Näyttelijä Iina Kuustonen

Iina Kuustonen Annassa: ”En enää ikinä suostuisi sellaiseen oravanpyörään, jossa olin aikaisemmin”

Näyttelijä Iina Kuustonen opetteli tekemään arjestaan sellaista, jossa hän voi hyvin ja josta hän ei jatkuvasti kaipaa muualle, kertoo Anna-lehti. Suurimman onnen tuo perhe: parivuotias poika ja puoliso.

Iina Kuustosesta, 34, tuli miljoonayleisön tunnistama näyttelijä 26-vuotiaana, kun hänet valittiin mukaan viihdeohjelma Putoukseen sen toisella kaudella 2011. Siitä alkoi pitkä ajanjakso, jolloin hänellä oli koko ajan isoja tv- ja elokuvarooleja, keikkoja sekä haastatteluita.

Anna-lehti kertoo, että Iina koki kiitollisuutta siitä, että hänelle tarjottiin niin monipuolisesti töitä. Kuluttavaa sen sijaan oli roolitöiden ohessa tullut pyöritys: jatkuva julkisuus ja esilläolo.

”Suostuin asioihin, joihin ei olisi pitänyt suostua, koska en osannut vetää omia rajojani ja sanoa ei. Olin liian tunnollinen. Ajattelin, että minun pitää jaksaa tehdä jokainen tarjottu työ ja siihen liittyvät muut velvoitteet, vaikka se tarkoitti sitä, että tein 15-tuntisia työpäiviä. Samaan aikaan yritin pitää yksityisyydestäni kiinni ja jouduin jatkuvasti suojaamaan itseäni, mikä tuntui raskaalta sekin. En haluaisi elää niin”, Iina kertoo Annan jutussa.

”Ainoa tapa irrottautua oravanpyörästä oli lähteä muutamaksi viikoksi reissuun ja syrjäiseen bungalowiin, jossa ei ollut edes verkkoyhteyttä. Ensin vedin itseni piippuun, ja sitten lähdin hard core -lomalle. Ei siinä ollut järkeä. Saatoin olla kolme kertaa vuodessa Aasiassa. Jos minulla oli kalenterissa parikin vapaapäivää, lähdin reissuun”, Iina sanoo jutussa.

Lue myös: Tunnista stressin oireet – 3 rentoutumiskeinoa eri stressityypeille

Näyttelijä Iina Kuustonen

Kolmenkympin taitekohdassa tuli havahtuminen, Anna kertoo. Silloin Iina oli taas kerran lähtenyt pitkälle matkalle. Joogaamisesta tuli koko matkan punainen lanka. Se auttoi rauhoittumaan, tekemään itsetutkistelua ja ymmärtämään, että ratkaisu oli hänen omissa käsissään.

”Minun täytyi tehdä elämästäni itseni näköistä, kukaan muu ei voisi tehdä sitä puolestani. Tarvitsin selkeän muutoksen”, Iina sanoo Annassa.

Lue myös: Tietoinen läsnäolo lievittää stressiä ja kipua  – 2 helppoa mindfulness-harjoitusta

Iina opetteli tietoisesti rauhoittamaan tahtiaan

Viimeiset kolme neljä vuotta Iina on esiintynyt julkisuudessa harvakseltaan. Ajanjakson aikana hän perusti perheen, johon liittyvät asiat hän halusi pitää itsellään. Iina alkoi myös priorisoida entistä tarkemmin töitään.

”Itsetutkiskelun ansiosta opin, millaiset asiat sopivat minulle ja millaiset eivät. En enää ikinä suostuisi sellaiseen oravanpyörään, jossa olin aikaisemmin”, Iina sanoo Annan jutussa.

”Enää minulla ei ole mitään kaipuuta muualle. Olen luonut hyvän elämän tänne. Arjesta täytyy tehdä sellaista, että siitä ei tarvitse koko ajan lomaa vaan siinä voi hyvin. Äitiys on opettanut minulle, että läsnäolo ja rakkaus ovat tärkeintä, mitä voin lapsilleni antaa”, Iina kertoo jutussa.

Lue myös: Parempi mieli on seitsemän oivalluksen päässä – Jutta Gustafsberg neuvoo positiivisen asenteen salaisuuden

Tällä hetkellä Iina odottaa toista lastaan pian syntyväksi. Iina jää äitiyslomalle ja palaa takaisin töihin todennäköisesti ensi vuoden loppupuolella.

Äidiksi tuleminen on saanut hänet miettimään entistä syvemmin arvoja ja sitä, mitä hän haluaa siirtää lapsilleen.

”Äitiys on kirkastanut minulle myös yhteisvastuun uudella tavalla. Enää minulle ei tulisi mieleenikään lentää Aasiaan kolme kertaa vuodessa. Ilmastonmuutosta ei voi ohittaa, jos haluan tehdä maailmasta paremman paikan omille lapsilleni ja heidän lapsilleen”, Iina sanoo Annassa.

Lue Annan koko juttu:

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Iina Kuustonen Annassa: ”En enää ikinä suostuisi sellaiseen oravanpyörään, jossa olin aikaisemmin”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X