Kulttuuri

Paras dekkari x 7 – nämä on pakko ahmaista kerralla

Mikään ei irrota arjesta ja rentouta paremmin kuin hyvä dekkari. Kotilieden toimitus suosittelee näitä seitsemää dekkaria. 

Mutkikkaita juonia, petollisia ystäviä, selkäpiitä kutittavaa jännitystä… Niistä on paras dekkari tehty. Esittelemme 7 dekkaria, joita et voi laskea käsistäsi ennen loppuratkaisua.

Uusi Donna Leon -dekkari: Venetsia saastuu

parhaat dekkarit 2019, uutuusdekkarit 2019

Venetsialaispoliisi Guido Brunettin touhuja on seurattu pian 30 kirjan verran. Vuosien saatossa Brunettin (tai kirjailijan) huoli ympäristön tilasta on kasvanut. Uusimmassa dekkarissa Brunetti selvittää ystävänsä kuolemaa, joka nivoutuu yhteen laguunin saastuttamisen kanssa. Teema tuo syvyyttä Leonin kepeään kirjoitustyyliin. Donna Leon: Maalliset jäänteet, suom. Kaijamari Sivill (Otava)

Lue myös: Lukijat paljastavat: Paras lukemani dekkarisarja – yksi on ylivoimainen!

Hyvästit tylsälle arjelle

parhaat dekkarit 2019, uutuusdekkarit 2019

Äiti on poliisi, isä kirjallisuusprofessori, poika onneton narkkari, joka aiheuttaa vain hankaluuksia. Tällä kertaa pojan keittämä soppa kiehuu niin väkevästi hellalle, että lukija saa jännittää viimeisille sivuille, jääkö perheestä jäljelle mitään. Dekkari etenee kuin juna. Varma nakki kesälukemistoon, jos jännitys kiehtoo. Petri Karra: Musta valo (Tammi)

Lue myös: 7 hyytävän hyvää uutuusdekkaria 2018: Nämä jokaisen dekkareita rakastavan on luettava!

Älä usko yhtään ketään

parhaat dekkarit 2019, uutuusdekkarit 2019

Jos tykkäät tarinan yllätyskäänteistä, tartu tähän. Psykologisessa jännärissä riittää mutkia tiheämmin kuin mökkitiellä! Näyttelijä pestataan testaamaan mahdollista murhaajaa, mutta kohta arvuutellaan kuka tässä testaakaan ketä. Hotkaistavaa ja kepeää luettavaa vaikka junamatkalle. J. P. Delaney: Usko minua, suom. Satu Leveelahti (Otava)

Valtaa ja naisvihaa

parhaat dekkarit 2019, uutuusdekkarit 2019

Miesporukan elämä tärähtää, kun yksi heistä murhataan. Kuka murhaa perheenisän syrjäiseen paikkaan? Miehisestä vallankäytöstä on kyse. Asianajaja Shirin Nouri joutuu myös populistimedian hampaisiin. Mitä jos rasistimedia alkaisi rahoittaa Nordic Noir -menestysromaaneja tuottamaan rasistista naisvihaa? Katarina Wennstam: Jengi, suom. Anja Meripirtti (Otava)

Ympyrä sulkeutuu nyt

parhaat dekkarit 2019, uutuusdekkarit 2019

Rikostutkija Leo Junker selvittää viisi vuotta vanhaa murhaa ja tulee samalla selvittäneeksi välinsä lapsuudenystäväänsä ja viholliseensa Grimiin, joka seikkaili jo neliosaisen sarjan ensimmäisessä kirjassa, Varjot. Carlssonista on kohistu Ruotsissa. Tässä kirjassa on ainakin paras lopetuslause, johon olen kuunaan törmännyt. Christoffer Carlsson: Voimat, suom. Tarja Lipponen (Johnny Kniga)

Kaksi vai kolme vauvaa?

parhaat dekkarit 2019, uutuusdekkarit 2019

Pelkään tarttuneeni kauhukertomukseen au pairista ja vauvasta. Kirja kuvaa kuitenkin perhe-elämää ja vastasynnyttäneen äidin järkkymistä. Näkökulmat ovat au pairin ja aikuiseksi kasvaneen tyttövauvan. Kertomus rakkauksista ja raskauksista kerii auki outoja juttuja. Emma Rous: Au pair, suom. Sisko Ylimartimo (Minerva)

Tappavaa taidetta

parhaat dekkarit 2019, uutuusdekkarit 2019

Jos taide, luksus ja raju seksi kiinnostavat, tässä niitä on. Viihteellinen tarina kertoo, kuinka entinen gallerian työtekijä Judith etenee identiteettiään vaihtamalla ja keinoja kaihtamatta. Taideteoksia väärennettäessä tarvitaan kovia otteita, eikä päähenkilö epäröi tappaakaan, jos tarve vaatii. Lisa Hilton: Ultima, suom. Kristiina Vaara (Tammi)

Kommentoi

Kommentoi juttua: Paras dekkari x 7 – nämä on pakko ahmaista kerralla

Mummo ilman asetta

Hyvä ja kiinnostava dekkari on myös Simone Buchholz Revolverisydän. Teos on kirjoittajan ensimmäinen suomennettu teos ja lisää on tulossa. Kannattaa tutustua, minut ainakin tempaisi mukaansa.

Jaaha

Rauman kirjaston laiva!

Taru

Rauman kaupungin kirjastokortti on kaunis, vanha purjelaiva.

Mirkku

Reijo Mäen ”Tolvana” on mainio, juuri ahmaisin.

Ertoo

Savonlinnan alueen kirjastokortti! Eikös kortin kyljessä ollut vanha kuva Olavinlinnasta? Tai ainakin joku vanha kuva 😅

Sinun täytyy kommentoidaksesi.