Ihmiset

Kotoisa-ohjelman sisustussuunnittelija Seija Strand: "Kylmyys on out"

Sisustussuunnittelija Seija Strand palaa 6.2. alkaen ruutuun uusien muutoskohteidensa kanssa. Kotoisa-ohjelman uusissa jaksoissa pääset taas mukaan mitä erilaisimpiin kotikohteisiin.

Kotoisa-ohjelman sisustussuunnittelija Seija Strand ehti Dekon haastatteluun.

Mitä kuuluu, Seija Strand?

Hyvää ja ihanan kiireistä kuuluu, polvileikkaus hiljensi tahtia nyt hetkeksi, mutta kyllä täältä taas kohta kipitellään vauhdilla eteenpäin. Tällä hetkellä minulla on useita kotiprojekteja, toimistoja, yksi showroom ja kahvilakin työn alla. Eli aika monimuotoista ja ihanaa tekemistä!

Lue myös: Viisi syytä palkata sisustussuunnittelija

Kotoisan sisustussuunnittelija Seija Strand ja toteutuksista vastaava korjausrakentaja Ville Heino muutoskohteensa äärellä Vihdissä talon asukkaiden, Antin ja Tuiren kanssa.

Miten päädyit televisioon? 

Olin toki alalla jo entuudestaan. Minulla on sisustussuunnittelijan koulutus ja työhistoria enemmän tai vähemmän sisustuksen ja visuaalisten asioiden parissa. Televisioon päädyin aika erikoisella tavalla. Sain yllättäen  soiton tuotantoyhtiöltä, kävin juttelemassa, olin oma itseni ja pam … sitten alettiinkin tekemään Tervetuloa kotiin-ohjelmaa.

Mikä sisustussuunnittelijan työssä on kivointa?

Rakastan ehkä eniten ratkoa toiminnallisuuteen liittyviä ongelmia, kuten kuinka voin parantaa asukkaiden tai tilassa olevien toimintaa ja tehdä asioita toisin. Jos hommat toimivat, niin visuaalisuus syntyy kuin itsestään – asioille ja tavaroille on omat paikkansa, tila on hallittavissa paremmin. Hommat alkavat ikään kuin luonnostaan toimimaan.

Ihmisen mieli rauhoittuu kun ”kiireisyys” ympärillä loppuu. Myös värit ja värimaailmat ovat todella lähellä sydäntäni. Uskon vahvasti värien vaikutukseen ja niiden voimaan.

Millainen sinusta olisi unelmakohde sisustussuunnittelijalle ja miksi?

Sisustussuunnittelijan unelmakohde – kääks! Ehkä sellainen, jossa tilaaja on itsekin avoin ja vastaanottavainen ehdotuksille ja yhdessä tilaajan kanssa löydetään juuri hänelle parhaat ratkaisut. Ihminen ihmiselle ja hyvällä henkilökemialla on iso merkitys! Tykkään tehdä työtä sydämellä ja yhdessä asiakkaan kanssa. Olemme tiimi, jolla on sama päämäärä: onnistuminen!

Mikä muutoskohteissa on haasteellisinta?

Muutoskohteissa on usein erilaisia haasteita kohteesta riippuen. Jokaisessa kohteessa ongelmakohdat ovat erilaisia.

Mikä muutoskohteiden suunnittelussa on antoisinta? 

Toki kaikkein antoisinta on, kun näkee valmiin kohteen, johon asiakaskin on tyytyväinen.

Eroavatko tv-kohteet todellisista projekteistasi? 

Tv-kohteet eroavat useallakin tavalla tavallisista kohteista. Ensitapaamisemme heidän kanssaan  on suhteellisen lyhyt, ja silloin minulla on 110-prosenttinen keskittyminen asiakkaisiin ja tilaa ja tiloihin, joissa ollaan. Silloin minulla on oltava maailman suurimmat korvat, pisimmät tuntosarvet, pulleimmat silmät. Minun on pienessä ajassa rekisteröitävä kaikki pienimmätkin yksityiskohdat heidän lauseistaan. Eli fokus on vain ja ainostaan asiakkaissa, jotta saan kiinni heidän toiveistaan, inhokeistaan, unelmistaan ja heille tärkeistä tai epätärkeistä asioista. Samalla kerralla pitää nähdä tilan mahdollisuudet, käsittää budjetin suhde toteutukseen, käytettäviin materiaaleihin sekä hallita projektin aikataulutus.

Tv-kohteiden asiakkaat ovat todella rohkeita. Heidän luottamuksensa minuun ja tiimimme saa mieleni aina kovin herkäksi, ja tahtotilani on tehdä kaikki se mihin vaan voin vaikuttaa täydellisen onnistumisen suhteen. Haluan että lopputulos on heille täydellinen, toimiva ja totaalisen miellyttävä. Tälläkin hetkellä minulla on niin erilaisia kohteit,a ja kaikissa erilaisia toiveita. Teen aina asiakkaan näköistä, en siis vain ns. trendien mukaista sisustussuunnittelua. Tämä ”asiakkaan näköistä” on ihana leima otsassani – kuulen siitä niin usein medialta, asiakkailta ja tv-katsojiltakin.

Mitä nyt halutaan koteihin? Mikä on nyt in ja mikä meni jo?

Kyllähän aidot materiaalit, kestävyys, ajattomuus ja  kestävä design ovat suosiossa. Koteihin toivotaan nyt kodikkuutta, lämpöä ja tunnelmallisuutta.  Konmarituson yhä pinnalla, ja minulle ehkä vielä tuotakin tärkeämpi eli  wabi-sabi ajattelu näkyy tässä ajassa. Maailma ei tule valmiiksi yhdessä yössä. Joskus pieni särö on ok. Kaikki me ollaan inhimillisiä – ihmiset, tilat, kaikki.

Kylmyys, hengettömyys ja  kovuus ovat auttamattomasti ohi. Kodeilta kaivataan kotoisuutta.  Siellä ladataan akkuja niin arkeen kuin juhlaankin.

Aikaisemmin kohteessa oli raskas tiilistä muurattu puuhella ja leivinuunikokonaisuus.
Remontissa tilaan hankittiin kaunis pönttöuuni.

Mikä on lempijaksosi Kotoisan tällä kaudella ja miksi?

On ihan hirmuisen vaikea valita lempparikohdetta. Ihmiset joka kohteessa ovat niin ihania ja kaikkien kohteiden muutokset tarpeellisia, mutta nyt nostettava esiin  jakso, joka kuvattiin Vihdissä – kohteen nimi on Hirsitalon muodonmuutos. Siinä kohteessa ei vaan voinut lopettaa, oli pakko saada tehtyä lisää. Talon henki oli kaivettava esiin. Kohde oli todella iso, työtä hirmuisen paljon ja muutokset tulivat tosiaankin tarpeeseen. On kunniatehtävä, että minuun ja tiimiimme luotettiin näin paljon.

Kotoisa MTV3-kanavalla 6.2. alkaen.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kotoisa-ohjelman sisustussuunnittelija Seija Strand: "Kylmyys on out"

mamma

Voi voi Seija kulta, lopeta ihmeessä tuo niiaaminen , aikuiset naiset ei niia kuin kuninkaallisille ja heitähän ei suomessa ole .

EsaK.

Hei!
Katsoin kotoisan kauden 2 jakson 2 ja valmiina esitellyn yläkerran huoneessa jossa oven kääntymissuunta oli vaihdettu, on mielestäni tehty vaaran aiheuttava epäkohta kun oven yläosa osuu uunin vetopellien varsiin. Tulen ollessa pesässä joku avaa oven vauhdilla eikä huomaa että painuu vetopelli liian pienelle tai jopa kiinni. (häkävaara/ ainakin savua sisälle).
T: Esa Kentta Laitila eetuke@lailanet.fi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.