Ihmiset

Heidi Krohn, 89, Vivassa: ”En hyväksy ollenkaan, että olen näin vanha. Suorastaan vastustan sitä!”

Vieno Kekkosen ja Heidi Krohnin ystävyys on kestänyt jo paljon yli puoli vuosisataa. He ovat toisilleen kuin siskoja, jotka kertovat toisilleen kaiken.

Iskelmälaulaja Vieno Kekkosen, 89, ja näyttelijä Heidi Krohnin, 89, ystävyys on kestänyt jo yli 70 vuotta. Se alkoi vuonna 1953 Teatterikoulun pääsykokeissa. Kaksikko kertoo pitkästä ystävyydestään tuoreessa Vivassa

Pääsykokeissa piti naputtaa, taputtaa, laulaa ja näytellä. Molemmat pääsivät sisään kouluun, joka muutti heidän elämänsä suunnan. Koulusta pudotettiin opiskelijoita pois pitkin matkaa ja opiskelu oli jännittämistä jatkuvasti.

Vienolla oli kouluun tulleessaan jo hieman kokemusta teatterista. Heidi taas oli käynyt teatterissa todella paljon ja siitä puhuttiin kotona. Koulu oli hänelle kuitenkin uutta ja vaikeaa. Kritiikin vastaanottaminen tuotti hankaluuksia.

Koulun alkaessa Vieno ja Heidi olivat molemmat 19-vuotiaita ja muut olivat heitä ainakin muutaman vuoden vanhempia.

”Minulla on sellainen mielikuva, että kuljimme koulussa peloissamme lähes käsi kädessä”, Vieno sanoo Vivassa.

Heidi Krohn ja Vieno Kekkonen ovat läheiset kuin siskokset

Vaikka molemmilla on lapsia ja lapsenlapsia, Heidille ja Vienolle on tärkeää, että elämässä on joku, joka kuuntelee, kannattelee ja hyväksyy.

”Heidi on kuin siskoni. Voin kertoa hänelle kaiken ja hän yrittää parhaansa mukaan auttaa”, Vieno kertoo Vivassa.

”On ihanaa, että on ihminen, jonka kanssa voi muistella vanhoja aikoja ja vanhoja tuttavuuksia. Yhteisistä teatterikoulutovereista on valtaosa jo siirtynyt muille näyttämöille”, Heidi sanoo Vivassa.

Vanheneminen ei haittaa ja haittaa kuitenkin

Digimaailma on tuonut sekä Vienon että Heidin puhelimiin Facebookin. Nykyajassa on heidän mielestään paljon hyvää ja puhelimilla toimiminen luonnistuu näppärästi.

”Tunnen itseni juuri sen ikäiseksi kuin nyt olen. Lopetin laulamisen 85-vuotiaana, 65 vuoden jälkeen. Sain tarpeekseni siitä ainaisesta lähtemisestä, vaatteiden laittamisesta ja matkustamisesta”, Vieno sanoo Vivassa.

”Minä taas tunnen itseni ikäistäni nuoremmaksi. Vaikka järjellä ymmärrän tosiasiat, en hyväksy ollenkaan, että olen näin vanha. Suorastaan vastustan sitä! Lapsenikin aina sanovat, että kasva nyt jo aikuiseksi, mutta samanlainen hömppänä olen aina vain”, Heidi kertoo Vivassa.

Lue koko Vivan juttu: Vieno Kekkonen ja Heidi Krohn ystävystyivät yli 70 vuotta sitten: ”Olen edelleen ihan huithapeli – Vieno on yhä kuin ihana suomalainen kansanlaulu”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Heidi Krohn, 89, Vivassa: ”En hyväksy ollenkaan, että olen näin vanha. Suorastaan vastustan sitä!”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.