Ihmiset

Anna: TTK-tähti Kristiina Halttu kannustaa naisia kantamaan kilot, kurvit ja rypyt itsevarmuudella: ”Otetaan yhdessä mallia Välimeren maiden naisista” 

Näyttelijä Kristiina Halttu eli maatilalla ulkonäköpaineista vapaan lapsuuden. Siksi hän hämmentyi aikuisena, kun hänen ulkonäköään alettiin arvostella, kirjoittaa Anna-lehti.

Uusimmalla Tanssii tähtien kanssa -kaudella mukana ollut näyttelijä Kristiina Halttu, 57, eli koko lapsuutensa Oulun lähellä sijaitsevalla maatilalla lestadiolaisyhteisön ympäröimänä, kertoo Anna-lehti.

”Kaikki tunsivat toisensa, eikä meillä ollut nettiä tai somea. Televisiossakin näkyi vain kaksi kanavaa”, Kristiina kertoo Annassa.

Lue myös: Nelikymppinen Mari on inhonnut ja hävennyt ulkonäköään koko ikänsä – nyt hän kertoo, miten kehonkuvanhäiriö romuttaa itsetunnon

Kristiinan kasvatus oli tasa-arvoinen, eikä ulkonäkö ollut elämän keskiössä millään tavalla. Kun Kristiina muutti Helsinkiin opiskelemaan Teatterikorkeakouluun Helsinkiin, nuori näyttelijä alkoi yhtäkkiä saada kehuja ulkonäöstään. Se tuntui kiusalliselta, sillä Kristiina ei ollut tottunut siihen, että kukaan kommentoi sitä, miltä hän näyttää.

”Oli häkellyttävää, että vaikkapa tv-sarjan ohjaaja saattoi arvostella naisnäyttelijöiden ulkonäköä aika vapaasti. Ja että se oli ihan ok. Samaan aikaan en itse osannut nauttia naiseudestani ja siihen kuuluvista ihanista asioista.”

Kristiina Halttu: Kannetaan kilot ja rypyt itsevarmuudella!

Kristiina Hulttu kertoo päässeensä paremmin sinuiksi naiseutensa kanssa vasta 38-vuotiaana, kun hän sai oman lapsen.

”Silloin kehoni konkreettinen tehtävä oli täytetty, se oli tehnyt sen, mitä kuuluikin. Enää en välittänyt, vaikka joku sitä arvostelikin”, Kristiina sanoo Annassa.

Nykyään hän haluaa kannustaa naisia pois ikäajattelusta ja siitä mielikuvasta, että nainen on kaunis vain nuorena. Kaikenikäiset ihmiset ovat kauniita!

”Otetaan yhdessä mallia Välimeren maiden naisista, jotka kantavat kilonsa, kurvinsa ja ryppynsä ylpeydellä!”

Lue myös Seura.fi: Yli kaksituhatta nuorta tyttöä vastasi suureen itsetuntokyselyyn – Melkein puolet sanoo häpeävänsä ulkonäköään usein tai aina

Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa Kristiina uskaltautui pukeutumaan näyttäviin ja paljastaviin mekkoihin, joita ei vielä parikymmentä vuotta sitten olisi kehdannut pukea päälleen.

”Ennen häpeilin vartaloani, mutta nyt olen alkanut hyväksyä sen. Jos en olekaan ihan täydellinen, niin ainakin ihan hyvä juuri tällaisena.”

Kristiina kertoo ihailevansa esimerkiksi näyttelijä Anna-Maija Tuokkoa, joka pukee itsevarmasti päälleen minihameen ja tietää näyttävänsä siinä hyvältä.

”Hän on esikuvani tässä asiassa. Ja katsokaa nyt Aira Samuliniakin: ei tietyn ikäisenä tarvitse pukeutua tietynlaisiin vaatteisiin tai hankkia tietyntyyppistä kampausta”, Kristiina sanoo Anna-lehden haastattelussa.

”Olen oppinut, että kauneudesta on lupa nauttia kaiken ikäisenä, sillä se tuo itselle hyvää oloa. Ja hyvä olo taas tekee ihmisestä kauniin.”

Lue myös Annan juttu: Kristiina Halttu on pian parisuhteessaan uuden edessä, kun jää puolisonsa kanssa ensi kertaa kaksin: ”Ehkä meistä tulee uudestaan villejä ja vapaita”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Anna: TTK-tähti Kristiina Halttu kannustaa naisia kantamaan kilot, kurvit ja rypyt itsevarmuudella: ”Otetaan yhdessä mallia Välimeren maiden naisista” 

Sinun täytyy kommentoidaksesi.