Ihmiset

Erostaan toipuva Satu Taiveaho Annassa: ”Minulle on vihdoin selkiytynyt, mitä haluan ihmissuhteelta”

Satu Taiveaho erosi viime keväänä kolmannesta miehestään ja muutti syksyllä kotiseuduilleen Riihimäelle. Satu kertoo Annassa oivaltaneensa, ettei parisuhteessa kannata paikata edellisen suhteen puutteita.

Tämä on toinen kerta, kun Satu Taiveaho, 46, on aikuisiällä paluumuuttanut kotiseuduilleen Riihimäelle. Viimeksi niin kävi, kun Satu erosi edellisestä puolisostaan, puolustusministeri Antti Kaikkosesta viisi vuotta sitten. Nyt se tapahtui, kun Sadun ja haminalaisen Villen elokuussa 2020 solmittu liitto päättyi. Tämä oli Sadun kolmas avioero.

Tänä vuonna Satu on pysähtymään pohtimaan, mitä hän odottaa tulevilta parisuhteiltaan. Satu kertoo Annassa osallistuneensa Väestöliiton järjestämään eroseminaariin. Ryhmä tapaa kerran viikossa.

”Päätin lähteä mukaan, koska ajattelin, että eroasiat täytyy nyt pohtia läpi perinpohjaisesti, jotta osaan jatkossa hakeutua oikeanlaiseen ihmissuhteeseen. Olen halunnut varmistaa, että saan varmasti käsiteltyä myös edelliset eroni”, Satu kertoo Anna-lehdelle.

Lue myös: Rakastunut Satu Taiveaho: Kuka tahansa mies ei kestäisi lämmintä suhdettani ex-puolisoon

Sadulle on selkiytynyt, mitä hän toivoo ihmissuhteelta

Viime kuukausina Satu on ymmärtänyt, ettei uudesta parisuhteesta kannata hakea täytettä edellisten ihmissuhteiden puutteille.

”Jos parisuhde on ollut kaverillinen, seuraavassa suhteessa saattaa hakea voimakkaampia tunteita ja aktiivisempaa intiimielämää. Mutta jos tästä suhteesta puuttuu turvallisuus ja hyvä yhteinen arki, niin tietysti niitä seikkoja etsii herkemmin seuraavassa suhteessa sokeutuen muille puutteille. Tämän kierteen olen nyt halunnut opetella katkaisemaan”, Satu kertoo Annassa.

Eroseminaarin aikana Satu on miettinyt, millainen parisuhde tekisi hänet onnelliseksi. Satu toivoo, että kumppani olisi lapsi- ja eläinrakas, sillä Sadulla on kaksi lasta ja monta lemmikkiä. Satu haluaa kumppanilta myös rakkaudenosoituksia.

”Minulle on vihdoin selkiytynyt, mitä haluan ihmissuhteelta. Kaipaan hellyyttä ja läheisyyttä Myös seksuaalisuuden yhteinen kieli on tärkeää – se, että se toimii ja on rikasta.”

Nyt Satu on tapaillut miestä, jonka löysi Tinderistä. Tutustuminen on vasta alussa, mutta tunne on lupaava.

”Pientä valoa on ilmassa tällä rintamalla. Etenemme varovaisin mielin päivä kerrallaan ja katsomme kaikessa rauhassa, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.”

Lue myös Annan juttu: Satu Taiveaho muutti Riihimäelle ja nauttii uudesta Tinder-ihastuksesta: ”Etenemme varovaisin mielin päivä kerrallaan”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Erostaan toipuva Satu Taiveaho Annassa: ”Minulle on vihdoin selkiytynyt, mitä haluan ihmissuhteelta”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.