Talous

Mitkä ovat Tampereen parhaat kirpputorit? Listasimme 24 aarreaittaa, jonne haluat lähteä tekemään löytöjä

Kirpputorit voivat olla oikeita aarreaittoja ja Tampereella niitä riittää. Tämän listauksen avulla löydät kaupungin kiinnostavimmat kirpparit!

Tampereella on kirpputoreja moneen makuun: on nykyaikaisiin tuotteisiin, vintageen ja hyväntekeväisyyteen keskittyviä kirpputoreja. Listasimme parhaat Tampere-kirpputorit. Mihin näistä haluaisit seuraavaksi suunnata tekemään löytöjä? 

Lue myös: 30 asiaa, jotka voi tehdä Tampereella ilmaiseksi – Poimi talteen parhaat ideat!

Tampere: Kirpputorit kutsuvat tekemään löytöjä

1. Radiokirppis, Laukontori 1

Radiokirppis on toiminut Tampereella jo yli 20 vuotta. Kirpputori sijaitsee keskeisellä paikalla Laukontorin laidalla Kaijakan alakerrassa. Radiokirppiksellä on myös kahvila, josta saa shoppailun päätteeksi pientä suolaista, kahvia ja tuoretta pullaa.

2. Kirpputori Tarina, Laukontori 4

Tämäkin kirpputori sijaitsee Laukontorilla. Kirpputori Tarina on itsepalvelukirpputori, joka palvelee kahdessa kerroksessa. Yläkerrassa (katutaso) on itsepalvelupöytiä ja -hyllyjä. Alakerrassa taas on itsepalvelupöytiä ja huonekaluja. Tältä kirpputorilta löydät myös kahvilan.

3. Relove, Hämeenkatu 4

Reloven myymälä löytyy Tampereen Stockmann-tavaratalon 3. kerroksesta. Reloven second hand -puolelta voi tehdä laadukkaita löytöjä aina viimeisimmistä trendituotteista upeisiin vintage luomuksiin. Relovessa voi myös herkutella vegaanisilla, gluteenittomilla ja maidottomilla herkuilla.

4. Oldie, Kauppakatu 6

Oldie on tyylikäs second hand -putiikki, josta löytyy ajankohtaisia naisten ja miesten vaatteita, kenkiä sekä asusteita. Oldiesta saa tehtyä laadukkaita merkkilöytöjä, ja Oldiella on myös verkkokauppa.

5. Kirpputori Kodin Kakkonen, Papinkatu 20

Kodin Kakkonen on yksi Tampereen suurimmista kirpputoreista. Täällä voi tehdä löytöjä monipuolisesta valikoimasta sekä löytää laajan huonekaluosaston ja runsaasti kirjallisuutta.

6. Kirpputori Swap, Lindforsinkatu 4

Hervannassa kauppakeskus Duon lähellä sijaitseva kirpputori on uudenajan kirppis, joka haluaa säilyttää osan itsepalvelumyynnin periaatteista, mutta päivittää kirppiskulttuuria nykyaikaan. Swap tarjoaa erilaisia myyntivaihtoehtoja itsepalvelumyynnistä täysihoitoiseen myyntiin.  

7. Amurin Kirppis, Satakunnankatu 59

Tällä kirpputorilla on tavanomaisen kirppistavaran lisäksi myynnissä käytettyjä huonekaluja. Kirpputori on kahdessa kerroksessa ja tavaraa riittää.

8. Kirpputori Bueno, Itsenäisyydenkatu 13

Kirpputori Bueno on muodikas, raikas ja keskittynyt aikuisten vaatteisiin ja asusteisiin. Kirpputori sijaitsee kivenheiton päässä Tampereen rautatieasemasta. Vaatteiden lisäksi Buenosta voi löytää kodin pientavaraa.

9. Kirpputori Silinteri, Koivostonkylän Prismakeskus, Lempääläntie 21

Kirpputori Silinterin erikoisuutena on laaja käytettyjen huonekalujen valikoima. Tältä suurelta kirpputorilta voi tehdä todellisia löytöjä. Kirpputori on siisti ja tavarat ovat hyvin esillä. Kirpputori löytyy Prisman yhteydestä, joten samalla on helppo tehdä päivän ruokaostokset.

10. Jonnan kirppis, Enqvistinkatu 7

Jonnan kirppis sijaitsee Tampereen Lielahdessa. Kirpputori on aarreaitta lastenvaatteista ja naisten muodista kiinnostuneille. Vilkkaalla kirpparilla tavarat vaihtuvat viikoittain.

11. Äijäkirppis Lualamiäs, Vihiojantie 1

Tampereen Nekalassa vanhassa Kaukokiidon rahtiterminaalissa sijaitsee ympärivuotinen Äijäkirppis Lualamiäs kahvioineen. Äijäkirppikseltä et löydä muumimukeja, kesämekkoja tai mitään söpöä tavaraa. Täältä löydät muun muassa työkaluja, vehkeitä ja vempaimia, ajopelejä sekä rouheita sisustuselementtejä, kuten vanhoja huoltoasemakylttejä. Nimestään huolimatta kaikki ovat tervetulleita sukupuoleen katsomatta.

12. LumindoLife, Verkatehtaankatu 6

LumindoLife on tyylikäs second hand -putiikki Tampereen keskustassa, lähellä Sokos Hotel Ilvestä. Valikoimista löydät laadukkaita ja persoonallisia naisten vaatteita, kenkiä ja laukkuja. LumindoLifessä myyntiin tulevat tuotteet valitaan tarkasti ja esillepanosta huolehditaan.

Lue myös: Miten tienata kirpputorilla? – 3 vinkkiä, joiden avulla teet rahaa kirppistelyllä

Tampere: kirpputorit, joiden tuotto menee hyväntekeväisyyteen

13. UFF, Kauppakatu 9

Tämä on perinteinen UFF:n myymälä, josta löytyy käyttökelpoisia vaatteita, asusteita, jalkineita, kodintekstiilejä, leluja ja urheiluvälineitä uudelleenkäyttöön. UFF:n toiminnan tuotot menevät ilmasto- ja globaalikehitystyöhön.

14. SPR Kontti, Harjuntausta 3 B

Suomen Punaisen Ristin Kontti on Tampereen Lielahdessa sijaitseva kierrätystavaratalo, jossa myydään lahjoitettuja vaatteita, tavaroita ja huonekaluja. Ostamalla Kontista tuet Punaisen Ristin avustustyötä kotimaassa ja katastrofialueilla. Kontista löytyy vaatteita, pyöriä, huonekaluja, astioita, urheiluvälineitä ja -vaatteita. Kaikkea!

15. Lielahden kierrätyskeskus, Harjuntausta 3 & Nekalan kierrätyskeskus, Vihiojantie 2

Kierrätyskeskuksissa on avara tila, joka on käytetty fiksusti hyödyksi. Näistä voit löytää ehjää ja siistiä kotien ja toimitilojen irtaimistoa. Kaikki tuotto käytetään kierrätysmyymälöiden toiminnan pyörittämiseen ja työllistämisen kautta syrjäytymisen ehkäisemiseen, ekologisesti kestävän tulevaisuuden luomiseen ja kiertotalouden edistämiseen.

16. Nextiili, Harjuntausta 3A

Nextiili sijaitsee samassa paikassa Lielahden kierrätyskeskuksen kanssa. Nextiili-myymälästä löytyy monenlaista tekstiiliä. Kankaiden ja lankojen lisäksi valikoimassa on nappeja, vetoketjuja, nahkaa, turkiksia, solkia ja erilaisia askartelutarvikkeita. Kaikki myymälän tuotteet ovat tavallisten kuluttajien Nextiiliin tai Kierrätyskeskuksiin Tampereelle lahjoittamia vaatteita ja kodintekstiilejä.

17. Pelastusarmeijan iCare-myymälät, Kuninkaankatu 24 & Lindforsinkatu 4

Pelastusarmeija on kansainvälinen hyväntekeväisyys- ja avustusjärjestö, joka tekee sosiaalista auttamistyötä. iCare-myymälät keskittyvät pääosin vaatteisiin, asusteisiin ja kodin pientavaroihin. Myymälöiden tuotot ohjataan Pelastusarmeijan tekemään työhön kotimaassa.

18. Fida Kuninkaankatu, Kuninkaankatu 22 & Fida Tammela, Tammelan puistokatu 37

Fida second hand -liikkeissä on laaja valikoima. Molemmilta Tampereen kirpputoreilta löydät vaatteita, huonekaluja, harrastustarvikkeita ja sisustustavaroita. Kaikki tuotot käytetään Fidan tekemään hyväntekeväisyystyöhön ihmisarvon puolesta yli 40 maassa.

Vintagekaupan omistaja, ympärillä paljon vintage tavaraa.
© iStockphoto

Lue myös: Ethän maksa liikaa vintage-aarteesta tai myy omaasi liian halvalla? Näin erotat designin rojusta

Tampere: Kirpputorit, jotka myyvät vintagea

19. UFF vintage, Hämeenkatu 18

Tämä Tampereen uusi tulokas, vintageen keskittyvä myymälä on avattu Hämeenkadulle elokuussa vuonna 2020. Vintage-myymälän valikoimaan kuuluu miesten sekä naisten vaatteita, kenkiä ja asusteita. UFF:n toiminnan tuotot menevät ilmasto- ja globaalikehitystyöhön.

20. Kätkö Vintage, Aaltosenkatu 31

Kätkö Vintage on laatuhuonekalujen ja uniikin vaatetuksen aarreaitta. Kirpputori myy ja ostaa laadukkaat 50–70-luvun vintage-huonekalut sekä merkkivaatteet aina 90-luvulle saakka. Tämä pieni putiikki on täynnä tyylikkäitä ja laadukkaita vaatteita sekä menneiden vuosikymmenten sisustustuotteita. Kätkö Vintagella on myös nettikauppa.

21. Vintage Garden, Ilmarinkatu 9

Vintage Gardenin valikoimasta löydät kauniita, uniikkeja vintagevaatteita, koruja, kenkiä, laukkuja ja muita aarteita, jotka on laitettu esiin ihastuttavalla tavalla. Vintage Gardenin aarteet ovat löytyneet liikkeen kauppiaan retkiltä läheltä ja kaukaa, niin Suomesta kuin maailmaltakin, eli ihan perinteisestä second hand -putiikista ei ole kyse.

22. Helga-Neiti second hand, Aleksanterinkatu 30

Helga-Neiti on second hand -kauppa, joka on perustettu jo vuonna 1976. Helga valikoi myynnissä olevat tuotteet omin käsin, ammattitaitoisella silmällä. Valikoimasta löytyy vintage-aarteita menneiltä vuosikymmeniltä sekä laadukkaita ja ajankohtaisia putiikki- ja merkkivaatteita tältä päivältä. Helgassa toimii myös korsetti- ja hattu-Ateljee sekä korjaus- ja mittatilausompelimo.

23. Vintage Shiva Exhale, Laukontori 6 b 14

Laukontorilla sijaitseva Vintage Shiva Exhale ei ole mikä tahansa kivijalkaputiikki. Luvassa on runsaasti inspiraatiota. Kengät, laukut, vaatteet ja vintagetavarat odottavat vain löytäjäänsä.

24. Yesterday Second Hand, Itsenäisyydenkatu 12

Yesterday Second Hand on vintageen keskittyvä kirpputori Tampereella. Täältä löydät vintagevaatteita niin naisille kuin miehillekin. Kaikille löytyy varmasti jotain tästä aarreaitasta.

Lue myös: Asiantuntijat paljastavat, mitä kirppiksiltä hamstrataan seuraavaksi – näiden esineiden arvo saattaa nousta pian!

Kommentoi

Kommentoi juttua: Mitkä ovat Tampereen parhaat kirpputorit? Listasimme 24 aarreaittaa, jonne haluat lähteä tekemään löytöjä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.