Ihmiset Tilaajille

Karita Mattila: ”Minut kasvatettiin pelkäämään epäonnistumista”

Kuusikymppiseksi ehdittyään Karita Mattila on oppinut, että elämässä on lupa joskus myös epäonnistua. Hän tuntee olevansa täynnä rakkautta, eikä pelkää vastoinkäymisiä siinäkään.

Karita Mattila tuntee elävänsä elämänsä kevättä. Siitä huolimatta, että viimeiset kaksi vuotta ovat tarkoittaneet taiteilijalle ja sinkulle paljon yksinoloa.

Hän kertoo pitäneensä päänsä kasassa pandemian aiheuttamana poikkeusaikana vetämällä kuntosalilla itsensä hikeen, puhumalla puhelimessa ystävilleen ja seurustelemalla yli 18 400 Twitter-seuraajansa kanssa.

”Jos joudun olemaan muutaman päivän pois Twitteristä, minulla tulee heitä ikävä.”

61-vuotiaan sopraanon mieltä lämmittää se, että tänä vuonna hänellä on tehtävänään neljä uutta oopperaroolia ja yksi uusi konserttiohjelma.

”Eihän sellainen ihan tavallista ole yli kuusikymppiselle laulajalle.”

”Onneksi Euroopassa ei ole ikärasismia ja töitä riittää. Uuden oppiminen tekee aivoille hyvää. Se, että minulta pyydetään nykyisin myös laulutunteja, on tosi kivaa.”

Lue myös: Karita Mattilaa ajaa eteenpäin kova itsekritiikki.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.