Kulttuuri

Nyt lomaillaan Suomessa! Nappaa talteen kotimaanmatkailun superidealista, jolta löytyy yli 490 kiehtovaa reissukohdetta

Kotimaanmatkailu on suositumpaa kuin koskaan. Kokosimme yli 490 ideaa kotimaassa reissaamiseen. Nappaa talteen parhaat tärpit Suomen kiehtovimpiin kaupunkeihin, ihanimmat luontokohteet, salaiset helmet ja kiinnostavimmat pikkupaikat.

Kotimaanmatkailu kiinnostaa tänä vuonna enemmän kuin koskaan. Kokosimme yhteen Suomen kiehtovimmat ja yllättävimmät matkakohteet. Oma suosikkireissu löytyy niin kaupunkimatkailun ystävälle, herkkusuulle kuin luontokohteista innostuvallekin.

Jutusta löytyy yli 490 ideaa kotimaanmatkailuun. Ota tärpit talteen!

Lue myös: Suomen suloisimmat puutalokaupungit – vieraile historiallisissa rannikkokaupungeissamme

Kotimaanmatkailu vie Suomen kiinnostavimpiin kaupunkeihin

Alla olle kartalle kokosimme parhaat tärpit Suomen kiehtovimpiin kaupunkeihin. Mitä turistin kannattaa tehdä esimerkiksi Tampereella, Oulussa tai Porissa? Kartalta löytyy myös parhaat vinkit Saimaan kiertoajeluun ja muutama kiinnostava luontokohde.

Vie hiiri kartalla sinisen palluran päälle, niin pääset lukemaan lisää reissukohteista. Jos haluat tutustua kohteeseen paremmin, klikkaa esittelylaatikon alareunassa olevaa painiketta ”Lisää ideoita” tai ”Lue lisää”.

1. Näissä kohteissa ei tarvitse törsätä!

Kaupungeissa on monta huvitusta ja nähtävyyttä, joista voi nauttia aivan ilmaiseksi! Mitäpä jos vierailisit museossa, jonka sisäänpääsystä ei tarvitse maksaa tai piipahtaisit katsomassa nähtävyyttä, joka hurmaa komeudellaan? Ota talteen ideat Helsingin, Turun ja Tampereen ilmaisiin kohteisiin.

2. Luonnon helmassa mieli virkistyy

Luonnossa liikkumisella ja retkeilyllä on monia positiivisia vaikutuksia hyvinvointiimme. Mikäpä olisi parempi kotimaan reissukohde kuin upeiden maisemien kansallispuisto tai tyrskyjen ympäröimä majakkasaari? Reippailijan kannastaa tutustua myös Ahvenanmaahan pyöräilykohteena ja retkeilyn ammattilaisten paljastamiin salaisiin luontokohteisiin.

Lue myös Anna.fi: Parhaat luontokohteet Suomessa – katso kahdeksan vinkkiä kesään

3. Ensimmäistä kertaa vaeltamaan? Näillä vinkeillä pääset vauhtiin!

Jos vaeltaminen ei ole ennestään niin tuttua puuhaa, voi olla paikallaan lukaista läpi Kotilieden parhaat vaellusvinkkijutut. Eräoppaat kertovat, mitä ensimmäistä kertaa vaeltamaan lähtevän pitää ottaa huomioon ja miten menkkahygieniasta huolehditaan metsässä.

4. Löydä Suomen salaiset helmet

Suomi on täynnä matkakohteita, joista ei osaa edes unelmoida! Mitä hurmaavaa tekemistä löytyy mökkikunnista ympäri Suomea? Oletko jo yöpynyt ainutlaatuisimmissa hotelleissamme? Listasimme myös upeimmat puutarhat ja Helsingin vähän tunnetut upeat kohteet.

Lue myös Anna.fi: Suomen länsirannikko on täynnä aarteita – 5 kohdevinkkiä kotimaanmatkailuun

5. Kotimaanmatkailu voi olla myös herkullista ja rentouttavaa

Aina ei tarvitse jaksaa sompailla ympäriinsä! Lomalla saa myös vain olla paikoillaan ja rentoutua. Mikäpä olisi sen virkistävämpää kuin kylpylän kuohuista nauttiminen? Ota talteen myös maukkaita herkkuja myyvät tilapuodit ja kurkista Helsingin oudoimpiin kahviloihin.

Suurista kaupungeista löytyy toinen toistaan maukkaampia ruokapaikkoja. Kokosimme yhteen täsmävinkit Porvoon, Turun ja Jyväskylän parhaisiin ravintoloihin.

Lue myös Seura.fi: Kaipaatko matkavinkkejä kotimaahan? Vietä kesälomaasi täällä – Listasimme viisi kokemisenarvoista luontokohdetta eri puolilta maata