Kulttuuri

Nämä ovat suosituimmat etunimet tyttövauvalle juuri nyt – äänestä suosikkiasi!

Suosituimmat tyttöjen nimet on jälleen paljastettu. Mutta mikä vuoden 2023 tyttöjen suosikkinimistä on oma lempparisi? Käy äänestämässä.

Suosituimmat ensimmäiset etunimet tytölle vuonna 2023 olivat Aino, Olivia, Aada, Lilja ja Sofia, kertoo Digi- ja väestötietovirasto tiedotteessaan.

Vuonna 2022 suosituin tytön nimi oli Olivia ja toiseksi suosituimman nimen paikkaa piti Aino, joten viime vuonna kärkikaksikko vaihtoi sijoja keskenään. Aino on ollut tyttöjen suosituin ensimmäinen etunimi myös muun muassa vuosina 2019 ja 2020.

Sofia puolestaan on jälleen noussut viiden suosituimman tytön nimen joukkoon vuoden tauon jälkeen, ja Eevi tippunut yhden pykälän alemmas.

Sofian jälkeen suosituimpia tyttöjen nimiä vuonna 2023 olivat Eevi, Ellen, Linnea, Helmi ja Aava.

Yllättäjiä ei kymmenen suosikkinimen joukkoon mahtunut. Suosituimmat etunimet ovat pysyneet viime vuosina hyvin pitkälti samoina. Melko perinteiset suomalaiset nimet miellyttävät tällä hetkellä pienten lasten vanhempia.

”Usein vanhemmille on myös tärkeää, että nimi on helposti käytettävissä ulkomailla. Pehmeät äännerakenteet ovat suosiossa”, toteaa henkikirjoittaja Laura Mattila Digi- ja väestötietovirastosta tiedotteessa.

Lue myös: Tässä on Suomen yleisin naisen etunimi! Sen taustalta löytyy kuninkaallisen aiheuttama nimitrendi – katso 20 suosituimman nimen lista

Suosituimmat etunimet tytölle top 15 – mikä nimi on sinun suosikkisi?

Tykkäätkö sinäkin Aino-nimestä, vai olisiko valintasi tytön nimeksi kenties Helmi tai Kerttu? Äänestä, mikä vuoden 2023 viidestätoista suosituimmasta tytön nimestä on oma suosikkisi!

Äänestys näkyy yllä evästeet hyväksyneille.

Lue myös Kaksplus.fi: Nimikoneessa on yli 20 000 nimeä! Kokeile ja löydä suloisin nimi vauvalle

Kommentoi

Kommentoi juttua: Nämä ovat suosituimmat etunimet tyttövauvalle juuri nyt – äänestä suosikkiasi!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.