Tarinat

Teinipoika tienasi huumekaupalla miljoonia lapsuudenkotinsa makuuhuoneessa – nyt hänestä on tehty Netflix-sarja

Mistä on kyse, kun 18-vuotias poika ei päästä äitiään huoneeseensa lapsuudenkodissaan kahteen vuoteen? Totta kai siitä, että poika pyörittää sieltä käsin yhtä Saksan isoimmista nettihuumebisneksistä.

Keväällä Netflixiin putkahti saksankielinen sarja How to Sell Drugs Online (fast). Humoristinen sarja kertoo 17-vuotiaasta Moriz Zimmermanista, joka ostaa paikalliselta huumediileriltä koko tämän ekstaasivaraston voidakseen tehdä vaikutuksen ex-tyttöystäväänsä. Koska huumeista on päästävä eroon, Moriz päättää alkaa kaupata huumeita netissä. Pojasta tulee nopeasti yksi Saksan menestyneimpiä nettidiilereitä.

Tämänkin tapauksen kohdalla totuus on tarua ihmeellisempi. Sarja perustuu vuonna 2015 Leipzigissä kiinni jääneen Maximilian S.:n eli ”makuuhuonediilerin” tapaukseen. Maximilian S. ehti tienata nettihuumekaupalla neljän miljoonan euron arvosta kryptovaluutta bitcoineja ennen kuin poliisit saivat hänet kiinni. Miten hän teki sen? How to Sell Drugs Online (fast) -sarja kertoo sen.

Lue myös: Parhaat saksankieliset Netflix-sarjat kieltenopiskeluun: Kuinka monta näistä olet katsonut?

How to Sell Drugs Online (fast): Näin Maximilian S. tienasi huumekaupalla miljoonia

Vuonna 2013 Maximilian S. perusti pimeässä verkossa toimivan nettikaupan Shiny Flakes. Huumeet alkoivat liikkua nettisivujen kautta, ja myöhemmin nettisivut pystyi löytämään myös julkisesta internetistä. Maximilian oli sivuston perustaessaan vasta 18-vuotias.

Paria vuotta aikaisemmin hän oli valmistunut lukiosta, minkä jälkeen hän teki harjoittelun italialaisessa ravintolassa. Työkavereiden mukaan Maximilian oli hyvä työntekijä, mutta jokseenkin jäykkä. Harjoittelun jälkeen Maximilian ilmoitti aikovansa työskennellä web-suunnittelijana. Todellisuudessa hän alkoikin järjestellä huumebisneksensä käytännönasioita.

14 kuukauden aikana Maximilian ennätti myydä 914 kiloa huumeita kaikkialle maailmaan. Hänen valikoimastaan pystyi tilaamaan paitsi marihuanaa, amfetamiinia, ekstaasia, kokaiinia ja LSD:tä myös monenlaisia reseptilääkkeitä.

Kauppa kävi lapsuudenkodin makuuhuoneesta. Samassa asunnossa asuivat myös Maximilianin äiti ja isäpuoli, joilta oli pääsy kielletty hänen huoneeseensa. Näillä ei ollut aavistustakaan, että heidän poikansa pyöritti yhtä Saksan tuottoisimmista nettihuumesivustoista vain muutaman metrin päässä heistä.

Maximilian piilotti jälkensä huolellisesti netissä toimiessaan. Shiny Flakes -sivuston palvelimet sijaitsivat Alankomaissa ja Maximilian salasi kaiken sähköpostiliikenteensä. Hän vastaanotti maksut kryptovaluutta bitcoineina ja siirsi rahansa useille eri pankkitileille, jotka oli avannut väärennetyillä henkilöllisyyksillä.

Netflix-sarjassa Morizilla on ystävä Lenny, joka auttaa häntä huumebisneksen pyörittämisessä. Todellisuudessa Maximilian toimi yksin. Hänellä ei myöskään ollut ex-tyttöystävää, johon hän olisi huumeiden avulla yrittänyt tehdä vaikutuksen. Itse asiassa hänen äitinsä on kertonut, että Maximilian oli jokseenkin epäsosiaalinen oman tiensä kulkija. Hän ei tehnyt lomamatkoja ja viihtyi lähinnä omassa huoneessaan.

Lue myös: Näyttelijä Sue Lemström, 69: ”Vasta kun poikani huostaanotettiin, tajusin, että minulla on alkoholiongelma”

How to Sell Drugs Online (fast) -sarja perustuu tositapahtumiin.

Kuinka makuuhuonediileri jäi kiinni?

Jäädessään kiinni helmikuussa 2015, Maximilian oli 20-vuotias. Hän oli ennättänyt tienata huumekaupalla neljä miljoonaa euroa. Mutta kuinka hän jäi kiinni?

Poliisi sai vihiä Maximilianin toimista, kun eräs huumelähetyksistä jätettiin käytävään vastaanottajan oven ulkopuolelle. Kun vastaanottajaa ei tavoitettu, naapurit avasivat paketin. Löydettyään paketista huumeita, he ottivat nopeasti yhteyttä poliisiin.

Maximilian S. haksahti myös käyttämään toistuvasti samaa pakettiautomaattia huumeiden lähettämiseen. Hän matkusti taksilla kotiaan lähellä sijainneen pakettiautomaatin luokse. Pakettiautomaattia kameravalvottiin.

Huumekuriiri toimitti Maximilianille täydennystä huumevarastoihn joka torstai. Tämä rutiini johti lopulta sekä kuriirin että Maximilianin pidätykseen.

Helmikuussa 2015 bulgarialainen kuriiri Zhivko Z. ajoi Alankomaista Maximilianin kotiovelle. Maximilianin kotia jo jonkin aikaa tarkkaileet poliisit antoivat kuriirin luovuttaa pojalle 25 000 ekstaasipilleriä, 20 kiloa marihuanaa, 10 000 annosta LSD:tä ja 27 kiloa amfetamiinia. Maximilian kantoi lastin yläkertaan, kun poliisit pidättivät kuriirin hänen selkänsä takana parkkipaikalla.

Tuntia myöhemmin SWAT-ryhmä rynnisti Maximilianin huoneeseen. Maximilian ei ennättänyt tuhota tietokoneensa kovalevyjä, ja hänen huoneestaan löydettiin pidätyshetkellä 300 kiloa huumeita, 49 000 euroa käteisenä, digitaalisia vaakoja, tyhjiöpakkauslaitteita, kymmenisen puhelinta ja yli 20 SIM-korttia.

Millaisen tuomion Maximilian S. sai?

Todisteet Maximiliania vastaan olivat raskauttavia. Vaikka Maximilian oli nähnyt suuresti vaivaa peittääkseen jälkensä internetissä, poliisit löysivät hänen huoneestaan listan jokaisesta toimituksesta, jonka hän oli tehnyt joulukuun 2013 jälkeen. Lisäksi poliisit löysivät listauksen tärkeimmistä käyttäjätunnuksista, joiden avulla he pääsivät käsiksi kaikille tileille ja alustoille, joita Maximilian oli käyttänyt bisneksensä pyörittämiseen.

Maximilian tuomittiin lopulta seitsemän vuoden vankeuteen nuorisovankilassa. Syyttäjä vaati Maximilianille kahdeksan vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeustuomiota, kun taas puolustus vaati kuutta ja puolta vuotta.

Oikeudenkäynnin aikana Maximilian tunnusti rikoksensa täysin, minkä tuomari luki hänen edukseen. Maximilian ei kuitenkaan osoittanut juurikaan katumuksen merkkejä. Itse asiassa hän hymyili leveästi useaan otteeseen oikeuskäsittelyn aikana.

Psykiatrien lausunnossa todettiin, että Maximilianilta puuttuu emotionaalista kypsyyttä ja että hän osoitti merkkejä häiriintyneestä sosiaalisesta käytöksestä.

Maximilian piipahti How to Sell Drugs Online (fast) -sarjan kuvauksissa

Maximilian S. istuu parhaillaan tuomiotaan. Eräänä päivänä hän kuitenkin ilmestyi How to Sell Drugs Online (fast) -sarjan kuvauksiin. Kuvausryhmä ei meinannut uskoa korviaan, kun paikalle saapunut nuori mies kertoi, kuka oli.

Maximilianiksi itsensä esitellyt poika kertoi, että hänellä on lupa liikkua päivisin, kuten hän haluaa, kunhan hän palaa yöksi vankilaan.

Sarjan tekijät ovat kertoneet, että Maximilian vaikutti olevan erityisen ylpeä asiakaskokemuksesta, jonka hän oli tarjonnut henkilöille, jotka ostivat hänen huumeitaan. Hän jopa näytti sarjan ohjaajalle, kuinka oli järjestellyt ekstaasipillerit rasioihin, joissa ne oli postitettu vastaanottajille.

Lähteet: The Guradian, Daily Mail, Vice, MSN Enternainment

Kommentoi

Kommentoi juttua: Teinipoika tienasi huumekaupalla miljoonia lapsuudenkotinsa makuuhuoneessa – nyt hänestä on tehty Netflix-sarja

Sinun täytyy kommentoidaksesi.