Keikkailua vähentävät Matti ja Teppo Seurassa: ”Ihmettelemme, minkä taian avulla vielä seitsemänkymppisinäkin jaksamme heilua lavalla täyttä menoa”

Matti ja Teppo aikovat puolittaa keikkamääränsä ensi vuonna, mutta kokonaan he eivät aio lopettaa.  Esiintyminen ja aplodit koukuttavat liiaksi, kertoo Seura-lehti.

1,5 miljoonaa myytyä levyä, 31 kultalevyä, 8 platinalevyä ja 3 tuplaplatinaa. Iskelmä-Finlandia, kaksi Emma-patsasta ja lukuisia muita palkintoja. Matin, 69, ja Tepon, 71, ura on kunnioitettava suomalaisen iskelmämusiikin historiassa. Matti ja Teppo ovat tehneet vuosikymmenten uran.

”Yleensä näin komean uran takana on markkinamiehiä ja managereita. Me olemme hoitaneet kahdestaan koko paletin”, Matti kertoo Seuran jutussa.

Matti säveltää, markkinoi ja myy keikat. Teppo hoitaa kaikki paperityöt.

”Matti on ollut pomo alusta lähtien. Hän on leijonaluonne ja minä olen kalalapsi, joka leijuu jossain ihan muissa sfääreissä”, Teppo sanoo Seurassa.

Matti myöntää.

”Minulla on kokonaisnäkemys siitä, minkälaisia olemme parhaimmillamme. Teppo ei ole busineksesta innostunut.”

Riitoja ei ole ollut. Yhden sapettavan seikan Teppo sentään Seuran jutussa keksii.

”Joskus ärsyttää, kun Matti kehuu meitä liikaa.”

Lue myös: Koko kesän keikkaileva Paula Koivuniemi, 70: ”En tekisi enää tätä työtä ilman avustajaani”

Matti ja Teppo eivät aio lopettaa

Matti ja Teppo tekevät Seurassa selväksi, että ura jatkuu, vaikka 50-vuotisen uran kunniaksi tehtävä   konserttikiertue on nimettykin viimeiseksi.

”Fanit haluavat meidät, mutta myös me tarvitsemme adrenaliinin, jonka esiintyminen ja aplodit antavat. On se niin koukuttavaa”, sanoo Matti jutussa.

Kuluvan vuoden jälkeen Matti ja Teppo nousevat lavalle aiempaa harkitummin ja vain kesäisin. Tähän mennessä tahti on ollut keskimäärin sata keikkaa vuodessa. Ensi vuonna määrä putoaa puoleen tai, jos Teppo saa päättää, vielä senkin alle.

Matti ja Teppo vuonna 1977.

Matti ja Teppo vuonna 1977.

Miksi karsia keikkailua, jos sitä rakastaa? Yksi syy ovat pitkät ajomatkat. Ratin takana on yleensä Matti.

”Olen ruvennut pelkäämään yöaikaan ajamista. Läheltä piti -tilanteita peurojen ja hirvien kanssa on ollut liian monta. Ikää on mittarissa sen verran, että hoksottimet, reaktiokyky ja näkö ovat heikentyneet”, Matti kertoo Seurassa.

Hotelleissa yöpyminenkään ei houkuta. Teppo haluaa palata keikalta aina kotiin.

”Koti on turvapaikka. Hotelleissa eläminen on ajan kuluttamista ja odottamista. Kiertueilla on pakko ottaa nukahtamispillerin puolikas, jotta saan unen.”

Verenpaine ja kolesteroli ovat hieman kohollaan, mutta muuten Matti ja Teppo ovat huippukunnossa. Kumpikin rakastaa makeaa, mutta se ei näy vyötäröillä.

”Ihmettelemme itsekin, minkä taian avulla vielä seitsemänkymppisinäkin jaksamme heilua lavalla täyttä menoa.”

Lue myös: Katri Helena: ”Suhde nuoreen mieheen on ollut ongelma äidille”

Uusi levy syksyllä

”Mietin, millä tulen ajan täyttämään. Ainakin luen entistä enemmän, yritän pitää yleiskunnon hyvänä”, suunnittelee Matti Seuran jutussa.

Teppo kertoo Seuralle keskittyvänsä 12-, 9- ja 6-vuotiaisiin lapsenlapsiinsa.

”Liian usein olen joutunut sanomaan, että ’pappa ei nyt jaksa, koska on tullut juuri keikalta’. Haluan seurata heidän kehitystään.”

Matti jatkaa myös säveltämistä, sillä luovuus ei ole ehtynyt. Uusi levy ilmestyy syksyllä ja Matin mielestä siinä ovat hänen tähänastisen uransa parhaat sävellykset. Tepolla on siitä myös sanottavaa Seurassa:

”Kuultuani Matin uudet biisit en ole enää lainkaan varma, pystymmekö lopettamaan ikinä täysin.”

Lue Seuran koko juttu: Matti ja Teppo eivät lopeta keikkailuaan, vaikka esiintyvätkin yhä harvemmin: ”Fanit haluavat meidät – me tarvitsemme esiintymisen ja aplodien antaman adrenaliinin”

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Keikkailua vähentävät Matti ja Teppo Seurassa: ”Ihmettelemme, minkä taian avulla vielä seitsemänkymppisinäkin jaksamme heilua lavalla täyttä menoa”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X