkujen kanssa ja housuja ylisuuren neuleen kera”, Anne sanoo. Holly & Whyte -malliston yksirivinen bleiseri 70 e ja kapenevat housut 40 e, Lindex. Puvun materiaalina on kierrätyspuuvillan ja viskoosin sekoitus. Raidalinen trikoopaita 59 e, Arket. Korvarenkaat 19 e, & Other Stories. Korolliset espadrillokset 99,90 e, Zio. © Liisa Valonen

Millaisia vinkkejä kaipaat?

”Tarvitsisin toimistotyöhön sopivia, ajattomia ja näppärästi yhdisteltäviä asuja. Monikäyttöiset juhla-asut kiinnostavat minua myös.”

Mitkä ovat haasteesi meikkaamisessa?

”Meikkaan aina samalla tavalla, eli kaikki vinkit ovat tervetulleita. Silmäpussit, pigmenttiläiskät ja iän tuomien merkkien piilottaminen ovat haasteitani. Toivon kampausideoita, sillä hiukseni ovat aina sykeröllä.”

Lue myös Anna.fi: Tässä on vuoden valtavin tyylimuutos – Taina, 53, uskalsi viimein rikkoa sääntöjä

Anne rakastui sivutaskullisen, polveen asti ulottuvan puuvillamekon väriin. Mekko 189 e, Muotikuu. Korvakorut 25 e, & Other Stories. Rannekorut 12 e/kpl, Urbaani Legenda.
Anne rakastui sivutaskullisen, polveen asti ulottuvan puuvillamekon väriin. Mekko 189 e, Muotikuu. Korvakorut 25 e, & Other Stories. Rannekorut 12 e/kpl, Urbaani Legenda. © Liisa Valonen

Mitä pidät uudesta tyylistä?

”Muuttumisleikin opetus oli, että elämässä ei voi koskaan olla liikaa väriä. Tutustuin vihreään ja oranssiin, joita en kuuna päivänä ole ennen kokeillut, saati käyttänyt.

Sain myös rohkeutta käyttää koruja. Riia näytti minulle helppoja kampaus­ideoita.”

Alla pääset vertaamaan, miltä Anne näytti ennen ja jälkeen muutoksen. Klikkaa nuolen kohdalta ja vedä nuolta oikealle tai vasemmalle.

Meikkaaja-kampaaja Riia Koiviston vinkit:

”Ohut, mutta peittävä, hehkuva meikkivoide sopii Annelle. Pigmenttimuutokset saa piiloon peitevoiteella. Sen kanssa pitää vain olla varovainen: jos sitä levittää liian paksusti, pigmenttikohdat korostuvat.

Hoitava peitevoide häivyttää silmänympärysihon juonteita, mutta ei korosta kuivuutta. Poskipunan tärkeyttä ei voi korostaa liikaa, sillä se heleyttää ja nuorentaa kasvoja. Meikki tehtiin neutraaleilla sävyillä.

Hiusten latvoja hoidettiin öljyllä, joka kosteuttaa ja rakennepaikkaa hiusta. Hiuksiin saatiin volyymia ja sileyttä tarrarullilla. Korkea nuttura vaihdettiin pehmeään niskanutturaan, joka näyttää huolitellulta mutta on samalla rento – samoin kuin alaponnari.”

Lue myös Kotiliesi.fi: Testasimme 8 aikuisen naisen meikkivoidetta – toimituksen suosikki  on kevyt ja hoitava 

Kukkamekko sopii sekä juhlaan että arkeen. Arkena sen pariksi voi pukea lenkkarit, juhlapäivänä korkkarit. ”Jos olisin nähnyt tämän mekon kaupassa, en olisi kiinnittänyt siihen mitään huomioita. Mutta tämähän on aivan mahtava vaate. Voisin pitää tätä koko kesän”, Anne sanoo. Kuvauksen jälkeen hän kävi ostamassa mekon itselleen. Pitkässä mekossa on pussihihat ja ohut vyö, 119 e, Arket. Mekon materiaalina on lyocell, joka on peräisin kestävästi hoidetusta eukalyptuspuusta. Korvakorut 10 e, Lindex. Helmin koristeltu laukku 69 e, Muotikuu. Kultaiset espadrillokset 89,90 e, Ril’s. Tuoli Jean Vernet.
Kukkamekko sopii sekä juhlaan että arkeen. Arkena sen pariksi voi pukea lenkkarit, juhlapäivänä korkkarit. ”Jos olisin nähnyt tämän mekon kaupassa, en olisi kiinnittänyt siihen mitään huomioita. Mutta tämähän on aivan mahtava vaate. Voisin pitää tätä koko kesän”, Anne sanoo. Kuvauksen jälkeen hän kävi ostamassa mekon itselleen. Pitkässä mekossa on pussihihat ja ohut vyö, 119 e, Arket. Mekon materiaalina on lyocell, joka on peräisin kestävästi hoidetusta eukalyptuspuusta. Korvakorut 10 e, Lindex. Helmin koristeltu laukku 69 e, Muotikuu. Kultaiset espadrillokset 89,90 e, Ril’s. Tuoli Jean Vernet. © Liisa Valonen
Jos farkkutakki ei tunnu omalta, pue mekon päälle sen sijaan lyhyt kullanvärinen jakku tai laatikkomainen valkoinen bleiseri. ”Farkkutakin ja juhlavan mekon yhdistelmä on nuorekas ja hauska”, Anne kuvailee. Pliseerattu, hihaton mekko on polvipituinen, 120 e, Esprit. Holly & Whyte -malliston farkkujakku 60 e, Lindex. Kristallikorvakorut 169 e, Degerberg Jewelry. Ranneketjut 39 e ja 45 e, Edblad. Tuoli Jean Vernet.
Jos farkkutakki ei tunnu omalta, pue mekon päälle sen sijaan lyhyt kullanvärinen jakku tai laatikkomainen valkoinen bleiseri. ”Farkkutakin ja juhlavan mekon yhdistelmä on nuorekas ja hauska”, Anne kuvailee. Pliseerattu, hihaton mekko on polvipituinen, 120 e, Esprit. Holly & Whyte -malliston farkkujakku 60 e, Lindex. Kristallikorvakorut 169 e, Degerberg Jewelry. Ranneketjut 39 e ja 45 e, Edblad. Tuoli Jean Vernet. © Liisa Valonen

Juttu on julkaistu Kotiliedessä 11/2024.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Meikkaaja neuvoi Annelle, 61, miten ihon saa hehkumaan – yhtä asiaa meikkivoiteen kanssa pitää varoa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.