Ihmiset

Joululahja miehelle hakusessa? Listasimme 30 hauskaa lahjaideaa monenlaisille miehille

Joululahjojen miettiminen voi olla hankalaa varsinkin, jos ihmisellä tuntuu jo olevan kaikkea. Me listasimme 35 loistavaa joululahjaideaa miehille.

Etsinnässä täydellinen joululahja miehelle? Kokosimme kattavan idealistan, jossa on huomioitu erilaiset joululahjabudjetit ja kiinnostuksen kohteet. Tämän listan kanssa tonttuilu ei ole stressaavaa tai hankalaa! 

Anna miehelle aineeton joululahja

1. Hotelliyö: Jokainen haluaa välillä arkea karkuun. Yksi yö tai viikonloppu hotellissa voi tehdä ihmeitä. Varaa lahjansaajalle ihana hotellihuone uudesta kaupungista ja laita mukaan vinkit, mitä kyseisessä kaupungissa voi puuhata. 

2. Hemmottelulahja: Hieronta tai esimerkiksi jalkahoito ovat varmasti mieluisia lahjoja rentoutumiseen. Tee ne itse tai osta hierontakerta.

3. Uusi harrastus: Onko lahjansaaja halunnut aina kokeilla jotain harrastusta, mutta ei ole syystä tai toisesta sitä ikinä tehnyt? Nyt on hyvä aika hankkia hänelle kokeilukerta johonkin harrastukseen, esimerkiksi tennikseen tai kiipeilyyn. Voitte myös mennä yhdessä kokeilemaan jotain molemmille uutta harrastusta.

4. Askartele oma lahjakortti: Voit askarrella itse lahjakortin, joka antaa lahjansaajalle valtuudet valita leffan ja herkut, luistelutreffit, itse valmistetun illallisen tai hieronnan.

Joululahja miehelle, joka pitää kulttuurista

5. Kirja: Lukutoukalle sopii joululahjaksi hyvin valittu kirja. Muista selvittää, millaisia kirjoja lahjansaaja tykkää lukea. Tykkäisikö hän esimerkiksi jostakin omaan harrastukseensa liittyvästä kirjasta vai kenties koukuttavasta romaanista? Vinkkejä koukuttavista kirjoista saat Kotilieden kirjasuosituslistalta

6. Äänikirjapalvelun tilaus: Äänikirjat sopivat henkilölle, joka pitää lukemisesta, mutta ei meinaa löytää sille aikaa. Äänikirjoja voi hyvin kuunnella muun puuhan lomassa.

7. Liput konserttiin, teatteriin, festareille, oopperaan tai elokuviin: Tutki tulevaa kulttuuritarjontaa ja osta liput tapahtumaan, josta lahjansaaja voisi nauttia. Voit myös luvata lähteä seuraksi tapahtumaan. 

8. Lehtitilaus: Lehtitilaus ilahduttaa pitkän aikaa, kun joka kuukausi postiluukusta tipahtaa uutta luettavaa.

9. Suoratoistopalvelun tilaus: Elokuvat ja sarjat tuovat iloa arkeen. Anna lahjakortin lisäksi vinkkilista sarjoista tai elokuvista, joista olet itse viime aikoina nauttinut. 

10. Museokortti: Tykkääkö lahjansaaja kierrellä museoissa? Museokortti on tällaiselle henkilölle täydellinen joululahja. Museokortti käy useimpiin museoihin Suomessa ja on voimassa vuoden ensimmäisen käyttökerran jälkeen.

Lue myös: Tuliko rusetistä vänkyrä? Tällä ohjeella rusetin teko on helpompaa kuin koskaan – katso ohje videolta!

Mies hymyilee lahja kädessään.
© iStockphoto

Joululahja miehelle, joka harrastaa

11. Lautapeli tai elektroninen peli: Osta jokin mainio peli, jota voi pelata esimerkiksi porukassa tai kaksistaan. Pitäkää yhteinen peli-ilta ja nauttikaa pelaamisen lomassa herkkuja ja glögiä tai viiniä. 

12. Fanituotteita: Onko lahjansaajalla jokin lempiurheilujoukkue, -peli tai -bändi? Osta hänelle fanituote, kuten esimerkiksi paita tai pipo. 

13. Elektroniikkaa: Tarvitseeko lahjansaaja jonkin tietyn laitteen? Esimerkiksi kaiutin, kuulokkeet, hyvä näppäimistö tai esimerkiksi keittiön pienkoneet ovat loistava lahja niitä tarvitsevalle. 

14. Kurssi: Harrastekurssit ovat oivallinen joululahja. Miten olisi vaikkapa retkeilykurssi, viskinmaistelukurssi, ruoanlaittokurssi tai puutyökurssi? 

15. Laadukas juomapullo: Auta lahjansaajaa pitämään nesteytys kunnossa! Juomapullo on urheilevan ihmisen yksi tärkeimmistä tavaroista.

Joululahja keittiössä viihtyvälle miehelle

16. Lahjakortti herkkukauppaan tai ravintolaan: Ruokafanille täydellinen lahja on lahjakortti uuteen kiinnostavaan ravintolaan tai herkkukauppaan. 

17. Baarimikon drinkkisetti tai hyvä keittiöveitsi: Suhtautuuko lahjansaaja intohimoisesti drinkkeihin tai ruoanlaittoon? Hyvät työskentelyvälineet ovat silloin välttämättömyys. Muita hyviä ideoita keittiöihmiselle ovat laadukas leikkuulauta, espressokeitin, essu tai olutlasit. 

Anna joululahjaksi elämys

18. Lento vapaalentotunnelissa: Vapaalentotunneli on mahtava lahja esimerkiksi laskuvarjohypystä haaveilevalle. Tarkoituksena on löytää oma tasapaino tuulessa ja nousta ilmaan alta puhaltavan virtauksen nostattamana.

19. Perinnesauna-savusaunaelämys: Tämä on ykköslahja saunaintoilijalle! Kiinnostavia saunoja löytyy ympäri Suomea, esimerkiksi Sipoonjoen perinnesauna tai Ukkohallan Saunamaailma.

20. Pakohuonepeli: Pakohuonepelissä tarkoituksena on ratkoa vastaantulevia pulmia ja yrittää paeta huoneesta tietyn aikarajan kuluessa. Tiimityötä testaava peli on hauska tapa laittaa aivonystyrät toimintaan.

21. Ajelu karting-radalla: Karting on hauskaa puuhaa, joka jättää vauhdikkaat muistot pitkäksi aikaa. Tässä on oiva lahja esimerkiksi formula- tai rallifanille.

22. Virtuaalitodellisuuskokemus: Anna lahja virtuaalimaailmaan pelaamaan erilaisia pelejä virtuaalilasien avulla. Virtuaalitodellisuuteen keskittyvissä peleissä pääsee itse oikeasti osallistumaan tapahtumiin. Mikä oiva joululahja pelejä rakastavalle ihmiselle!

23. Kirveenheitto tai ammunta: Vähän erilaista tekemistä turvallisissa olosuhteissa! Lahjakortti kirveenheittoon tai ammuntaan on taatusti erilainen ja mieleenpainuva lahja. 

Lue myös Anna.fi: Naiset paljastavat parhaat joululahjat puolisolle: ”Ei ikinä tulisi varanneeksi itse”

Anna joululahjaksi hyvinvointituotteita

24. Tuoksu: Tiedätkö, mitä tuoksuja lahjansaaja käyttää? Hajuvesi on ylellinen ja arvostettu lahja. 

25. Aktiivisuusranneke: Hyvinvoinnista kiinnostuneelle ihmiselle aktiivisuusranneke tai urheilukello voi olla loistava lahja. Kannattaa selvittää lahjansaajan tarpeet ennen kellon ostamista.

26. Iho- ja hiustenhoitotuotteita: Iho- ja hiustenhoitotuotteet, kuten puhdistusaineet, rasvat ja saippuat, tulevat varmasti käyttöön.

27. Parranhoitotuotteita: Parranajoon ja -hoitoon tarkoitetut tuotteet eli öljyt, vahat, balsamit, after shave -voiteet ja shampoot ovat hyviä lahjoja parrakkaille miehille. 

28. Vyö, solmio tai käsineet: Laadukkaat asusteet piristävät tyyliä. Voit myös antaa esimerkiksi lahjakortin eettisen muodin verkkokauppaan tai jonkin kotimaisen vaatebrändin liikkeeseen. 

Joululahja miehelle, joka arvostaa itse tehtyä lahjaa

29. Villasukat tai pipo: Tee itse villasukat tai pipo. Kotiliedestä löytyy paljon villasukka– ja pipo-ohjeita. Valitse sopiva malli ja pistä puikot heilumaan!

30. Itse tehty ruoka: Lahjaksi voi antaa esimerkiksi itse tehtyjä hilloja, sinappia tai erilaisia maustesekoituksia.

Lue myös: Kääri joulun lahjat huippuhelppoon taskupakettiin! Katso ohjeet vaihe vaiheelta, niin et voi epäonnistua

Kommentoi

Kommentoi juttua: Joululahja miehelle hakusessa? Listasimme 30 hauskaa lahjaideaa monenlaisille miehille

Sinun täytyy kommentoidaksesi.