Tarinat Tilaajille

Pätkätyöläinen kertoo 22 vuoden kokemuksella, millaista on räpiköidä lyhyestä työpätkästä toiseen

Menet vaan konttorille ja sanot, että tulit kysymään töitä, saattaa vanhempiin ikäluokkiin kuuluva kehottaa. Lähes koko työuransa pätkätöitä tehnyt toimittaja kertoo, mikä kaikki neuvossa on pielessä.

Eikö sinua hirvitä yhtään, tiedustelee huolestunut sukulainen, kun määräaikainen työsuhteeni on jälleen kerran päättynyt työnantajan pahoitteluun. Valitettavasti juuri nyt heillä ei ole resursseja jatkaa sopimusta. Tämä on minulle tuttua, olenhan kokenut pätkätyöläinen.

Niinpä vastaan sukulaiselle että ei, koska olen ollut tässä samassa tilanteessa monta kertaa ja tiedän, että selviydyn. Se on totta, mutta toisaalta olen lopen uupunut siihen, että joudun pätkän päätteeksi palaamaan aina uudestaan lähtöruutuun.

Työsuhteessa voin hetken hengähtää ja nauttia säännöllisistä tuloista ja ehkä muistakin työnantajan tarjoamista eduista, mutta hartiani eivät oikeastaan koskaan rentoudu kor­vien tasalta. Tiedän, ettei seesteinen aika jatku loputtomasti.

Kaksi lyhyttä vakityötä, muuten pätkiä

Olen ollut kahdesti lyhyessä vakituisessa työsuhteessa koko 22-vuotisen työurani aikana. Toisen lopetin ­itse saatuani opiskelupaikan. Toinen päättyi yt-neuvotteluihin. Muuten työni ovat olleet kikkailua pätkästä toiseen.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.