Kulttuuri

5 x lukuromaani maailmalta – uutuuskirjat tarjoavat epookkia, nostalgiaa ja seikkailua

Etsitkö uutta luettavaa? Nappaa tästä talteen Kotilieden kirjasuositukset! Listalta löytyy neljä uutuuskirjaa ja yksi klassikko. 

Kevään käännöskirjoissa etsitään parempaa elämää ja rikkauksia Portugalista sekä sisältöä elämään Balin paratiisisaarelta. Klassikkosuositus puolestaan kuljettaa lapsuuden mielenmaisemiin Prinssi Edwardin saarelle.

perintötila, kirja, uutuuskirja, lukuvinkki

Uutisia perintötilalta

Suosittu Berliininpoppelit-sarja jatkuu viimein. Uutuus jakaantuu kahtia: Tanskassa miespari Erlend ja Krumme aloittelee isyyttään lievän hysterian vallassa. Norjassa Neshovin tilasta vieraantunut tytär Torunn lähestyy menneisyyttään, ja haustausurakoitsija Margido saa iloa Torunnin paluusta. Tapahtumat jäävät niin kesken, että jatkoa seuraa varmasti.

Anne B. Ragde: Perintötila, suom. Katriina Huttunen, Tammi

elena ferrante, napoli-sarja, ne jotka lähtevät ja ne jotka jäävät, lukuvinkki, lukusuositus, kirjat

Kehää kiertävät naiset

Napoli-sarjan kolmannessa osassa korkeasti koulutettu Elena muuttaa Milanoon ja kokee jäävänsä jumiin perhe-elämään vailla arvostusta. Hänen ystävänsä Lila kamppailee Napolissa katkerana köyhyyttä ja sortoa vastaan. Naisten välistä sidettä on sarjan edetessä vaikea ymmärtää. Heidän aikuistuttuaankin suhde näyttää ystävyyden sijaan molemminpuoliselta kateudelta ja usein pahaa mieltä aiheuttavalta.

Elena Ferrante: Ne jotka lähtevät ja ne jotka jäävät, suom. Helinä Kangas, WSOY

lissabonissa muistin sinut, uutuuskirja, kirjavinkki, kirjasuositus

Piti tulla parempi elämä

Brasilialainen nuorukainen lähtee köyhästä kotikylästä Portugaliin tarkoituksenaan rikastua. Mutta Euroopassa hän on kakkosluokan ihminen ja elämä silkkaa selviytymistä. Kirjailija tuntee aiheensa, sillä hän on itse elänyt kodittomana São Paulossa. Vaikka kirja on ohut, säikähdin aluksi pitkiä, polveilevia lauseita. Mutta saatuani rytmistä kiinni riemastuin. Juuri näin todellinen ihminen kertoisi tarinansa. Kirjamassasta poikkeava lukuelämys.

Luiz Ruffato: Lissabonissa muistin sinut, suom. Jyrki Lappi-Seppälä, Into

matka yli onnen esteiden, uutuuskirja 2018, lukuvinkki, kirjallisuus

Paratiisisaari opettaa

Amerikkalainen nuorimies Julian etsii sisältöä elämäänsä Balin paratiisisaarelta. Hän tapaa sattumalta vanhan parantajan, joka alkaa kyseenalaistaa Julianin käsityksiä itsestään. Julian inttää vastaan, ja parantaja selittää ystävällisesti. Tie on pitkä, ja usko on loppua. Lukija oppii Julianin myötä paljon myös omista käsityksistään, jotka eivät välttämättä vastaa todellisuutta.

Laurent Gounelle: Matka yli onnen esteiden, suom. Lotta Toivanen, Gummerus

l. m. montgomery, pieni runotyttö, uudenkuun emilia, tyttökirja, klassikko, lukuvinkki, lukusuositus

Nostalgiaa lapsuudesta

Kuka muistaa iki-ihanan Uudenkuun Emilian, jonka kirjailijaunelmat ja mielikuvitukselliset leikit saivat haaveilemaan matkasta Prinssi Edwardin saarelle? Nyt on hyvä hetki palauttaa tämän tyttökirjaklassikon tapahtumat mieleen, sillä tarina saa tänä keväänä jatkoa! Vilja-Tuulia Huotarisen ja Satu Koskimiehen teos Emilia Kent – Runotytön tarina jatkuu ilmestyy kustantajan tietojen mukaan toukokuussa.

L. M. Montgomery: Pieni runotyttö, suom. I. K. Inha, WSOY

Kommentoi

Kommentoi juttua: 5 x lukuromaani maailmalta – uutuuskirjat tarjoavat epookkia, nostalgiaa ja seikkailua

Sinun täytyy kommentoidaksesi.