Ihmiset

Näyttelijä Antti Holma Seurassa: ”Olen rakastunut kerran”

Antti Holma näyttelee Cheekiä eli Jare Tiihosta ja hänen kaksoisveljeään Jereä Veljeni vartija elokuvassa. Hän ei olisi hakenut vaativaa roolia tammikuussa ensi-iltaan tulevasta elokuvasta ilman saamaansa ihosyöpädiagnoosia, kertoo uusin Seura.

Näyttelijä, kirjailija Ant­ti Holmalla, 35, todettiin ihosyöpä vuosi sitten helmikuussa.

”En olisi hakenut kaksoisroolia elokuvasta Veljeni vartija ilman sitä. Olisin ajatellut, että tehtä­vä oli liian iso ja pelottava. Diagnoosi vahvisti tunnetta, että kannattaa tart­tua tilaisuuksiin rohkeasti”, Antti Holma sanoo Seuran jutussa.

Ihosyöpä leikattiin koekuvausta edeltävänä päivänä. Nyt hän käy kont­rolleissa kolmen kuukauden välein kolme vuotta ja sen jälkeen puolen vuoden välein kaksi vuotta.

”Olen hyvissä väleissä kuoleman kanssa, koska se on ollut läsnä elämäs­säni aina. Puolet suvusta kuoli, kun olin lapsi. Siskoille ostettujen juhla­mekkojen piti sopia myös hautajaisiin”, Antti sanoo Seurassa.

”Jos nyt saisin tietää kuolevani puo­len vuoden kuluttua, olisin iloinen siitä, että olen saanut toteuttaa niin monia haaveitani. Kaikki on jo bonus­ta, sillä olen ehtinyt tehdä paljon”, Antti kertoo jutussa.

Näyttelijä Antti Holma. Cheekistä kertovan Veljeni vartia -elokuvan lehdistötilaisuus Helsingin Tennispalatsissa 18.4.2017.
Näyttelijä Antti Holma Cheekistä kertovan Veljeni vartia -elokuvan lehdistötilaisuudessa Helsingin Tennispalatsissa 18.4.2017. © Tiia Ahjotuli/Otavamedia

Antti on ylpeä tekemistään valinnois­ta, sillä ne eivät ole olleet helppoja tai yksinkertaisia. Hän lähti mukaan viihdeohjelma Pu­toukseen varmana, että turpaan tulee. Kissi Vähä-Hiilarista tulikin yleisön suosikki.

”Velvollisuuteni on tehdä valinnat niin, etten pelaa var­man päälle”, Antti sanoo Seurassa.

”Nuorena odotin pelastajaa, jotakuta, joka vapauttaisi baaritöiltä, inhottavil­ta ohjaajilta ja epämiellyttäviltä työ­tehtäviltä. Joka veisi pois Suomesta, mielellään businessluokassa. Sitten pelastin itse itseni”, Antti kertoo jutussa.

Antti Holma muutti Lontooseen vajaa kaksi vuotta sitten. Hän asuu vajaan kymmenen neliön kokoisessa huoneessa, sillä ei halua jäädä kiinni seiniin, tavaroihin tai paikkoihin.

Antti Holma on rakastanut kerran

Antti ei ole ikinä haaveillut omasta perheestä tai parisuhteesta, sillä hän ei koe tarvetta jakaa arkea­ni kenenkään kanssa.

”Olen rakastunut ker­ran, kahdeksan vuotta sitten. Olin vakuuttu­nut, että suhteessa oli kaikki mitä olen ikinä rakkaudelta toivonut. Työvuoroni baaris­sa oli juuri päättynyt ja jäin juomaan lasillisen punaviiniä. Ehdin ottamaan muuta­man hörpyn, kun hän astui ovesta ja katsoi silmiini. Se oli menoa. Kolmen viikon ajan olimme tuskin senttimet­rin päässä toisistamme. Hän oli lomalla. Sen päätyttyä yri­timme jatkaa, mutta ei siitä tullut mitään. Sydänsurut olivat hirveitä ja niistä selviytyminen kesti pitkään. Olen silti kiitollinen. Ihminen on puolikas, ellei ole saanut kokea sellai­sia tunteita”, Antti kertoo Seurassa.

Lue Seuran koko juttu: Antti Holma paljastaa: ”Minulla on heila joka satamassa”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Näyttelijä Antti Holma Seurassa: ”Olen rakastunut kerran”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.