Kulttuuri

Mitä katsoa MTV Katsomosta? Listasimme 10 sarjaa, jotka koukuttavat sohvaperunoita juuri nyt

Näiden sarjojen parissa saattaa vierähtää sohvan mutkassa tovi jos toinenkin! Kokosimme MTV Katsomosta löytyvät sarjat, jotka miellyttävät monenlaisia mielentiloja ja makuja.

Etkö meinaa millään löytää kiinnostavaa katsottavaa? Selailet loputtomasti, muttet tiedä mikä sarja olisi katsomisen arvoinen? Nyt voit huokaista helpotuksesta, sillä listasimme kymmenen kiinnostavinta sarjaa MTV Katsomosta.

1. Made in Finland

Kuva: MTV Katsomo

Tätä entisestä kansallisylpeydestämme, Nokiasta, kertovaa sarjaa ei kannata jättää välistä! Made in Finland on kiehtova kuusiosainen draamasarja, joka ammentaa todellisista tapahtumista Nokian historiasta. Tarina keskittyy siihen, kuinka intohimoisten työntekijöidensä avulla Nokia nousi maailman suurimmaksi matkapuhelinvalmistajaksi.

Maarit Lallin ohjaama sarja alkaa vuodesta 1988, kun Motorola haastaa Nokian patenttivarkaudesta oikeuteen, jonka seurauksena Nokia menettää pidetyn pääjohtajansa, Kari Kairamon. Jännitystä tilanteeseen tuo, kun Saloon vastapalkatut juristit joutuvat elämänsä haasteeseen pelastaessaan Nokiaa varmalta tuholta. Nokian kamppaillessa haastavien talousnäkymien ja saneerausten kanssa, päättää oululainen insinööri Risto Salminen ryhtyä omien varojensa turvin luomaan maailman pienimmän ja kestävimmän matkapuhelimen, johon kaikilla on varaa. Nokialla on kuitenkin uhkia niin yrityksen sisä- kuin ulkopuolella, kuten yrityksen pilkkominen osiin ja myyminen pörssissä. Kuvioihin astuu rahoitusjohtaja Jorma Ollila, joka vastaanottaa paikan Nokia Mobile Phonesin toimitusjohtajana. Hänellä on puoli vuotta aikaa katsoa, onko osastolla tulevaisuutta. Ollila uskoo, että Nokialla on piilossa vielä löytämätön timantti. Mikäköhän se mahtaisi olla?

Made in Finland on vangitseva sukellus Nokian tarinaan, jossa seurataan intohimoista työskentelyä, yllättäviä käännekohtia sekä taistelua yrityksen säilyttämiseksi. Päärooleissa nähdään muun muassa Aku Sipola ja Oona Airola.

2. Poromafia

Kuva: MTV Katsomo

Poromafia on mustan huumorin sävyttämä matka pohjoisen erämaiden sydämeen, missä Nelihangan suku hallitsee niin rahaa kuin valtaa. Kun suvun matriarkka Brita Nelihanka (Rea Mauranen) poistuu näyttämöltä syövän voittamana, hän jättää jälkeensä neljä salaperäistä kirjettä, jotka muuttavat suvun perinnön jakautumista uudelleen.

Tarina keskittyy Nelihankojen vanhimman pojan, Sameli Nelihangan (Samuli Edelmann), paluuseen kotikyläänsä vankilasta. Hänen tiensä risteää isänsä Roukun (Aake Kalliala), veljensä Pietin (Olavi Uusivirta) ja entisen rakkaansa Sara Poikkipään (Anna-Maija Tuokko) kanssa. Sameli nousee taistelemaan isäänsä vastaan maista ja vallasta. Tukenaan hänellä on vanha ystävä Stagge (Mikael Persbrandt), joka toimii Norjan jäämeren satamakaupungissa alamaailman johdossa.

Poromafia on kuin Suomen versio Successionille. Mika Kurvisen käsikirjoittama ja ohjaama kahdeksanosainen sarja tarjoaa matkan perheen, vallan ja rahan monimutkaisiin verkkoihin. Tarinankerronnallisesti koukuttava sarja edustaa kansainvälisestikin tarkastellen huipputasoa, ja onpa sarja myös rikkonut MTV Katsomon kaikkien aikojen katseluennätyksen.

Lue myös: Mitä kannattaa katsoa Elisa Viihde Viaplaysta? Listasimme 10 sarjaa, joihin haluat jäädä koukkuun juuri nyt

3. Linda

Kuva: MTV Katsomo

Neliosaisessa dokumenttisarjassa viulisti Linda Lampenius avaa oven elämäänsä ennennäkemättömällä tavalla. Sarja tuo esille tarinan ansioituneesta ja lahjakkaasta muusikosta, joka on maksanut kokemastaan kovan hinnan.

MTV Katsomon alkuperäissarjassa käsitellään, kuinka viulun kanssa ympäri maailmaa pienestä tytöstä lähtien reissannut Linda on päätynyt tekemään rohkeita ja epäsovinnaisiakin asioita. Välillä Playboy-kaunottarenakin tunnetun Lindan avoimuus ja sinisilmäisyys ovat kostautuneet ja jättäneet syvät arvet. Yhtä lailla kunnianhimo, uteliaisuus ja täydellisyyden tavoittelu ovat vieneet häntä satumaisiin työtehtäviin ja paikkoihin.

Viulistin mittavat videoarkistot rikastuttavat sarjaa ja tuovat siihen henkilökohtaisen sävyn. Dokumenttisarja sopii henkilöille, jotka haluavat kurkistuksen kohuotsikoiden taakse.

4. Sininen enkeli

MTV Katsomon alkuperäissarja Sininen enkeli vie aikamatkalle vauhdikkaaseen ja värikkääseen 1980-luvun maailmaan, jossa raha kasvaa puissa ja solarium on uusi aurinko!

Sarjan alussa pienviljelijän lahjakas poika, Marko Hyyryläinen (Heikki Ranta), saapuu kaupunkiin saadakseen omansa rahasta ja rakkaudesta. Sattuman kautta Hyyryläisestä tuleekin Marko Goldstein, joka edustaa aikakautensa ruumiillistumaa. Pröystäilevän ulkokuoren taustalla olevaa todellisuutta on kuitenkin hankala peitellä.

Aleksi Mäkelän 1980-luvun nousukaudelle sijoittuva sarja, kuvaa osuvasti aikakauden vapautunutta tunnelmaa ja ylettömyyttä. Hersyviä hahmoja esittävät tuoreet näyttelijäkasvot, kuten Wilhelm Enckell ja Linnea Leino.

Sarja sopii erityisesti niille, jotka eivät saaneet 1980-luvun kuumasta taloushulluttelusta seuraavalla vuosikymmenellä näpeilleen.

5. Maria Kallio

Kuva: MTV Katsomo

Leena Lehtolaisen suosittuun Maria Kallio -kirjasarjaan perustuva draamasarja vie katsojan rikostutkijan työn äärelle. Poliisina työskentelevä Maria Kallio (Elena Leeve) haaveilee juristina työskentelystä, mutta on päätynyt murharyhmän pomoksi Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselle.

Sarjan yhtenäistävänä teemana on Maria Kallion tasapainoilu työelämän ja yksityiselämän välillä. Työlleen omistautunut Maria tuntee olonsa välillä läheisemmäksi työparinsa Koivun (Leo Honkonen) kuin miesystävänsä Antin kanssa (Markus Järvenpää).

Jos olet Leena Lehtolaisen kirjojen ystävä, sarja tarjoaa mahdollisuuden nähdä suosikkikirjat heräävän henkiin televisiossa. Maria Kallio -sarja tarjoaa ainutlaatuisen sekoituksen jännitystä, draamaa ja henkilöhahmojen monimutkaisuutta, mikä tekee siitä houkuttelevan katselukokemuksen harmaan arjen keskellä.

6. Aallonmurtaja

Vuoden 2023 joulukuussa neljännen ja viimeisen kautensa sai menestyssarja Aallonmurtaja. Ylistetyn rikosdraaman keskiössä oleva Aaltosen perhe tienaa elantonsa ammattirikollisuudella.

Ensimmäisellä kaudella salakuljetukseen erikoistunutta rikollisliigaa Kotkassa pyörittävä aviopari Tuula (Maria Ylipää) ja Upi (Turkka Mastomäki) joutuvat keskelle kansainvälistä rikostoimintaa. Tieto pariskunnan rikollisesta toiminnasta pidetään lapsilta salassa, mutta pikku hiljaa koko perhe ajautuu rikolliselle polulle. Tuotantokausien myötä peli kovenee ja juonenkäänteet punoutuvat entistä tiukemmiksi. Maria Ylipää voitti roolistaan Tuulana vuonna 2018 parhaan naisnäyttelijän Kultaisen Venlan.

Aallonmurtaja tarjoaa jännitteisen ja uhkaavan tunnelman, joka saa varpaat kippuralle.

7. Yksin erämaassa

Oletko koskaan pohtinut, kuinka hyvin selviäisit erämaassa? Kenties tämän ohjelman katsottuasi alat uudelleen arvioimaan selviytymistaitoja.

Yksin erämaassa -sarjaa on kehuttu kovimmaksi ja aidoimmaksi selviytymisseikkailuksi. Sarjaa on tehty Jenkeissä jo kymmenen tuotantokautta, mutta Suomessa nähtävillä on sarjan ensimmäinen kausi vuodelta 2015. Ohjelmassa kymmenen enemmän tai vähemmän tottunutta eränkävijää kisailee siitä, kuka kestää metsässä pisimpään. Kuvausryhmää paikalla ei ole, vaan kilpailijat kuvaavat itse päivittäisiä tekemisiään. Kilpailu on ohi, kun jäljellä on enää yksi. Sarja todella koettelee kilpailijoitaan, sillä kisailu voi kestää jopa vuoden. Voiton vienyt eräilijä kuittaa itselleen puolen miljoonan dollarin palkinnon sinnikkyydestään.

Ohjelma on saanut ensimmäiseltä kaudeltaan kritiikkiä turvatoimien puutteesta. Onneksi kilpailijoiden telttoja nuuhkivat karhut eivät pääse kotisohvallesi, joten voit rentoutunein mielin katsoa muiden selviytymiskamppailua!

8. Britannian parhaat pienoismallit

Kuva: MTV Katsomo

Kaipaatko kaunista katseltavaa? Siinä tapauksessa sinun on nähtävä Britannian parhaat pienoismallit. Tässä ihastustuttavassa sarjassa kilpailijat vievät nukkekodin huoneiden sisustamisen uudelle tasolle.

Sarjan jokaisessa jaksossa kilpailijat jaetaan uusiin tiimeihin. Heidän tehtävänä on yhdistää taitonsa, ja luoda esimerkiksi 1800-luvun alun tyyliä henkivä ruokasali ja juhla-ateria. Pikkutarkkaa työskentelyä kiireisessä aikataulussa keventää juontaja Sandy Toksvigin kuiva brittihuumori. Yksityiskohtaisia ja ällistyttäviä pienoismalleja arvioivat tuomarit Willard Wigan ja Laura Jackson.

Britannian parhaat pienoismallit -sarjassa yhdistyvät uskomattomat käsityötaidot, lämminhenkisyys ja kannustava kilpailuympäristö. Mikä olisikaan parempaa katsottavaa tässä maailman ajassa!

9. Kämppikset

MTV:n alkuperäissarja Kämppikset on suomalainen komediasarja, jossa kolme sukupolvea asettuu asumaan vanhaan kartanoon. Kommuunissa asuvien eri-ikäisyys ja elämänkokemukset tuovat esille koko elämän kirjon vakavine sairauksineen ja lemmen roihuineen.

Yhteiselo kommuunissa saa alkunsa seitsemänkymppisen isoisän (Pertti Sveholm) ja tyttärentyttären (Thelma Siberg) hätävalheesta, kun isoäidin yllättävän kuoleman myötä molemmat haluavat säilyttää itsenäisyytensä uudessa elämäntilanteessa. Mukaan kimppakämppään saadaan liuta isoisän nuoruuden ystäviä sekä tyttärentyttären pikkuveli, poikaystävä ja kovia kokenut ystävä.

Koukuttavassa ja humoristisessa kommuunitarinassa esiintyy joukko näyttelijäkonkareita. Sveholmin esittämän isoisän tyttären roolissa nähdään Kiti Kokkonen ja nuoruudenystäviä esittävät muun muassa Sinikka Sokka ja Jukka-Pekka Palo.

Sydämellinen sarja sopii erityisesti hetkiin, jolloin kaipaa hyvänmielen katsottavaa. Parasta on, että sarjasta on tulossa toinen kausi!

10. Kansan vihollinen

MTV Katsomon alkuperäissarja Kansan vihollinen on tiivis kahdeksanosainen rikosdraama, joka heittää katsojat toimittaja Katja Salosen (Kreeta Salminen) jännittävään seikkailuun pikkukaupungin synkkiin salaisuuksiin. Paljastusjuttu jalkapallotähden hämäristä liiketoimista saa synkän käännekohdan, kun tähti löytyy kuolleena omasta uima-altaastaan. Katjasta tulee yhdessä yössä kaupungin vihatuin ihminen.

Kaupungin asukkaat näkevät Katjan pahantahtoisena haaskalintuna – kansan vihollisena. Katja päättää olla antamatta periksi kohtaamastaan vastustuksesta huolimatta.

Rikosdraama tarjoaa kiehtovan matkan salaisuuksien verhoamaan maailmaan, missä väärinkäytökset kietoutuvat yhteen paikallisen eliitin kanssa. Osa heistä on valmiita tekemään mitä tahansa pysäyttääkseen hämäryyksiä penkovan toimittajan. Sarjan pääosissa nähdään Kreeta Salmisen lisäksi muun muassa Antti Luusuaniemi ja Kai Vaine.

Tämän jännittävän sarjan ahmii muutamassa illassa!

Lue lisää: Minkä tv-sarjan katsoisit seuraavaksi? Näistä sarjoista kannattaa kiinnostua

Kommentoi

Kommentoi juttua: Mitä katsoa MTV Katsomosta? Listasimme 10 sarjaa, jotka koukuttavat sohvaperunoita juuri nyt

Sinun täytyy kommentoidaksesi.