Sarjamurhia, stalkkeri, maailmanloppu… Kevään synkät Netflix-sarjat koukuttavat!

Kevään 2019 kiinnostavimmissa Netflix-sarjoissa ratkotaan sarjamurhia, kohdataan stalkkeri, toivutaan masennuksesta ja yritetään estää maailmanloppu.

Maailma on täynnä kiinnostavia sarjoja. Koska välillä voi olla vaikea päättää, mitä katsoa,  kokosimme yhteen parhaat Netflix-sarjat 2019 keväälle ja kesälle! Näihin sarjoihin haluat jäädä koukkuun!

Lue myös aikaisemmat Netflix-vinkit: Mitä katsoa Netflixistä? 10 sarjaa, jotka kannattaa katsoa juuri nyt

Parhaat Netflix-sarjat 2019 keväällä

Modus (2015–)

2 kautta, ikäraja K-13

Ruotsalainen trilleri Modus kertoo rikospsykologi Inger Johanne Vikistä, jonka autistinen tytär Stina (upea Esmeralda Struwe) todistaa murhan. Pian on selvää, että Tukholmassa riehuu sarjamurhaaja, ja Ruotsin rikospoliisista ja FBI:sta Tukholman yliopiston professoriksi siirtynyt Inger palaa selvittämään murhia.

Anne Holtin dekkareihin perustuvassa sarjassa kiehtovaa on se, miten raakuuden ja pahuuden takaa loistaa inhimillisyys erityisesti eronneen päähenkilön elämäntilanteen kautta. Myös tutkinnanjohtaja Ingvar Nymanin ja Ingerin orastava romanttinen jännite kantaa tarinaa hienosti eteenpäin.

You (2018–)

1 kausi, ikäraja K-16

Kirjakaupan esimies Joe (Gossip Girlistä tuttu Penn Badgley) kohtaa aloittelevan kirjailijattaren Beckin ja kiinnostuu naisesta pakkomielteisesti. Stalkkaamiseen lipsuva käytös saa pian synkkiä ja väkivaltaisiakin sävyjä, kun Joe pyrkii tekemään kaikkensa varmistaakseen romanssin kehittymisen.

Piinaavan intensiivinen psykologinen trilleri on saanut laajasti kiitosta ja erityisesti Pen Badgleyn roolisuoritusta moniulotteisena päähenkilönä on kehuttu. Netflix on jo ilmoittanut, että sarja jatkuu toiselle tuotantokaudelle.

Quicksand – Suurin kaikista (2019)

1 kausi, ikäraja K-16

Tukholman esikaupunkialueella sijaitsevassa lukiossa tapahtuu kouluammuskelu. Lahjakas 18-vuotias Maja Norberg huomaa pian joutuneensa syytteeseen murhasta. Kuulusteluissa, esitutkinnassa ja oikeussalissa kerrataan menneiden päivien ja kuukausien tapahtumia, ja samalla paljastuu häiritseviä yksityiskohtia Majan poikaystävästä Sebastian Fagermanista ja tämän perheestä. Onko Maja syyllinen vai uhri?

Huhtikuussa 2019 Netflixissä ensi-iltansa saanut ruotsalaissarja perustuu Malin Persson Gioliton romaaniin. Romaani on palkittu useilla kansainvälisillä palkinnoilla, muun muassa Pohjoismaiden parhaalle dekkarille myönnettävällä Lasiavain-palkinnolla vuonna 2017.

Rahapaja (2017–)

2 kautta, ikäraja K-16

Rikollisjoukolla on mestarillinen suunnitelma. Valmistauduttuaan kaikkien aikojen suurimpaan ryöstöön vuoden ajan Espanjan maaseudulla, he ovat vihdoin valmiit ryöstämään Espanjan kuninkaallisen rahapajan.

Kahdeksan omalaatuista ryöstäjää lukittautuu rahapajaan, ottaa joukon panttivankeja ja alkaa painaa uutta rahaa kuin viimeistä päivää. Onnistuvatko rikolliset saamaan poliisit näyttämään syyllisiltä, kuka panttivangeista ryhtyy rikoskumppaniksi ja saako virkavalta ryöstön suunnitelleen Professorin kiinni ennen kuin joukko pakenee rikkaudet mukanaan?

Supersuosittu espanjankielinen Rahapaja nousi viime keväänä Netflixin katsotuimmaksi ei-englanninkieliseksi sarjaksi. Sarjan kaksi ensimmäistä kautta kannattaa katsoa juuri nyt, sillä äärimmäisen koukuttavan sarjan kolmas kausi ilmestyy heinäkuussa 2019.

Lue myös: Suoratoistopalveluiden parhaat sarjat: 10 x koukuttava sarja

You vs. Wild (2019–)

1 kausi, ikäraja K-7

Netflix on viime aikoina testaillut kiinnostavalla tavalla peli- ja elokuvakerronnan rajoja. Viime vuonna ilmestyi suosittua Black Mirror -sarjaa jatkava elokuva, jossa katsoja sai päättää juonenkäänteet. Vastikään ilmestynyt You vs. Wild eli Selviytymistaitojen varassa hyödyntää myös pelillisyyttä. Siinä katsoja seuraa tunnettua seikkailija Bear Gryllsiä viidakkoon, Alpeille ja hylättyyn kaivokseen, ja katsojan tehtävä on tehdä valintoja, jotka auttavat Gryllsiä selviämään täpäristä tilanteista.

Sarja sopii mainosti esimerkiksi perheen tai ystävien kanssa pelattavaksi. Jokainen voi vuorollaan testata, kuinka menestyksekkäästi onnistuu ohjaamaan Gryllsin vaarallisten tilanteiden läpi.

After Life (2019–)

1 kausi, ikäraja K-16

Ricky Gervaisin After Life on mustan huumorin sävyttämä sarja, jossa paikallislehden toimittaja masentuu menetettyään vaimonsa syövälle. Komedian ja tragedian välillä tasapainotteleva sarja on täynnä paitsi viiltävää menetyksen tuskaa myös rakkautta ja elämän tarkoituksen kirkastumista. Kuusijaksoinen ensimmäinen kausi herättää vahvoja tunteita ja saa samalla hykertelemään naurusta.

Vaikka sarja sai ensi-iltansa vasta helmikuun lopussa, Netflix on jo ehtinyt ilmoittaa, että sarjan toinen kausi ilmestyy vuonna 2020.

Dirty John (2019–)

1 kausi, ikäraja K-16

Neljän epäonnistuneen avioliiton jälkeen Debra Newell tapaa nettitreffisovelluksen avulla hurmaavan lääkärin, John Meehanin. Debra rakastuu päätä pahkaa, vaikka lähipiiri pitää Johnia epäilyttävänä. Pikku hiljaa alkaa selvitä, ettei Johnissa kaikki todellakaan ole sitä, miltä päälle päin näyttää, ja Debra sotkeutuu manipulaation, väkivallan ja salaisuuksien verkkoihin.

Tositapahtumiin perustuva sarja on tehty ensin samannimiseksi, Christopher Goffardin juontamaksi rikospodcastiksi.

The OA (2016–)

2 kautta, ikäraja K-16

The OA on mahdoton asettaa raameihin. Se on mysteeriä, draamaa, scifiä, fantasiaa ja yliluonnollisia elementtejä yhdistelevä Netflix-sarja, jota on jo ehditty verrata suursuosion saavuttaneeseen Stranger Thingsiin. Se on jotakin ennennäkemätöntä ja kunnianhimoista, ja sarjaa on jo ehditty kutsua ”seuraavaksi isoksi Netflix-ilmiöksi”.

Sarja pyörähtää käyntiin, kun seitsemän vuotta sitten kadonnut Prairie Johnson palaa ja hänen selässään risteilee suuri määrä kummallisia arpia. Prairie vaatii, että häntä kutsutaan nimellä The OA ja vaikka hän katosi sokeana, hän on saanut näkönsä takaisin. Enempää sarjan juonesta ei kannata paljastaa, sillä sarja on parhaimmillaan ilman liian isoja etukäteispaljastuksia juonesta.

The Umbrella Academy (2019–)

1 kausi, ikäraja K-16

The Umbrella Academy on komediaa ja toimintaa yhdistelevä supersankarisarja X-men-elokuvien hengessä. Luther, Diego, Vanya, Klaus ja Allison Hargreeves saavat viestin adoptioisänsä kuolemasta ja palaavat lapsuudenkotiinsa. Vuosia aiemmin kadonnut pikkuveli palaa takaisin ja ilmoittaa maailmanlopun tulevan kahdeksan päivän kuluttua. Pian sisaruskatras saa myös peräänsä mystisen salamurhaajakaksikon. Onnistuvatko he estämään maailmanlopun?

Mysteereiden varaan rakentuva sarja on täynnä päättömiä tilanteita, hyvää musiikkia ja eksentrisiä mutta hellyyttäviä henkilöhahmoja.

Mitkä sinun mielestäsi ovat parhaat Netflix-sarjat 2019 kevääseen ja kesään? Kerro kommenteissa!

Avainsanat

Keskustelu

Umbrella Academy tuli ahmittua melkein kertaputkella, erittäin jees.

OA käynnistyi niin hitaasti, että jäi YLE Areenan tarjonnan jalkoihin.
Voihan sillekin antaa uuden mahdollisuuden, vanhalla kaavalla: ”jos ei kolmannessa jaksossa ala kulkea, forget it.”

After Life… tuli ahmittua… miten jaksaa odottaa seuraavaa kautta 😀

Rahapajaa kannattaa ehkä vilkaista.

Nämä ”nordic noir” dekkarit alkaa saavuttaa saturaatiopisteen,
ei enää jaksa maailman synkintä ahistusta ja draamaa.

Kommentoi juttua: Sarjamurhia, stalkkeri, maailmanloppu… Kevään synkät Netflix-sarjat koukuttavat!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X