Tarinat

Down-malli Maija Mattila: 
”Haluan olla toisille esimerkki”

Down-malli Maija Mattila, 20, unelmoi mallin urasta jo varhaislapsuudessa. Maija haluaa rikkoa ennakkoluuloja ja osoittaa, että unelmiaan kannattaa tavoitella.

”Olen halunnut malliksi siitä lähtien, kun olin kaksivuotias. Ihailin jo ihan pienenä malleja ja katsoin heitä telkkarista.

16-vuotiaana päätin tosissani, että rupean malliksi. Kiinnitin huomiota syömiseen ja rupesin harrastamaan liikuntaa. En ole käynyt mallikouluja, mutta opettelin poseeraamisen ja oikeanlaisen kävelyn katsomalla videoita Youtubesta.

Maija Mattila unelmoi mallin urasta jo lapsena.

Tein ensimmäiset mallikuvaukseni 18-vuotiaana. En muista montako kuvausta olen tehnyt, mutta niitä on useita.

Parasta mallin työssä on se, että saan esiintyä kameralle. Tykkään siitä, että olen kaunis. Mikään mallin työssä ei tunnu minusta vaikealta.

Haluan tehdä tätä tulevaisuudessa työkseni ja perustaa mallitoimiston. Sinne saisi tulla paljon malleja, Miss Suomia ja kaikenlaisia ihmisiä. Toimistossani olisi tilaa erilaisille ihmisille.

Käyn Lamppu-koulua, joka on Lyhty ry:n oppimisyksikkö. Lamppu tarjoaa päivä ja työtoimintapaikan kehitysvammaisille nuorille. Siellä opiskellaan äidinkieltä, englantia, rahan käyttöä, kellon käyttämistä ja kuvaamataitoa. Suosikkini on englanti ja tanssi. Tykkään flamencosta, street dancesta ja itämaisesta tanssista. Harrastan myös laulamista. Laulan aika usein lastenlauluja ja suomalaista musiikkia. Rakastan erityisesti joululauluja.

Äitini on suomalainen ja isäni nigerialainen. En ole koskaan käynyt Nigeriassa, mutta haluaisin joskus mennä sinne. Kuuntelen mielelläni afrikkalaista musiikkia. Suurin haaveeni on saada tehdä mallin työtä ja tahtoisin myös perustaa oman bändin.

Haluan olla esimerkkinä muille ja näyttää, että unelmiaan kannattaa uskaltaa tavoitella.”

Anne-Mari Pahkalan suunnitteleman uniikkijuhlapuvun kangas on valmistettu valtamerien muovijätteestä. Mallisto on tuotettu yhdessä vaatekirjasto Vaatepuun kanssa. Se siirtyy yleisölle lainattavaksi vuoden 2018 alusta alkaen.

Tyyli: Jenni Juurinen

Juttu on julkaistu Kotiliedessä 25/17.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Down-malli Maija Mattila: 
”Haluan olla toisille esimerkki”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.