Ursula Rainio oli aikansa kohukaunotar.

Miss Suomi 1970 Ursula Rainio oli aikansa kohukuningatar: 
”Olen saanut voimani luonnosta ja eläimistä”

Ursula Rainio, 67, asuu Turussa ja työskentelee kiinteistönvälittäjänä. Ursula kruunattiin Miss Suomeksi vuonna 1970, ja hän oli aikansa kohukaunotar.

”Paljon on tapahtunut sen jälkeen, kun vuonna 1970 missikisojen jälkeisenä aamuna sain käteeni ruutupaperia ja lankapuhelimen ja ryhdyin buukkaamaan itselleni keikkoja.

Elämääni seurattiin pitkään lehtien palstoilla. Jälkikäteen minua kaduttaa se, että en uskaltanut pyytää tuolloin kenenkään vanhemman ja viisaamman henkilön neuvoja ja apua. Moni palstoille päätynyt turhuus ja tyhmyys olisi voinut jäädä tekemättä, jos joku julkisuudessa kokeneempi olisi ollut tukenani.

Ursula Rainio oli aikansa kohukaunotar.Vetäydyin kokonaan julkisuudesta vuonna 2000, kun aloitin työni kiinteistönvälittäjänä Turussa. Päätös oli helppo, sillä olen luonteeltani erittäin yksityinen enkä vastaavasti ole kiinnostunut muiden ihmisten yksityiselämästä.

Minulla ei ole perhettä. Rakas miesystäväni kuoli yhdeksän vuotta sitten. Munuaissyöpä vei hänet puolessa vuodessa. Hänen kuolemansa oli minulle niin tiukka paikka, että laihduin 52-kiloiseksi, koska en pystynyt surultani syömään. Sain painoni nousemaan normaalipainooni eli 57 kiloon työterveyslääkärin ja ruokapäiväkirjan avulla.

Ensi maaliskuussa täytän 68 vuotta ja jään pois työelämästä. Olen jättänyt kaikki suunnitelmani vapaiksi. Olisi ehkä jo aika levätäkin, sillä olen tehnyt 50 vuotta töitä. Matkustelukaan ei enää kiinnosta, koska olen reissannut elämäni aikana aivan valtavasti ja asunut myös ulkomailla: seitsemän vuotta Yhdysvalloissa ja 14 vuotta Ruotsissa.

Olen edelleen itsenäinen ja vahva nainen ja olen saanut voimani luonnosta ja eläimistä. Minua on ajanut aina eteenpäin positiivinen asenne. Olen nyt uuden elämän edessä ja odotan sitä innolla.”

Andiatan kokovalkoinen asu, johon kuuluu Gytta-housut ,189 e, Serie-jakku, 389 e, Abena-silkkipaita, 239 e ja kaulakoru, 49 e. Sukkula-sormus 235 e, Lapponia. Pöydällä oleva Kaari-U-kynttelikkö on saarnia ja messinkiä, 139 e, Himmee. Keraaminen lintu 125 e, Artek.

Tyyli: Jenni Juurinen

Juttu on julkaistu Kotiliedessä 25/17.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Miss Suomi 1970 Ursula Rainio oli aikansa kohukuningatar: 
”Olen saanut voimani luonnosta ja eläimistä”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X