Seitsenottelija Maria Huntington, 23, kertoo Seurassa uransa vaikeista puolista: ”Urheilun takia joudumme odottamaan lapsihaaveiden kanssa”

Seitsenottelija Maria Huntingtonin elämään mahtuu muutakin kuin urheilu. Seitsenottelija pohtii jopa uransa lopettamista lapsihaaveiden vuoksi, kirjoittaa Seura-lehti.

Seitsenottelija Maria Huntington, 23, on viime aikoina voinut ensimmäistä kertaa urallaan keskittymään täysipäiväisesti urheiluun. Ja se näkyy, kirjoittaa Seura.

Kun ei tarvitse käydä päivätöissä, kroppa palautuu kovista harjoituksista nopeammin. Myös kahden treenin päiviä on pystytty lisäämään aiempaa enemmän Marian harjoittelukalenteriin. Kovasta treenimäärästä huolimatta Maria iloitsee, että hän pystyy viettämään paljon aikaa perheen ja ystävien kanssa.

Lue myös: Lahden hiihdon MM-kisoihin valmistautuva Aino-Kaisa Saarinen: ”Haluan näyttää, että äitikin voi menestyä”

”Onneksi minun ei tarvitse tinkiä muusta elämästä niin paljon. Minusta ei tule ikinä sellaista urheilijaa, jolla ei ole mitään muuta kuin urheilu”, Maria sanoo Seuran haastattelussa.

Toistaiseksi urheilu on pakottanut taka-alalle joitain asioita.

Lapsihaaveet saavat odottaa

Urheilu-uran jälkeen Maria Huntington haluaa olla yrittäjä. Seitsenottelijalla on opiskelupaikka Jyväskylän yliopistossa tietojärjestelmätieteen opintoihin, mutta opiskelun aloittaminen on viivästynyt urheilun takia.

Myös muut haaveet, kuten perheen perustaminen, saavat odottaa. Maria on ollut yhdessä avopuolisonsa Rikun kanssa jo vuosia.

Maria ei osaa vielä sanoa, kuinka pitkään urheilu määrittää elämää. Hän arvelee, että jos kaksi peräkkäistä kautta menevät huonosti ilman järkevää syytä, hän pakkaa piikkarit kaappiin.

”Jos haluaa perustaa perheen, kuinka kauan haluaa tehdä tätä? Ja jos välissä tekisin lapsen, haluaisinko enää tulla takaisin? Urheilu vie niin paljon aikaa ja vaikuttaa uraan ja kaikkeen. Urheilun takia joudumme odottamaan lapsihaaveiden kanssa”, hän kertoo Seurassa.

Lue myös Anna.fi: Entinen fitness-urheilija Eevi Teittinen, 29, pelkäsi kärsivänsä lapsettomuudesta – kääntyi ammattilaisten puoleen: ”Aiheesta pitäisi puhua enemmän”

Maria Huntington: Osa urheilijoista syö kisapäivinä pelkkää ananasta

Mutta niin kauan kuin urheilu-ura jatkuu, Maria haluaa tehdä Suomen ennätyksen ja päästä olympialaisiin. Hän haluaa olla myös esikuvana ja puhua urheilumaailman epäkohdista, kuten ulkonäköpaineista.

Marian mukaan moni urheilija kamppailee ulkonäköpaineiden kanssa.

”Kukaan ei tiedä, mitä kulissien takana tapahtuu, mutta painoa on helppo syyttää. Mietin itsekin ennen kauden alkua, olenko tarpeeksi hyvässä kunnossa ulkoisesti, vaikka treenit ovat menneet hyvin”, hän sanoo Seurassa.

Maria sanoo, että moni urheilija pitää rasvaprosentit alhaisina näyttääkseen mahdollisimman hyvältä kentällä.

”Tiedän, että monet ovat syöneet kisapäivänä vain ananasta, jotta nesteet lähtisivät kropasta. Todellisuudessa ennen kisaa pitäisi tankata nesteitä ja ruokaa. Ei kukaan jaksa niukalla energialla.”

Lue myös Seuran juttu: Seitsenottelija Maria Huntington urheilijoiden ulkonäköpaineista: ”Kukaan ei tiedä, mitä kulissien takana tapahtuu”

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Seitsenottelija Maria Huntington, 23, kertoo Seurassa uransa vaikeista puolista: ”Urheilun takia joudumme odottamaan lapsihaaveiden kanssa”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X