Kulttuuri

30 asiaa, jotka voi tehdä Tampereella ilmaiseksi – poimi talteen parhaat ideat!

Ihania ulkoilumahdollisuuksia, suloisia puutaloalueita, kiinnostavia museoita ja kiehtovia taidegallerioita. Tampere on täynnä ilmaista tekemistä koko perheelle!

Tampere on yksi Suomen vetovoimaisimmista kaupungeista ja myös ihana kaupunkimatkakohde. Sieltä nimittäin löytyy toinen toistaan hauskempia museoita, aktiviteetteja sekä nähtävyyksiä, joihin voi tutustua myös nollabudjetilla. Kotiliesi listasi, mitä tehdä Tampereella ilmaiseksi!

Lue myös: 30 asiaa, jotka voi tehdä Tampereella: Parhaat ravintolat, nähtävyydet ja aktiviteetit

Mitä tehdä Tampereella ilmaiseksi? No vaikka mitä!

 1. Vieraile Työväenmuseo Werstaassa ja tutustu siellä niin Tekstiiliteollisuusmuseon, Höyrykonemuseon kuin työväenmuseonkin näyttelyihin.
 2. Ihaile Tampereen tuomiokirkossa Hugo Simbergin kuuluisia maalauksia Haavoittunut enkeli ja Kuoleman puutarha.
 3. Tutustu moderniin kirkkoarkkitehtuuriin mielipiteitä jakavassa Kalevan kirkossa, jonka ovat suunnitelleet Reima ja Raili Pietilä.
 4. Ihastu Pyynikin harjuun ja Pyynikin luonnonsuojelualueeseen. Luontopolku ja kävely- ja juoksureitit, hiihtoladut ja pyöräilyreitit kutsuvat ihastelemaan harjulta näkyviä maisemia ja luonnonsuojelualueen monipuolista kasvistoa. Kesällä kannattaa pulahtaa uimaan Pyynikin uimarannalla.
 5. Tutki Grafiikkapaja Himmelblaun kiinnostavia taidenäyttelyitä Finlaysonin historiallisella teollisuusalueella.
 6. Tutustu historialliseen Amurin työläismuseokortteliin. Alueelle on perjantaisin klo 15–18 vapaa pääsy. Kesäperjantaisin myös opastuksille pääsee ilmaiseksi.
 7. Vieraile Kirsi Kunnaksen runoihin perustuvassa Tiitiäisen satupuistossa. Näsinpuistossa sijaitseva leikkipaikka yhdistelee taidetta ja toiminnallisuutta. Onnistutko löytämään kaikki Näsinpuistoon kätketyt pienet haitulapatsaat?
 8. Pysähdy kuuntelemaan kosken pauhua Tammerkosken partaalle ja ihmettelemään kosken rantojen ikonista teollisuusmiljöötä. mitä tehdä tampereella ilmaiseksi, tampere, ilmaisen tampere, ilmaista tekemistä tampere
 9. Käy katsastamassa kaupungin parhaat maisemat Hotel Tornin huipulta Moro Sky Barista. Baariin ei ole sisäänpääsymaksua, eikä siellä ole ostopakkoa, joten maisemia voi käydä kurkkimassa ilmaiseksi.
 10. Käy kiinnittämässä rakkaasi kanssa lemmenlukko Patosiltaan tai käy ihmettelemässä toisten kiinnittämiä lemmenlukkoja.
 11. Ihastu historialliseen Finlaysonin tehdasalueeseen. Alueen historiaan ja kauniisiin rakennuksiin tutustumisen lisäksi kannattaa piipahtaa lukuisissa kulttuuritapahtumissa, joista moniin on vapaa pääsy. Tarjolla on niin lukupiirejä, taidetapahtumia, näyttelyitä kuin nukketeatterakin.
 12. Vieraile maailman ainoassa Muumimuseossa. Satumaiseen museoon on ilmainen sisäänpääsy joka kuukauden viimeinen perjantai klo 15–19.
 13. Lähde retkeilemään Kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualueelle Teiskoon. Uusi alue on nopeasti noussut tamperelaisten suosioon, ja alueelle houkuttelevat pitkospuut, opastetut retkeilyreitit ja nuotiopaikat.
 14. Vieraile Hervannassa Poliisimuseossa ja ihmettele poliisilaitoksen historiaa keskiajalta nykypäivään asti.
 15. Ihastu Annikin puutalokortteliin Tammelassa.
 16. Ulkoile suositussa Sorsapuistossa ja etsi puistossa sijaitseva pieni Muumipeikko-patsas.
 17. Säiden salliessa lähde luistelemaan Näsijärvelle tai Tohloppojärvelle.
 18. Ihastu Pispalan värikkäisiin puutaloihin ja ulkoile yhdellä kaupungin suosituimmista ulkoilualueista.mitä tehdä tampereella ilmaiseksi, tampere, ilmaisen tampere, ilmaista tekemistä tampere
 19. Ihmettele taidetta AvaraTaide ry:n Galleria Rongassa.
 20. Pulahda uimaan Rauhaniemen uimarannalla lämpimänä kesäpäivänä.
 21. Vieraile Hatanpään arboretumissa. Kesällä kukoistava ruusutarha on maankuulu ja talvellakin arboretum on mukava alue virkistäytymiseen ja ulkoiluun.
 22. Heittäydy musiikin vietäväksi ja kuuntele ilmaiskonsertteja ympäri Tampereen puistoja. Tampereen Puistokonsertit nostaa tänäkin kesänä paikalliset muusikot estradille.
 23. Uppoudu tarinoiden maailmaan Tampereen pääkirjasto Metsossa. Arkkitehtuurisesti upea rakennus on Raili ja Reima Pietilän suunnittelema ja ylhäältä katsottuna se näyttää soidintanssia käyvältä metsolta.
 24. Lähde lenkkeilemään Suolijärvelle, joka on paratiisi keskellä Hervantaa. Järven ympärillä kiertää 4,5 kilometrin luontopolku, joka kutsuu luonnon äärelle vuoden ympäri.
 25. Tutustu suomalaiseen nykytaiteeseen Tampereen taidemuseossa. Museoon on ilmainen sisäänpääsy perjantaisin klo 15–17.
 26. Tunnelmoi ja ihastu ihmishyörinään Tampereen Kauppahallissa, joka on Pohjoismaiden suurin kauppahalli ja jota on tituleerattu myös Suomen parhaaksi kauppahalliksi.
 27. Vie perheen pienimmät telmimään Pikku Kakkosen leikkipuistoon. Veikeä teemaleikkipuisto sijaitsee Tampereen ydinkeskustassa Koskipuistossa.
 28. Hurmaannu Messukylän vanhasta, keskiaikaisesta kirkosta, joka on Tampereen vanhin rakennus. Kirkko on avoinna vain kesäisin.
 29. Pyörähdä Tallipihalla, jonka historia ulottuu aina 1800-luvulle saakka. Pihalla pääsee tervehtimään kaneja pääsiäisenä, kanoja kesäisin, lampaita joulunaikaan ja myös muut eläinystävät vierailevat tapahtumissa ja muulloinkin.
 30. Ihastu Museokeskus Vapriikissa lukuisiin pysyviin näyttelyihin. Muun muassa jääkiekkomuseoon, postimuseoon, nukkemuseoon, kivimuseoon, pelimuseoon ja luonnontieteelliseen museoon on ilmainen sisäänpääsy perjantaisin klo 15–18.

Mitä tehdä Tampereella ilmaiseksi? Kerro omat vinkkisi kommenteissa!

Kommentoi

Kommentoi juttua: 30 asiaa, jotka voi tehdä Tampereella ilmaiseksi – poimi talteen parhaat ideat!

Helena Siekkinen

Hei! Kintulammin retkeilyalue Tampereella on Aitolahdella ei Teiskossa. Aitolahti on kyllä samassa suunnassa Teiskon kanssa, mutta ennen Teiskoa. On liitetty Tampereeseenkin ennen Teiskoa.
Mikäli nyt vielä tämän talven jäille ehtii, niin kannattaa käydä tutustumassa Ikurissa Virelän takana olevaan jääveistospolkuun, mieluummin iltapimeässä. On upeasti valaistu ja taustamusiikki vie tunnelmaan mukaan. Suosittelen. Jääveistokset ovat metsässä, mutta ajattelin vain että eivät ennättäisi sulaa ennen käyntiä.

Helena Siekkinen

On tainnut joku nopeampi kertoa Ikurin jääveistoksista. Mielestäni luin tämän jutun vasta nyt. Terveisin

Moikkuuu.

Lyhyen ajomatkan päässä lahteen päin on vehoniemen automuseo. Näyttelyyn vapaa pääsy ja kahviossa loistavat munkit.

M

Ilmainen on myös liikennepuisto lapsille. Siellä tutustutaan liikennesääntöihin ja saa ajella polkuautoilla tms.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.