Juhlat

Joululahja isälle ilahduttaa: kokosimme 33 ihanaa lahjaideaa erilaisille isille

Joululahja isälle – ovatko ideat vähissä? Listasimme 33 lahjaideaa muun muassa kokkaileville, urheileville ja herkutteleville isille. Lue lista ja yllätä isä täydellisellä lahjalla!

Mikä olisi täydellinen joululahja isälle? Sitä ei ole aina helppo keksiä. Aikuisilta tuntuu löytyvän jo kylliksi tavaraa, ja harvalle asialle on oikeasti tarvetta. Helpoimmalla lahjan antaja pääsee, jos saaja esittää tarkan lahjatoiveen. Usein pähkäily jää kuitenkin lahjan antajan tehtäväksi.

Mitä antaa isälle, joka ei tarvitse mitään? Entä mikä joululahja sopii isälle, joka tykkää kokkailusta, liikkumisesta tai nauttii kulttuurista? Kotilieden toimitus listasi 32 parasta joululahjaideaa isälle.

Lue myös: Ilmainen joululahja ilahduttaa mutta on kevyt kukkarolle – 6 x ihana ilmainen joululahja

Joululahja isälle, joka nauttii kulttuurielämyksistä

1. Kirjat tai lehtitilaus: Lukutoukkaisä ilahtuu huolella valitusta kirjalahjasta. Kurkkaa esimerkiksi Kotilieden listaus syksyn kiinnostavimmista kirjauutuuksista. Vai innostuisiko isä lehtitilauksesta? Mielenkiinnonkohteisiin sopiva lehtitilaus antaa pitkän ilon.

2. Museokortti: Tykkääkö isä käydä museoissa? Museokortti toimii pääsylippuna useimpiin suomalaisiin museoihin. Kortti on voimassa vuoden kerrallaan, mutta voimassaoloaika aktivoituu vasta ensimmäisestä museokäynnistä.

3. Tilaus äänikirja- tai suoratoistopalveluun: Jos isä ei raaski ostaa itselleen tilausta haluamiinsa palveluihin, hän ilahtuisi varmasti sellaisen saamisesta lahjaksi. Äänikirjat, elokuvat ja sarjat tuovat iloa arkeen.

4. Liput teatteriin, oopperaan tai elokuviin: Tutustu kulttuurialan näytöstarjontaan ja osta liput esitykseen isälle ja vaikka itsellesi tai jollekulle muulle seuralaiselle. Ajatuksella valittu näytös ja hyvä seura lämmittää varmasti isän mieltä.

Tekemistä yhdessä tai erikseen

5. Staycation: Kukapa ei nauttisi pienestä minilomasta kivassa hotellissa? Yllätä isä ja äiti varaamalla heille yhteinen staycation tai osta heille lahjakortti lempihotelliin. Voit napata ideat hotellilomaan Helsingissä esimerkiksi Kotilieden listauksesta

6. Hemmottelua: Kaipaisiko isä lisää rentoutumishetkiä? Spa, jalkahoito tai hieronta toimivat aina. Vai uskaltaisiko isä kokeilla trendikästä rentoutuskelluntaa?

7. Risteily: Ulkomaanmatka voi tuntua liian tyyriiltä lahjaidealta, mutta Tallinnaan ja Tukholmaan pääsee laivalla usein tarjoushinnoin. Nyt lähdetään iskän kanssa vesille, hiiohoi!

8. Isälapsi-laatuaikaa: Mikä puuha sinua ja isääsi yhdistää? Tykkäättekö esimerkiksi valokuvaamisesta, käsitöistä tai elokuvista? Suunnatkaa yhdessä lintutornille valokuvaamaan lintuja, nikkaroikaa yhdessä jotakin tai menkää katsomaan elokuva. You name it!

9. Kokkaa isälle illallinen: Ruoan laittaminen toiselle osoittaa todellista välittämistä. Kokkaa isän lempiruokia ja kutsu isä valmiiseen pöytään.

10. Lautapeli: Myös aineellinen lahja voi lisätä yhdessä vietettyä aikaa. Lautapelit tai nerokkaat Keskustelupakka-kortit ovat hauskoja tapoja tuoda ihmiset yhteen. Lisää ideoita lautapelilahjoiksi löydät Kotilieden listauksesta, johon kokosimme parhaat lautapelit aikuisille

Joululahja isälle, joka harrastaa liikuntaa tai retkeilyä

11. Kiikarit: Paljon ulkoileva ja luonnosta kiinnostunut ihminen arvostaa hyviä kiikareita. Hanki isälle lahja, joka kulkee uskollisesti mukana vielä vuosikymmenet.

11. Retkikeitin: Pidemmälle retkelle on huomattavasti mukavampi lähteä, kun on mahdollisuus kokkailuun. Jos isällä on jo retkikeitin, voi settiä laajentaa erilaisilla kattiloilla tai retkiastioilla.

13. Linkkuveitsi tai puukko: Yksi tärkeimmistä retkeilevän ihmisen varusteista on hyvälaatuinen linkkuveitsi tai puukko. Ne ovat klassisen ajattomia ja persoonallisia lahjoja.

14. Laadukas juomapullo: Paljon liikkuva ihminen tarvitsee nesteytystä. Juomapullot ovat nykyään niin kauniita, että niitä kantaa mielellään mukanaan joka paikkaan.

15. Kahvakuula: Tarvitsisiko isä lisää voimaa lihaksiin? Vanha kunnon kahvakuula on oiva väline kotitreeneihin. Kirjoita tai piirrä lahjan mukaan ohjeet muutamaan jumppaliikkeeseen, joista on helppo aloittaa.

16. Aktiivisuusranneke: Omasta hyvinvoinnistaan kiinnostunut isä voisi hyötyä aktiivisuusrannekkeesta tai urheilukellosta. Ranneke tai kello kannattaa valita ottaen huomioon isän toiveet ja tarpeet. Osa laitteista mittaa pulssia ja unenlaatua, osa laskee vain askelia.

17. Uusi harrastus: Kokeilunhaluinen isä voisi haluta kokeilla jotakin uutta urheilulajia. Osta kertaluontoinen kokeilu ratsastamaan, seinäkiipeilemään, pelaamaan padelia tai vaikkapa tennistä!

Lue myös Anna.fi:n juttu: Parhaat joululahjaideat: kokosimme 125 ideaa ja vinkkiä joulun lahjaostoksille – katso Annan suuri joululahjalistaus!

joululahja isälle ilahduttaa
Pienelläkin budjetilla saa ihanan lahjan.  © iStockphoto

Joululahja isälle, joka rakastaa herkuttelua

18. Esiliina ruoanlaittoon: Kulinaristi arvostaa laadukasta esiliinaa. Esimerkiksi nahkaisessa esiliinassa on luksuksen tuntua.

19. Hyvä keittiöveitsi tai leikkuulauta: Hyvät välineet ovat kokkailevalle ihmiselle tärkeitä. Panosta yhteen hyvään välineeseen tai osta kokonainen setti. Veitsen ja leikkuulaudan lisäksi hyviä lahjaideoita ovat laadukas raastin, sitruspuristin, paistomittari, mortteli ja kahvimylly.

20. Lahjakortti herkkukauppaan tai ravintolaan: Ilta hyvässä ravintolassa on aina ihana yllätys. Jos isä kokkailee mieluummin itse, osta lahjakortti kauppaan, jossa myydään esimerkiksi leivonnan erikoisvälineitä tai ruokatuotteita, jotka eroavat tavallisten ruokakauppojen tarjonnasta.

21. Ruoanlaittokurssi: Jos tiedät isäsi innostuvan uusista ruoanlaittovinkeistä, ilmoita hänet mukaan ruoanlaittokurssille! Esimerkiksi työväenopistot ja Helsingissä Martat ja Helsingin kulinaarinen instituutti järjestävät kokkailukursseja eri teemoista.

22. Suklaata: Yksinkertainenkin lahjaidea voi ilahduttaa, kunhan se on harkittu. Anna lahjaksi isän lempisuklaata tai muita makeisia ja sido se kauniiseen kääröön. Kurkkaa jutustamme, mikä oli Kotilieden joulusuklaatestin voittaja.

Joululahja isälle, joka tykkää hurjastella

23. Ajelu carting-radalla: Jos isä viihtyy ratissa ja pitää kovasta vauhdista, kutsu hänet kanssasi ajamaan carting-radalle. Carting on hauskaa puuhaa myös lasten kanssa.

24. Lento vapaalentotunnelissa: Jos adrenaliini on isälle se juttu, lentoelämys vapaalentotunnelissa voisi saada isän hyppimään innosta. Kauppakeskus Redin Fööni-vapaalentotunnelissa lento tapahtuu ohjaajan avustuksella.

25. Pakohuonepeli: Tykkääkö isä ratkoa mysteerejä? Varaa koko perheelle escape room -pakohuonepeli, jossa pääsee kokeilemaan tiimin yhteistyökykyä ja selviytymistaitoja.

26. Virtuaalitodellisuuskokemus: VR-laitteiden avulla voi sukeltaa täysin eri todellisuuksiin. Lahjakortti virtuaalitodellisuuskokemukseen voi viedä isän vaikkapa meren syvyyksiin, kuumatkalle avaruuteen tai keskelle taistelua örkkejä vastaan.

Itse tehdyt joululahjat isälle

27. Valokuva-albumi: Tämä lahja saa varmasti tipan isän linssiin. Valitse kuvia vuosien varrelta isästäsi ja itsestäsi ja teetä valokuvat valokuvaliikkeessä. Albumiin kiinnitetyistä kuvista muodostuu koskettava tarina. Voit myös tilata valmiin albumin helposti Ifolorilta tai Minntiltä.

28. Villasukat tai pipo: Käsityöt ovat lahja, joista ei voi muuta kuin ilahtua. Lopullisessa työssä näkyy paitsi kaunis ajatus, myös lahjaan käytetty aika. Sopisiko isälle klassinen costeau-pipo tai syntyisikö isälle villasukat jollakin näistä seitsemästä ohjeesta?

29. Itse tehty ruokalahja: Ilahtuisiko isä itse tehdystä ruokalahjasta? Kokeile paahtaa pähkimöistä ja siemenistä herkullinen joulugranola tai keittää aprikooseista aprikoosihillo tai tomaatista, paprikasta ja chilistä makean tulinen paholaisen hillo.

30. Tuunatut kynttilät: Kotona viihtyvän hyggeilijän suosikkilahja on kauniit kynttilät. Tee itse vaikkapa vahaliiduilla värjätyt kynttilät, trendikkäät kierrekynttilät, kuplakynttilät tai mehiläisvahakynttilät.

Joululahjat isälle, joka on kätevä käsistään

31. Käsityökurssi: Työväenopistot ja kansalaisopistot tarjoavat muun muassa maalaus-, neulonta-, puutyö-, ompelu-, keramiikka- ja tuftauskursseja. Vai innostuisiko isä lasinpuhalluskurssista Riihimäen lasitehtailla?

32. Käsityökirja: Osta kirja, joka tarjoaa ideoita ja ohjeita isän käsityöharrastukseen. Jo se, että lahjan antaja on pohtinut isän mielenkiinnonkohteita, ilahduttaa.

33. Käsityölehti: Lehtitilaus tuo iloa pitkään. Käsityölehti on ihana yllätys postiluukussa joka kuukausi.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Joululahja isälle ilahduttaa: kokosimme 33 ihanaa lahjaideaa erilaisille isille

Sinun täytyy kommentoidaksesi.