Kulttuuri

7 hyytävän hyvää uutuusdekkaria: Nämä jokaisen dekkareita rakastavan on luettava!

Syysiltojen pimetessä uppoudutaan salapoliiseja viliseviin murhamysteereihin ja päättelyä vaativiin arvoituksiin! Toimitus kokosi yhteen kiinnostavimmat uutuusdekkarit.

Uutuusdekkareissa salaillaan menneisyyttä, ratkotaan kuolintapauksia ja päätellään nokkelasti. Nämä seitsemän uutuusdekkaria viihdyttävät koko pitkän ja sateisen syksyn!

Lue myös: Lukijat paljastavat: Paras lukemani dekkarisarja – yksi on ylivoimainen!

uutuusdekkari, lemmikki

Kiviröykkiön salaisuus

Ollaan Ruotsin maalaiskylässä, jonka liepeiltä löytyi vuosia sitten pikkutytön luuranko. Tapaus avataan uudelleen, ja poliisiryhmään kuuluu Hanne, muistisairas profiloija. Kun Hannen työpari katoaa ja Hanne löytyy sekavana metsästä, alkaa tapahtua: samasta paikasta löytyy ammuttu nainen. Jännittävä ja otteessaan pitävä kirja sisältää humaanin sanoman: Kuka vain voi joutua pakenemaan sotaa ja nälkää.

Camilla Grebe: Lemmikki, suom. Sari Kumpulainen (Gummerus)

uutuusdekkari, kehtolaulu

Palkittu trilleri

Lastenhoitajaksi palkattu Louise vaikuttaa ensin hyvältä haltialta. Hän hurmaa lapset, kokkaa arkeen ja juhlaan ja siivoaa kodin hohtavaksi. Maijapoppasmaisen kuoren alla piilee kuitenkin epätoivoa ja yksinäisyyttä, joka ei täyty työpäivistä. Louise vajoaa hulluuteen, jonka seuraukset ovat pahinta, mitä vanhemmat kuvitella saattavat. Leila Slimanin palkittu trilleri on terävästi kerrottu tarina äitiydestä ja vallankäytöstä.

Leïla Slimani: Kehtolaulu, suom. Lotta Toivanen (WSOY)

uutuusdekkari, sherlock holmesin tytär

Salapoliisi saikin tyttären

Uskoako tuota, että Sherlock Holmesilla oli tytär! Totta se on, ja kollegaansa edelleen kaipaava tohtori Watson ja komea poikansa tohtori John tietävät tämän salaisuuden. Pian kolmikko joutuu selvittämään murhia. Onneksi tytär-Joannan isältään perimät päättelytaidot selvittävät syyllisen. Tohtori Watsonit avustavat jälleen Holmesia. Tarinan kerronta on aika kepeää, mutta teos on kuitenkin havainnoinnin ja päättelyn juhlaa.

Leonard Goldberg: Sherlock Holmesin tytär, suom. Marja Helanen (Bazaar)

Lue myös: Lukemisen terveyshyödyt: 7 syytä, miksi kannattaa lukea kirjoja

uutuusdekkari, tulikoe

Rikostutkijan tulikoe

Kansi oli lupaava: ”Norjalaisen bestsellerkirjailijan uutuus.” Lupauksensa se myös piti. Rikostutkija William Wisting tutkii kadonneen taksikuskin tapausta, eikä erikoisista käänteistä tule loppua. Monimutkaiseen murhatutkimukseen sekoittuvat niin Wistingin entinen naisystävä ja oma tytär kuin toisen poliisipiirin johtokin. Kirjailija, entinen rikostutkija itsekin, osaa kirjoittaa koukuttavasti ja todentuntuisesti. Taattua skandinaavista dekkarilaatua.

Jørn Lier Horst: Tulikoe, suom. Päivi Kivelä (Otava)

uutuusdekkari, Elävät ja kuolleet Winsfordissa

Mitä Maria salailee?

Håkan Nesser pääsee hienosti salailevan naisen pään sisään. Miksi Maria ajaa Euroopassa koirineen ja päätyy kauas Englannin aistivoimaisille nummille? Missä on Marian aviomies ja miksi Maria ei halua edes puhelinta? Kertomus kuoriutuu vähitellen auki. Pelko ja vapaudenkaipuu vuorottelevat Marian mielessä, vaikka nummi tarjoaa rauhaa. Saako menneisyys Marian kiinni vai voiko menneen unohtaa?

Håkan Nesser: Elävät ja kuolleet Winsfordissa, suom. Aleksi Milonoff (Tammi)

uutuusdekkari, tomussa ja tuhkassa

Syytön vai syyllinen?

Norjalainen poliisi Hanne Wilhemsen ei pidä ihmisistä. Hänen estoinen mutta älykäs kollegansa Henrik Holmen kyllä pitäisi, jos se ei olisi niin hämmentävää. Vanha tapaus, pikkutytön liikennekuolema, päätyy Henrikin pöydälle. Monipolvinen juoni maahanmuuttovastaisen bloggaajan epäilyttävästä itsemurhasta väärin tuomittuun isään tuottaa paljon uhkaa mutta pysyy koossa. Lopussa langat solmitaan yhteen.

Anne Holt: Tomussa ja tuhkassa, suom. Outi Menna (Gummerus)

Lue myös: 9 x paras dekkarisarja – Tältä listalta löytyy lukemista jokaiselle jännityksen ystävälle!

uutuusdekkari, hiljainen lähde

Ihmeitä ullakolla

Rakkaussuhteisiinsa sotkeutunut nuori Lucy pakenee sosiaalisen median tuomioita Lontoosta kodinhoitajaksi Italiaan. Työpaikka on outo toscanalainen kartano, jossa mystinen ex-filmitähti Vivien asuu. Kartano on täynnä kieltoja ja kiellettyjä ovia, joiden takaa Lucy alkaa hahmottaa kummallista kolmiodraamaa. Kirjassa vuorottelevat Vivienin nuoruusaika ja Lucyn nykytodellisuus. Rakkaus voi olla raastavaa.

Rebecca James: Hiljainen lähde, suom. Outi Järvinen (Bazar)

Kommentoi

Kommentoi juttua: 7 hyytävän hyvää uutuusdekkaria: Nämä jokaisen dekkareita rakastavan on luettava!

MLisa

Suomeksikin on ilmestynyt hyviä dekkareita. Ehkä saamme seuraavaksi niistä suosituksia?

Sinun täytyy kommentoidaksesi.