Kulttuuri Tilaajille

Raija Orasen jatkokertomus: Metsästäjän sydän, osa 5/5

Raija Orasen jatkokertomus etenee viimeiseen osaan. Hjalmarin levottomuus lisääntyy, ja rahankäyttö menee niin holtittomaksi, että poliisikin kiinnostuu.

Elokuussa 1918 Hjalmar ja Gustaf olivat yhdessä metsästysmatkalla Norjassa, ja mukana oli myös Hjalmarin sisarpuoli Kitty, johon Gustaf rakastui niin että alkoi suunnitella virallista avioeroa ja liittoa Kittyn kanssa, mutta eihän siitä mitään sitten tullut.

Gustaf hoiteli Suomen asioita omalla valtuutuksellaan, solmi suhteita ympärysvaltoihin niin, että kun Saksa armeijoineen romahti ja Suomelle jo valittu saksalainen kuningas perui tulonsa, hänet kutsuttiin kiireesti kotiin valtionhoitajaksi.

Hjalmar puolestaan pani toimeksi Malmön suunnalla. Hän myi miltei kaiken Suomessa olevan omaisuutensa ja osti Malmön läheltä Hjularödin linnan, joka oli pienoistoisinto ranskalaisesta keskiaikaisesta linnasta monine torneineen ja muine mauttomuuksineen.

Hän palkkasi avukseen arkkitehdin ja aloitti suurisuuntaisen sisustusseikkailun, jossa ideana oli se, että hän etsi ja hankki ensin kalustuksen kuhunkin huoneeseen ja arkkitehti laati sisustuksen sen mukaiseksi.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.