Kulttuuri Tilaajille

Anu Patrakka työsti dekkarisarjan avausosaa yhteensä 140 päivänä – "Oli hyvin vaikea asettua murhaajan saappaisiin, miettiä mitä hän ajattelee ja miten psyykkaa itsensä tekemään murhan”

Anu Patrakan Arvoton aloittaa uuden yhteiskunnallisen dekkarisarjan, jonka päähenkilö, rikoskomisario Nelson Monteiro ratkoo rikoksia Portugalin Portossa. Kirja on Kotiliesi Klubin huhtikuun kirja.

Aran ei halunnut järkyttää lootuksenkukkaa. He eivät olleet pelkästään eri maailmoista, kuten Aran oli tähän asti ajatellut. Nyt hän näki, että heidän arvonsa ihmisinä olivat aivan eri tasolla.
– Anteeksi, Aran sanoi. – Ei minun pitäisi paasata näistä. Ei tämä ole sinun ongelmasi. Unohda äskeinen. Kerro, mistä sinä haaveilet. Mitä sinä toivot elämältä?

Anu Patrakan Arvoton-kirjan alussa kaksi tuntematonta tapaa merenrannalla. Toinen heistä on suomalainen, nelikymppinen Emilia ja toinen Bangladeshista kotoisin oleva Aran, Emiliaa nuorempi mies. Molemmat ovat tulleet Portugaliin töihin, mutta hyvin nopeasti selviää, että heidän asemansa ja lähtökohtansa poikkeavat rajusti toisistaan. Emilia on hyväosainen eurooppalainen, Aran siirtotyöläinen – heittopussi, joka on työnantajansa vaihtuvien töiden, huonon palkan ja kalliiksi tulevan ylläpidon armoilla.

Jokin vetää Emiliaa ja Arania toistensa puoleen. He sopivat tapaavansa samalla rannalla uudestaan.

Samoihin aikoihin hiljattain eronnut keski-ikäinen poliisi Nelson Monteiro palaa kotikaupunkiinsa Portoon Lissabonissa vietettyjen kolmen vuosikymmenen jälkeen. Hänet on valittu Porton henkirikosyksikön vastaavaksi tutkijaksi, paikkaan, jota hän haki päästäkseen lähemmäksi lapsiaan ja voidakseen pitää huolta vanhenevasta isästään. Paluu juurille ei ole viisikymppiselle Monteirolle yksinkertaista. Hän tuntee olevansa muukalainen, jonka täytyy ensin lunastaa paikkansa uudessa työyhteisössä ja löytää tasapaino myös henkilökohtaisessa elämässään.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Anu Patrakka työsti dekkarisarjan avausosaa yhteensä 140 päivänä – "Oli hyvin vaikea asettua murhaajan saappaisiin, miettiä mitä hän ajattelee ja miten psyykkaa itsensä tekemään murhan”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.