Tarinat

Jaakon perhe mökkeilee leirintäalueella 130 000 euron asuntovaunussa, joka ei liiku: ”Pidämme siitä, että ympärillä tapahtuu”

Kun suomalaiset vetäytyvät mökeilleen, Jaakon perhe nauttii leirintäalueen elämänmenosta asuntovaunullaan. Sen seuraksi on tuotu saunavaunu ja grillikotavaunu karaokelaitteineen.

Seitsemän vuotta sitten Sastamalassa asuvan Jaakko Virtasen, 39,  perhe vaihtoi matkailuauton vaunuun.

”Etsimme sille säilytyspaikkaa, joku vinkkasi Sastamalan Tervakallio Campingistä. Otimme sieltä kausipaikan vaunun talvisäilytystä varten, mutta ei mennyt kauaakaan, kun meillä oli jo etuteltta ja pihalla saunavaunu”, Jaakko kertoo.

Aluksi perhe liikkui vaunulla kesäisin, mutta viime vuodet se on ollut paikallaan. Saunan seuraksi pihalle on tullut grillikotavaunu karaokelaitteineen ja etutelttakin on vaihtunut suurempaan.

”Vietämme vaunulla paljon aikaa ympäri vuoden. Talvisin olemme siellä lähes kaikki viikonloput ja kesäisin melkein koko ajan, sillä töihin ja kotiin on vain muutaman kilometrin matka. Kymmenen- ja kahdeksanvuotiaat lapsemmekin viihtyvät leirintäalueella uiden ja kavereiden kanssa puuhaten.”

Jaakko Virtanen, Terhi Pajunen ja lapset Tiia ja Topias tekevät vaunulla samoja asioita kuin kotona tai mökillä tulisi tehtyä..
Jaakko Virtanen, Terhi Pajunen ja lapset Tiia ja Topias tekevät vaunulla samoja asioita kuin kotona tai mökillä tulisi tehtyä..

”Teemme vaunulla samoja arkisia askareita kuin kotona tai mökillä tulisi tehtyä. Kannamme vesiä, lämmitämme saunaa, leikkaamme nurmikkoa. Uiminen ja saunominen ovat iso osa vaunuelämää, sillä ranta on kivenheiton päässä ja maisema upea. Vastarannan laiturissa meillä on saunalautta, jolla teemme päiväretkiä.”

”Vuodenvaihteessa vaihdoimme vaunumme uuteen. Se maksoi 130 000 euroa, joten samalla rahalla olisi saanut ihan mukavan kesämökinkin. Tulisin mökillä kuitenkin hulluksi. Miten siellä saisi ajan kulumaan?”

Jaakko pitää siitä, että ympärillä tapahtuu.

”Karavaanarit ovat sosiaalista porukkaa ja kun jalkaudun leirintäalueelle, tulee helposti jäätyä juttelemaan. Grillivaunustamme on tullut leirintäalueen epävirallinen kokoontumispaikka. Toki mökillekin voisi kutsua vieraita, mutta pitäisi isännöidä koko ajan. Leirintäalueella on aina väkeä ympärillä, mutta samalla on oma tila, johon voi halutessaan vetäytyä.”

Lue myös: Mitä pitää ottaa huomioon, jos mielii reissuun matkailuautolla? Kätevä tietopaketti antaa vastaukset

Juttu on julkaistu Maalla-lehdessä 5/2023.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Jaakon perhe mökkeilee leirintäalueella 130 000 euron asuntovaunussa, joka ei liiku: ”Pidämme siitä, että ympärillä tapahtuu”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.