Tarinat

Nunnia, murhia ja fantasiaa: nämä Netflix-sarjat koukuttavat juuri nyt!

Kesän 2020 kiinnostavimmissa Netflix-sarjoissa ratkotaan sarjamurhia, kohdataan stalkkeri, toivutaan masennuksesta ja yritetään estää maailmanloppu.

Maailma on täynnä kiinnostavia sarjoja. Koska välillä voi olla vaikea päättää, mitä katsoa, kokosimme yhteen parhaat Netflix-sarjat 2020 keväälle ja kesälle! Näihin sarjoihin haluat jäädä koukkuun!

Lue myös aikaisemmat Netflix-vinkit: Mitä katsoa Netflixistä? 10 sarjaa, jotka kannattaa katsoa juuri nyt

Parhaat Netflix-sarjat 2020

1. Warrior Nun (2020)

1 kausi, ikäraja K-16

Suomen tämän hetken yksi katsotuimmista Netflix-sarjoista on Warrior Nun, eli vapaasti suomennettuna Nunnasoturi. Älä anna nimen hämätä. Sarja yllättää nohevalla juonellaan, laadukkaalla puvustuksella tai hurjatempoisilla taistelukohtauksillaan. Katselun arvoinen Netflix-sarja siis!

Ben Dunnin humoristisiin sarjakuvaromaaneihin perustuva Netflix-sarja kertoo naisesta, joka saa kummallisia voimia kuolemansa jälkeen. Henkiin herättyään hänen selässään komeilee mystinen taikaesine. Hänestä on tullut soturinunnien uusin jäsen.

2. You (2018–)

2 kautta, ikäraja K-16

Kirjakaupan esimies Joe (Gossip Girlistä tuttu Penn Badgley) kohtaa aloittelevan kirjailijattaren Beckin ja kiinnostuu naisesta pakkomielteisesti. Stalkkaamiseen lipsuva käytös saa pian synkkiä ja väkivaltaisiakin sävyjä, kun Joe pyrkii tekemään kaikkensa varmistaakseen romanssin kehittymisen.

Piinaavan intensiivinen psykologinen trilleri on saanut laajasti kiitosta ja erityisesti Badgleyn roolisuoritusta moniulotteisena päähenkilönä on kehuttu. Koukkuun jääneitä katselijoita hemmotellaan nyt sarjan toisella kaudella.

Lue myös Anna.fi: Netflixin, HBO:n ja Yle Areenan kiinnostavimmat sarjat juuri nyt – näistä ei draamaa puutu!

3. Quicksand – Suurin kaikista (2019)

1 kausi, ikäraja K-16

Tukholman esikaupunkialueella sijaitsevassa lukiossa tapahtuu kouluammuskelu. Lahjakas 18-vuotias Maja Norberg huomaa pian joutuneensa syytteeseen murhasta. Kuulusteluissa, esitutkinnassa ja oikeussalissa kerrataan menneiden päivien ja kuukausien tapahtumia, ja samalla paljastuu häiritseviä yksityiskohtia Majan poikaystävästä Sebastian Fagermanista ja tämän perheestä. Onko Maja syyllinen vai uhri?

Huhtikuussa 2019 Netflixissä ensi-iltansa saanut ruotsalaissarja perustuu Malin Persson Gioliton romaaniin. Romaani on palkittu useilla kansainvälisillä palkinnoilla, muun muassa Pohjoismaiden parhaalle dekkarille myönnettävällä Lasiavain-palkinnolla vuonna 2017.

4. Rahapaja (2017–)

4 kautta, ikäraja K-16

Rikollisjoukolla on mestarillinen suunnitelma. Valmistauduttuaan kaikkien aikojen suurimpaan ryöstöön vuoden ajan Espanjan maaseudulla, he ovat vihdoin valmiit ryöstämään Espanjan kuninkaallisen rahapajan.

Kahdeksan omalaatuista ryöstäjää lukittautuu rahapajaan, ottaa joukon panttivankeja ja alkaa painaa uutta rahaa kuin viimeistä päivää. Onnistuvatko rikolliset saamaan poliisit näyttämään syyllisiltä, kuka panttivangeista ryhtyy rikoskumppaniksi ja saako virkavalta ryöstön suunnitelleen Professorin kiinni ennen kuin joukko pakenee rikkaudet mukanaan?

Supersuosittu espanjankielinen Rahapaja on noussut Netflixin yhdeksi katsotuimmaksi ei-englanninkieliseksi sarjaksi. Suoratoistopalvelusta löytyy nyt myös koukuttavan sarjan neljäs kausi.

Lue myös: Suoratoistopalveluiden parhaat sarjat: 10 x koukuttava sarja

5. White Lines (2020)

1 kausi, ikäraja K-16

Kun Zoe Walkerin veli Alex katoaa Ibizalla, Zoe hylkää hiljaisen elämänsä ja ryhtyy tutkimaan tapausta. Kaikkien hyvien trillerien tapaan Zoen tutkimukset vievät hänet tietysti syvälle vaarallisiin vesiin.

Uutuuttaan kiiltelevän brittiläisespanjalaisen sarjan on kirjoittanut huippusuosioon nousseen Rahapajan luoja Álex Pina. Sarjan 10 ensimmäistä jaksoa lisättiin Netflixiin toukokuun puolessa välissä. Juorunnälkäiset voivat seurata sarjan lisäksi sen kulisseissa kytevää romanssia näyttelijöiden Laura Haddockin ja Tom Rhys Harriesin välillä.

6. After Life (2019–)

2 kautta, ikäraja K-16

Ricky Gervaisin After Life on mustan huumorin sävyttämä sarja, jossa paikallislehden toimittaja masentuu menetettyään vaimonsa syövälle. Komedian ja tragedian välillä tasapainotteleva sarja on täynnä paitsi viiltävää menetyksen tuskaa myös rakkautta ja elämän tarkoituksen kirkastumista. Kuusijaksoinen ensimmäinen kausi herättää vahvoja tunteita ja saa samalla hykertelemään naurusta.

Sarjan kaksi kautta löytyvät Netflixistä. Suoratoistopalvelu on jo ehtinyt ilmoittaa, että sarjan kolmas kausi on tuloillaan.

7. The Witcher – Noituri (2019)

1 kausi, ikäraja K-16

The Wither – Noituri on jokaisen fantasiafanin päiväuni. Puolalaisen Andrzej Sapkowskin menestyskirjoihin pohjautuva sarja seuraa Henry Cavillin näyttelemää Geralt Rivialaista, joka kulkee pitkin valtakuntia tappaen hirviöitä maksusta.

Sarjan pari ensimmäistä jaksoa voivat tuntua hidastempoisilta ja jopa liian kummallisilta. Älä kuitenkaan luovuta vielä tässä vaiheessa. Alkukankeuden jälkeen The Witcher tarjoaa yllättäviä juonenkäänteitä, vaikuttavaa visuaalisuutta sekä vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Sarjan toista kautta joutuu vielä odottelemaan vuoteen 2021. Siihen saakka on kai tyydyttävä ensimmäisen kauden katselemiseen yhä uudestaan ja uudestaan.

8. The OA (2016–)

2 kautta, ikäraja K-16

The OA on mahdoton asettaa raameihin. Se on mysteeriä, draamaa, scifiä, fantasiaa ja yliluonnollisia elementtejä yhdistelevä Netflix-sarja, jota on jo ehditty verrata suursuosion saavuttaneeseen Stranger Thingsiin. Se on jotakin ennennäkemätöntä ja kunnianhimoista, ja sarjaa on jo ehditty kutsua ”seuraavaksi isoksi Netflix-ilmiöksi”.

Sarja pyörähtää käyntiin, kun seitsemän vuotta sitten kadonnut Prairie Johnson palaa ja hänen selässään risteilee suuri määrä kummallisia arpia. Prairie vaatii, että häntä kutsutaan nimellä The OA ja vaikka hän katosi sokeana, hän on saanut näkönsä takaisin. Enempää sarjan juonesta ei kannata paljastaa, sillä sarja on parhaimmillaan ilman liian isoja etukäteispaljastuksia juonesta.

9. Unorthodox (2020)

1 kausi, ikäraja K-13

Kriitikoiden kehuma ja katsojien ylistämä saksalaisamerikkalainen Unorthodox kurkistaa vanhoillisten ortodoksijuutalaisten elämään. Sarja seuraa 19-vuotiaan Estheriä, kun nuori nainen pakenee järjestettyä avioliittoaan Yhdysvalloista Berliiniin.

Pitkälti jiddišinkielinen Netflix-sarja pohjautuu löyhästi kirjailija Deborah Feldmanin omaelämänkerralliseen romaaniin Unorthodox: The Scandalous Rejection of My Hasidic Roots. Kirja ilmestyy suomennettuna vuoden 2021 alussa.

10. Tiger King: Murder, Mayhem and Madness (2020)

1 kausi, ikäraja K-16

Olet tuskin onnistunut välttämään Tiger King -sarjaan liittyvän hypeä. Sarja on dokumenttisarja tiikerifarmia pitävästä, vähintäänkin persoonallisesta Joe Exoticista. Tarinan todenmukaisuutta on kuitenkin välillä vaikea uskoa, sillä sarja on täynnä niin uskomattomia juonenkäänteitä ja henkilöitä.

Netflix-sarja on noussut salaman lailla yhdeksi suoratoistopalvelun kaikkien aikojen katsotuimmista ohjelmista. Pelkästään ensimmäisen kymmenen päivän aikana sitä katsoi lähes 35 miljoonaa ihmistä.

Mitkä ovat sinun mielestäsi parhaat Netflix-sarjat? Kerro kommenteissa!

Kommentoi

Kommentoi juttua: Nunnia, murhia ja fantasiaa: nämä Netflix-sarjat koukuttavat juuri nyt!

Soikiosilimä

Umbrella Academy tuli ahmittua melkein kertaputkella, erittäin jees.

OA käynnistyi niin hitaasti, että jäi YLE Areenan tarjonnan jalkoihin.
Voihan sillekin antaa uuden mahdollisuuden, vanhalla kaavalla: ”jos ei kolmannessa jaksossa ala kulkea, forget it.”

After Life… tuli ahmittua… miten jaksaa odottaa seuraavaa kautta 😀

Rahapajaa kannattaa ehkä vilkaista.

Nämä ”nordic noir” dekkarit alkaa saavuttaa saturaatiopisteen,
ei enää jaksa maailman synkintä ahistusta ja draamaa.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.