Seura: Helena Ahti-Hallberg on TTK-valmentaja Kia Lehmuskoskelle kuin varaäiti 

Ensin tanssinopettaja Helena Ahti-Hallberg oli tanssija Kia Lehmuskoskelle elämän suurin auktoriteetti. Nyt tanssijat kertovat Seurassa olevansa läheisiä ystäviä, jotka auttavat toisiaan.

Kun tanssija Kia Lehmuskallio lopetti kilpauransa vuonna 2012, hän haki Helena Ahti-Hallbergin neuvosta tähtivalmentajaksi Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaan ja suoritti tanssivalmentajan tutkinnon. Helena toimii ohjelmassa tuomarina.

Lue lisää: Helena Ahti-Hallberg äitiyden haasteista: ”Kannoin 20 vuotta jatkuvaa syyllisyyttä”

Kian ja Helenan yhteinen matka alkoi kuitenkin jo vuosia sitten, kun Helena valmensi Kiaa kilpatanssiuralla. Opettajasta ja oppilaasta on tullut vuosien saatossa paitsi kollegat myös läheiset ystävät.

”Se on ollut hieno matka”, Helena sanoo Seurassa.

Kia Lehmuskallio on Helena Ahti-Hallbergin valmentaja yhdessä asiassa

Kia Lehmuskoski pääsi tutustumaan tanssiin ensimmäisen kerran 6-vuotiaana, kertoo Seura. Taipumus lajiin näkyi tanssin opettajalle jo silloin selvästi. Vasta 14-vuotiaana Kia alkoi menestyä, ja silloin Helenasta tuli hänen päävalmentajansa.

Ja varaäitinsä.

Helena on antanut Kialle neuvonsa niin puolison valintaan, perheen perustamiseen kuin parisuhteen ylläpitämiseen. Helena on huolenpitäjä, mutta ei hössöttäjä. Neuvojen perään hän ei kysele.

”Hän saattaa haluta kuulla mielipiteeni, mutta minun pitää osata antaa se kysymättä”, Kia sanoo Seuran jutussa. On kuitenkin yksi asia, jossa Kia on toiminut Helenan valmentajana.

”Olen opettanut Helenalle sosiaalisen median käyttöä.”

Välien viileneminen

19-vuotiaana Kia valitsi tsekkiläisen tanssiparin, jonka kanssa tanssi vuoroin Suomessa ja Tšekissä. Päätöksestään hän ei kertonut Helenalle, Seura kertoo.

”Olin hukassa siitä, mitä haluan ja välittääkö Helena tai kukaan muukaan minusta sittenkään ihmisenä. Päässäni oli kaaos. Ajattelin, etten tarvitse ketään. Ehkä se oli myöhäistä murrosikää”, Kia arvelee Seuran jutussa.

Helena pahoitti mielensä. Siihen saakka Kia oli puhunut kaikesta Helenan kanssa. Helena oli aina myös auttanut ja hänellä olisi ollut silloinkin jaettavana kokemuksen tuomaa viisautta. Välit viilentyivät, vaikka selkeää riitaa ei ollutkaan.

Lue lisää: Näistä asioista aikuiset ystävät riitelevät – 7 ratkaisua

Kian kokeilu ei onnistunut. Vajaan vuoden kuluttua hän palasi pysyvästi Suomeen ja soitti Helenalle. Molemmat kertoivat tunteistaan ja asiat saatiin sovittua. Helenasta ei tullut enää Kian päävalmentajaa, mutta hän jatkoi vahvana taustavaikuttajana, Seura kertoo.

Nyt Helenan ja Kian ystävyyden tärkeimpiä hetkiä ei vietetä tanssisaleissa. Niitä ovat yhteiset illanvietot Helenan kodin keittiön pöydän ääressä tai Kian tiibetinspanieli Mörkön ja Helenan susikoira Blondin keskinäistä ihastusta katsellessa.

”Toivottavasti meillä on vielä mielettömän paljon yhteisiä hetkiä edessä”, Helena sanoo Seuran jutussa.

Lue myös Seuran juttu: Helena Ahti-Hallberg on ollut Kia Lehmuskosken elämän suurin auktoriteetti: ”Helena nousi valmentajana tärkeimpään rooliin, koska halusin niin kovasti edetä urallani”

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Seura: Helena Ahti-Hallberg on TTK-valmentaja Kia Lehmuskoskelle kuin varaäiti 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X