Kulttuuri

Mitä katsoa Elisa Viihde Viaplaysta? Listasimme 10 sarjaa, joihin haluat jäädä koukkuun juuri nyt

Nyt linnottaudutaan kotisohvalle ja laitetaan hyvä sarja pyörimään! Kokosimme yhteen parhaat Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalvelusta löytyvät sarjat, jotka viihdyttävät katsojaa kuin katsojaa.

Onko kaikki mahdolliset elokuvat jo nähty ja koukuttavimmat Netflix-sarjat ahmittu kahteen kertaan? Ei hätää! Listasimme parhaat Elisa Viihde Viaplay -sarjat. Nämä kymmenen sarjaa eivät jätä kylmäksi!

Lue myös: Mitä katsoa Disney Plus -palvelusta? Listasimme 15 viihdyttävää Disney Plus -elokuvaa, joiden maailmaan haluat sukeltaa

1. Elisa Viihde Viaplay -sarjat: Blacklist

Blacklist
Kuva: NBCUniversal Media / Elisa Viihde Viaplay

Blacklist on amerikkalainen rikostrilleri, jota on esitetty jo lähes kymmenen vuoden ajan. Moninkertaisessa Emmy-ehdokassarjassa seurataan Raymond ”Red” Reddingtonin (James Spader) matkaa FBI:n etsityimmästä rikollisesta keskusrikospoliisin arvokkaimmaksi voimavaraksi. Jo ensimmäisestä jaksosta lähtien Reddington ja FBI-tiimi jahtaavat niin sanotulle mustalle listalle kuuluvia rikollisia ympäri maailmaa.

Sekä FBI että korkeimman tason poliitikot yrittävät selvittää Reddingtonin todellista motiivia antaa ilmi entisiä rikoskumppaneitaan ja tuntemiaan rikollisia. Yhtälöstä vielä omituisemman tekee se, ettei Reddington suostu puhumaan kellekään muulle kuin vasta FBI:n leipiin pestatulle profiloija Elizabeth Keenille (Megan Boone).

Viihdyttävä rikossarja sopii erityisesti mystisestä juonesta nauttiville katsojille. Tarina kestää katselua koko yhdeksän kauden ajan eikä täysin arvaamattomissa juonenkäänteissä ole säästelty.

2. Sipoon herttua

Sipoon herttua
Kuva: Hanna-Maria Gronlund / Elisa Viihde Viaplay

Sipoon herttua on Pasila-sarjan luoja Atte Järvisen käsikirjoittama komediasarja, jonka keskiössä on sipoolainen bisnesmies Pasi Kovalainen (Kari Hietalahti). Kauppaneuvoksen titteliä tavoitteleva herra ei epäile käyttää vilppiä saavuttaakseen tavoitteensa. Kovalaisen bisneksiin onkin häikäilemättömästi sekaantunut kunnan ylimpään johtoon kuuluvia henkilöitä, mikä tuohduttaa kuntalaisia.

Kovalaisen ongelmat lain kanssa alkavat rattijuopumuksesta, mikä saa poliisin kiinnittämään tarkempaa huomiota miehen bisneksiin. Kovalaisen haavetta kauppaneuvoksen tittelistä jarruttavat myös paljastukset lööpeissä. Toimittajat hiljentääkseen Kovalainen turvautuu kyseenalaisiin keinoihin, jotka aiheuttavat uusia ongelmia.

Päähenkilön oman edun tavoittelu perustuu ironisesti tositarinoihin suomalaisesta korruptiosta, ja juuri siksi sarja iskeekin katsojaan kuin Kovalaisen nyrkki toimittajan silmään. Sarja koukuttaa katsojat nuoresta vaariin ja on täydellistä tuijotettavaa niin yksin kuin perheen teini-ikäisten lastenkin kanssa. Sarja on syytä ottaa pikaisesti seurantaan, sillä sen kolmas kausi on parasta aikaa tekeillä.

3. Miehen puolikkaat

Miehen puolikkaat
Kuva: Elisa Viihde Viaplay

Yli vuosikymmenen televisiossa kansainvälistä yleisöä viihdyttänyt Miehen puolikkaat on amerikkalainen tilannekomediasarja, jossa seurataan veljesten Alan (Jon Cryer) ja Charlie Harperin (Charlie Sheen) päivittäistä arkea. Alanin avioliiton hajotessa sekä hän että hänen veitikkamainen poikansa Jake (Angus T. Jones) päätyvät muuttamaan Malibuun Charlien luo.

Sarja on täydellinen sekoitus draamaa ja komiikkaa. Kun naistenmies Charlie ja kireä Alan päätyvät viettämään arkeaan yhdessä, ei päihteiltä, ongelmilta ja naisdraamoilta voi välttyä. Yhdeksännellä kaudella mukaan porukkaan liittyy huolettoman pröystäilevästi elävä miljardööri Walden Schmidt (Aston Kutcher), mikä synnyttää piristävää vastakkainasettelua Waldenin ja suuria elatusmaksuja maksavan Alanin välille.

Sarja on hulvattoman hauska alusta loppuun saakka. Yksinkertaisen juonensa ansiosta Miehen puolikkaat toimii sekä monta jaksoa kerrallaan ahmittuna että satunnaisesti katseltuna.

4. Blue Mountain State

Vuonna 2010 ensiesityksensä saanut Blue Mountain State on täydellinen komediasarja räävittömän huumorin ystäville. Se kertoo fiktiivisen yliopiston ja sen jalkapallojoukkueen arjesta. Sarja kuvaa liioitellusti amerikkalaista yliopistoelämää, joka pitää sisällään suuret määrät seksiä, huumeita ja loputonta juhlintaa.

Sarjan alussa kaverukset Alex Morgan (Darin Brooks) ja Sampson ”Sammy” Cacciatore (Chris Romano) muuttavat kämppiksiksi päästyään opiskelemaan yliopistoon. Kaksikko päätyy toinen toistaan hurjempiin seikkailuihin niin naisten, pelikavereidensa kuin opettajiensakin kanssa. Alexin jalkapallouraa jarruttaa se, ettei treenaaminen voisi häntä vähempää kiinnostaa, vaan tytöt tuntuvat olevan koulun penkkiä ja treenikenttää tärkeämpiä.

Sarjan kaikki kolme tuotantokautta tarjoilevat katsojalle hulvatonta jenkkihuumoria. Varsinaista jatkuvaa tarinaa jaksot eivät muodosta, joten sarjan voi ahmia kerralla tai jaksoja voi katsoa yksitellen haluamassaan järjestyksessä.

5. House

House on rakastettu, nokkelalla sarkasmilla maustettu yhdysvaltalainen sairaaladraamasarja. Sen keskiössä ovat opetussairaala Princeton-Plainsborossa työskentelevä lääkäri Gregory House (Hugh Laurie) ja hänen työryhmänsä. House lääkäreineen pyrkii parantamaan potilaidensa harvinaislaatuisia sairauksia jaksosta toiseen. Selvitystyöhön liittyy murhamysteerimäisiä piirteitä, minkä vuoksi sarjaa kuvaillaankin usein sairaaladekkariksi.

Sosiaalisesti kömpelö, kipulääkkeisiin koukkuun jäänyt lääkäri House on sarjan kantava voima. Persoonallinen päähenkilö ja kiinnostavat sairaalatapaukset pitävät kiinnostusta yllä jaksosta ja tuotantokaudesta toiseen. Laurien timanttinen roolisuoritus omaperäisenä lääkärinä on kerännyt yleisöltä laajalti kiitosta.

Sarja sopii katsojille, jotka arvostavat draamaa ja mustaa huumoria. Jatkuvia yllätyksiä kaipaavalle se ei sen sijaan ole osuvin valinta, sillä jaksojen rakenne on aavistuksen toisteinen.

6. Ivalo

Ivalo
Kuva: Elisa Viihde Viaplay

Ivalo on suomalais-saksalainen rikosdraamasarja, jonka ensimmäiset jaksot julkaistiin vuonna 2018. Suosikkisarjan mukaansatempaava tarina saa alkunsa, kun poliisi Nina Kautsalo (Iina Kuustonen) löytää syrjäisestä erämökistä kahlitun venäläisnaisen, joka kantaa tappavan vaarallista virusta. Paikalle kutsutaan saksalainen virustutkija Thomas Lorenz (Maximillian Brückner), ja kaksikko alkaa yhdessä tutkia Ivalossa tapahtuneita murhia ja taistella virusepidemiaa vastaan.

Kakkoskauden keskiössä on ensimmäisen kauden tapaan poliisi Kautsalo, joka on muuttanut Rovaniemelle työskentelemään kaupungin poliisilaitoksella. Pian hän päätyy kuitenkin osaksi suomalais-venäläistä poliisiryhmää rajan taakse, ja vilkas tapahtumaketju pakottaa naisen kohtaamaan perheensä vaietun salaisuuden.

Ivalo ei turhaan noussut ensimmäisen kautensa jälkeen Elisa Viihteen katsotuimmaksi alkuperäissarjaksi. Kesään 2019 mennessä sarjan esitysoikeudet oli myyty yli 20 maahan. Sarja sopii loistavasti koukuttavaa mutta uskottavaa juonta ja huikeita näyttelijäsuorituksia arvostavalle katsojalle.

7. The Office

The Office on jo klassikoksi muodostunut hulvattoman hauska ja ajoittain jopa sympaattinen yhdysvaltalaissarja. Sen keskiössä on joukko rakastettavia hahmoja, jotka toilailevat päivästä toiseen kuvitteellisen Dunger Mifflin -yhtiön konttorissa. Hahmojen egot ovat usein törmäyskurssilla, mistä seuraa runsaasti samaistuttavia ja noloja tilanteita.

Mukadokomenttityylinen yhden kameran tuotanto on virkistävää vaihtelua kiillotettuun Hollywood-materiaaliin. Se antaa katsojan keskittyä loistavasti kirjoitettuun tilannekomiikkaan ja hahmojen väliseen vuorovaikutukseen.

Sarjan roolituksessa käytettiin epätavallista metodia, jossa näyttelijöille ei annettu käsikirjoituksia. Tämä näkyy improvisoituina kohtauksina, jotka tuovat tiukkaan komediaan yllätyksellisiä hetkiä. Sarja kannattaa ottaa katseluun helpon seurattavuutensa ja pettämättömän viihdyttävyytensä ansiosta.

8. Vikings

Vikings on kanadalais-irlantilainen historiallinen draamasarja, joka on saanut inspiraationsa viikinki Ragnar Lothbrokin elämästä. Sarjassa Lothbrok (Travis Fimmel) on maanviljelijä, joka lähtee uhkarohkealle matkalle länteen ja niittää mainetta lähtiessään valloittamaan Englantia. Brutaali ja mysteereitä sisältävä matka alkaa 700-luvun Pohjoismaista.

Sarjan päänäyttelijöihin lukeutuvat muun muassa suomalaiset huippunimet Peter Franzén ja Jasper Pääkkönen. Franzén esittää koko Norjan kuninkuutta havittelevaa Harald Finehairia, kun taas Pääkkönen nähdään Finehairin väkivaltaisen veljen roolissa.

Vikings tarjoaa katsojalle rajuja ja koukuttavia juonenkäänteitä. Sarjan kaikki kuusi kautta löytyvät kokonaisuudessaan Elisa Viihde Viaplaystä.

9. Frasier

Frasier on klassinen komediasarja, jota esitettiin Yhdysvalloissa yhdentoista tuotantokauden verran vuodesta 1993 vuoteen 2004. Frasier luotiin alun perin oheistuotteeksi Cheers-sarjalle, mutta se vakiinnutti nopeasti paikkansa yhtenä ikonisimmista TV-sarjoista.

Sarjan keskiössä on radiopsykiatri Frasier Crane (Kelsey Grammer), joka yrittää ammattinsa valossa ymmärtää itsensä ja läheistensä elämiä sekoittavia tapahtumia. Sarjan alussa Harvardista valmistunut psykiatri palaa kotikaupunkiinsa Seattleen ja ottaa loukkaantuneen ex-poliisi-isänsä Martinin (John Mahoney) asumaan luokseen. Martinia kuntouttamaan palkataan fysioterapeutti Daphne (Jane Leeves). Frasier alkaa lämmitellä välejään pikkuveljeensä Nilesiin (David Hyde Pierce), joka iskee silmänsä Daphneen.

37 Emmy-palkintoa aikanaan voittanut suosikkisarja on syytä ottaa jälleen katselulistalle, sillä siitä on tekeillä uusi kausi. Kahdestoista tuotantokausi julkaistaan tänä vuonna lähes 20 vuotta sarjan päättymisen jälkeen.

10. The Handmaid’s Tale

Julkaisuvuonnaan 2018 kansainväliseksi ilmiöksi noussut The Handmaid’s Tale kertoo dystopiasta, jossa lähes kaikki naiset ovat ympäristön saastumisen vuoksi hedelmättömiä. Ne harvat, jotka kykenevät lisääntymään, joutuvat eliitin orjattariksi tehtävänään synnyttää lapsia valtaapitäville miehille ja näiden vaimoille. Ihmisoikeuksia orjattarilla ei ole, eivätkä he esimerkiksi saa opiskella tai tehdä töitä.

The Handmaid’s Tale perustuu Margaret Atwoodin vuonna 1985 julkaistuun samannimiseen romaaniin. Pelottavan sekä romaanista että sarjasta tekee se, ettei niissä kuvattu dystopia tunnu kovinkaan kaukaiselta. Esimerkiksi Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin toimet ja Pohjois-Korean tilanne ovat herättäneet yleisön pohtimaan, voiko Atwoodin kehittämä maailma olla joskus todellisuutta.

Sarja on nauttinut alusta saakka sekä yleisön että kriitikoiden suosiota. Ensimmäinen kausi voitti muun muassa kahdeksan Emmy-palkintoa ja kaksi Golden Globea. Sarjan tarina on kaikessa karmivuudessaan äärimmäisen koukuttava ja tunteita herättävä.

Mitkä ovat sinun mielestäsi parhaat Elisa Viihde Viaplay -sarjat? Vinkkaa suosikkisi kommenteissa!

Lue myös Anna.fi: Mitä sarjaa katsoisit seuraavaksi? Listasimme parhaat sarjat ja yllättävät helmet Netflixistä, HBO:lta, Yle Areenasta ja 2 muusta suoratoistopalvelusta

Jutussa puhuttiin aiemmin virheellisesti useissa kohdissa Viaplay-palvelusta ja Viaplay-sarjoista. Juttuun korjattiin palvelun koko nimi 26.1.2022.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Mitä katsoa Elisa Viihde Viaplaysta? Listasimme 10 sarjaa, joihin haluat jäädä koukkuun juuri nyt

Sinun täytyy kommentoidaksesi.