Ihmiset Tilaajille

”Mene takaisin päiväkotiin” – vihreiden Iiris Suomela, 27, saa palautetta, jonka perkaamiseen tarvitaan avustajia

Iiris Suomelasta on juuri tullut vihreiden puoluejohtaja Maria Ohisalon äitiysloman ajaksi. Nuori kansanedustaja on kasvattanut nahkaansa judotatamilla, yleisurheilukentällä ja pianoa soittamalla.

Pienellä Iiris Suomelalla oli tapana pötkötellä vatsallaan vaalealla kulmasohvalla ja tavata pää alaspäin lattialla lepäävää kirjaa. Kaikenlaiset tarinat maistuivat, mutta kun kuusivuotias Iiris sai käsiinsä Tylypahkan noidista ja velhoista kertovan Harry Potterin ja Viisasten kiven, maailma ei ollut entisellään.

Iiristä kiehtoi tarina, jossa arkisesta ja toisinaan ankeastakin maailmasta pääsi noin vain hujauksessa satuun, hyvän ja pahan taisteluun. Siinä missä esikouluikäiset yleensä vasta tutustuvat kirjaimiin leikin lomassa, Iiris pisteli sivu sivulta menemään yli kolmesataasivuisen romaanin.

Ja kun lukemisen makuun pääsi, Iiris luki kaikkialla, jopa kävellessään. Välitunneilla hän sentään malttoi irrottaa kirjan kädestään, koska vielä 1990-luvulla vanhemmat saattoivat ajatella, että lapsen pitää välillä tehdä muutakin.

Lue myös: Marketin kassalta ministeriksi – näin ujo Maria Ohisalo raivasi tiensä politiikan eturiviin.

Iris Suomela

Yläkoulussa, kun luokkatoverit pyörittivät silmiään Shakespearen keskiaikaiselle englannille, Iiris ajatteli: Othello, vau, miten mahtavaa. Lukiossa sydän suli Saarikoskelle.

Nyt 27-vuotias kansanedustaja, puoluejohtaja ja vuosi sitten syntyneen vauvan äiti ehtii vain kuunnella kirjoja kotitöiden lomassa. Luettavaa on liikaa. Tylypahkan seikkailut ovat vaihtuneet valtiovarainvaliokunnan kokousmuistioihin ja muihin kansanedustajan työhön kuuluviin raportteihin ja selvityksiin.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.