Kulttuuri

Jouluelokuvat 2023 tarjoilevat komediaa mutta myös kauhua – yllättävimmässä leffassa tallitonttu ryhtyy piinaamaan naapureitaan

Virittäydy joulutunnelmaan uusien jouluelokuvien kanssa. Jouluelokuvat 2023 sisältävät huumoria, romantiikkaa, tuhmia lapsia ja yhden mekastavan tallitontun.

Joulutunnelman luomisessa jouluelokuvat ovat melkein yhtä tärkeässä roolissa kuin kuusi koristeineen tai herkuista notkuva pöytä. Mitäpä olisi joulu ilman taianomaisia seikkailuja ja siirappisen romanttisia komedioita? Jouluelokuvat 2023 tarjoavat myös fantasiaa, kauhua, ja joulumusiikkia. Listasimme kahdeksan kiinnostavaa uutuutta. 

Jouluelokuvat 2023: komediaa, kauhua, musiikkia ja koko perheen elokuvia

1. Nallekarhun joulu – taianomainen jouluelokuva 2023 koko perheelle

Nallekarhun joulu -elokuva.
© Fantefilm

Jouluelokuva lapsille ja lapsenmielisille kertoo Marianin ja pienen lelunallekarhun tapaamisesta joulumarkkinoilla. Marianin ja nallen silmät kohtaavat, ja Marian on varma, että pieni nalle liikahtaa. Onko nalle sittenkin elossa?

Kohtaaminen käynnistää odottamattoman ja taianomaisen seikkailun. Suomeksi puhutun koko perheen jouluseikkailun ääninäyttelijöitä ovat muun muassa Jaakko Ohtonen, Menni Sinisalmi, Katja Aakkula, Heini Vapaavuori ja Ilkka Villi.

Elokuvateattereissa 24.11.2023

Lue myös: Jouluelokuvat klassikoiden ja uutuuksien ystäville! 10 leffaa, jotka kannattaa katsoa

2. There’s Something in the Barn – joulukauhukomedia mekastavasta tallitontusta

There´s Something in the Barn -elokuva.
© Scandinavian Film Distribution

Joulukauhukomedia kertoo amerikkalaisesta Nordheimien perheestä, joka muuttaa rauhallisemman elämän perässä syrjäiseen mökkiin Norjan vuoristoon.

He eivät arvaa, että samasta rauhasta unelmoi pohjoismaisen kansanperinteen kummallisin olento – tallitonttu, josta voi häirittynä kuoriutua varsin uhkaava ja piinallinen naapuri. Tontulle ei kannata unohtaa tarjota lautasellista puuroa jouluaattoiltana. Kauhukomedia ei sovellu perheen pienimmille, sillä elokuvan ikäraja on 16 vuotta.

Elokuvateattereissa 1.12.2023

3. Perhehämminki (Family Switch) – Jennifer Garner esittää pääosaa joulukomediassa

Yhdysvaltalaisessa uutuuselokuvassa Perhehämminki syntyy kaaos joulun kynnyksellä, kun harvinainen kosminen ilmiö saa vanhemmat vaihtamaan kehoja teini-ikäisten lastensa kanssa.

Jess ja Bill Walker koettavat pitää perhettä koossa lasten itsenäistyessä, mutta millainen hämminki syntyykään, kun heidän kehonsa vaihtuvat lasten kansa? Perhe joutuu puhaltamaan yhteen hiileen, kun heidän on selvittävä yhdessä niin lukion pääsykoehaastattelusta, levytyssopimuksesta kuin jalkapallovalmennuksesta.

Koko perheen komedian pääosassa on näyttelijätähti Jennifer Garner. Muissa rooleissa nähdään Ed Helms, Emma Myers ja Brady Noon.

Netflixissä 30.11.2023

4. Paras joulu ikinä (Best. Christmas. Ever!) – Heather Graham tähdittää romanttista joulukomediaa

Sattuma tuo vanhat ystävykset perheineen yhteen joulun alla. Jackie (Brandy Norwood) lähettää joka vuosi ystävilleen joulukirjeen, jossa hehkuttaa täydellistä perhettään. Kirje saa entisen koulutoverin Charlotten (Heather Graham) raivostumaan, koska tämä ei usko, että kenenkään elämä voisi olla niin täydellistä.

Sattumalta Charlotte päätyy Jackien ovelle juuri ennen joulua ja päättää tehdä parhaansa todistaakseen, että Jackien elämä on liian hyvää ollakseen totta. Koko perheen jouluelokuvan pääosissa ovat Heather Graham, Brandy Norwood ja Jason Biggs.

Netflixissä 16.11.2023

5. Hannah Waddingham: Home for Christmas – musiikkishow johdattaa joulutunnelmaan

Emmy-voittaja ja vuoden 2023 Euroviisu-juontaja Hannah Waddinghamin musiikkishow on upean perinteikäs jouluohjelma täynnä musiikkia, tanssia ja vierailevia artisteja. Mukana lavalla on Englannin Kansallisoopperan laulajia ja 18-henkinen bändi.

Lontoossa nauhoitetun tunnin mittaisen ohjelman voi laittaa pyörimään vaikka jouluaattona. Ohjelma sopii hyvin tunnelmointiin tunnettujen joulukappaleiden parissa.

Apple TV+:ssa 22.11.2023

Lue myös Anna.fi: Jouluelokuvat paremmuusjärjestykseen 1–8: upea suomalainen helmi ja armahdettavan ihana rakkausleffa

6. Candy Cane Lane – Eddie Murphyn tähdittämä joulukomedia

Eddie Murphy näyttelee jouluisessa seikkailukomediassa Chrisiä, joka tavoittelee naapuruston vuosittaisen joulukoristelukilpailun voittoa. Hommat alkavat mennä pieleen, kun hän tekee vahingossa sopimuksen Pepper-nimisen tontun kanssa.

Tontun loitsu saa koko kaupungin sekaisin, kun linnut valtaavat kadut ja rakennukset, ja Chrisin on onnistuttava murtamaan loitsu. Murphyn lisäksi komediaa tähdittävät Tracee Ellis Ross ja Jillian Bell.

Amazon Primessa 1.12.2023

7. Dashing Through the Snow – hyvänmielen joulufantasiakomedia

Dashing Through the Snow
Jouluelokuvat 2023 tarjoavat paljon katsottavaa myös koko perheelle yhdessä.  © Steve Dietl / Disney Enterprises

Yksinhuoltajaisä Eddie (Ludacris) inhoaa joulua. Mutta kun joulupukiksi pukeutunut mies ilmestyy Eddien savupiipusta, Eddie ja hänen tyttärensä tempautuvat mukaan kaoottiseen seikkailuun. Saako Eddie takaisin kadonneen joulumielensä?

Yhdysvaltalaisen joulufantasiakomedian pääosissa ovat Ludacris, Teyonah Parris ja Lil Rel Howery.

Disney+:ssa 17.11.2023

8. Tuhmien joulu (The Naughty Nine) – seikkailukomedia koko perheelle

Andy herää jouluaamuna, eikä löydä yhtään lahjaa joulukuusen alta. Hän tajuaa päätyneensä ”tuhmien lasten listalle”.

Saadakseen lahjansa hän kokoaa yhteen joukon samalle listalle päätyneitä lapsia ja aikoo suunnata Korvatunturille vaatimaan lahjojaan. Pikkuhiljaa lapsijoukko alkaa kuitenkin tajuta, että joulussa on enemmänkin kyse antamisesta kuin saamisesta. Joulupukin roolissa loistaa Danny Glover.

Disney+:ssa 22.11.2023

Mitkä ovat mielestäsi kiinnostavimmat jouluelokuvat 2023? Kerro kommenteissa!

Kommentoi

Kommentoi juttua: Jouluelokuvat 2023 tarjoilevat komediaa mutta myös kauhua – yllättävimmässä leffassa tallitonttu ryhtyy piinaamaan naapureitaan

Sinun täytyy kommentoidaksesi.