Ihmiset Tilaajille

Merja Larivaara ei pode enää huonoa omatuntoa isästään

Kun näyttelijä <strong>Merja Larivaaran</strong> isä joutui hoitokotiin, Merja teki päätöksen. Hän ei potisi syyllisyyttä laitoshoidosta, mutta tekisi kaikkensa pitääkseen isän elämänlaadun hyvänä.

Kyyneleet syöksähtivät silmiin. Merja Larivaaran rintaa puristi, kun hän painoi hoitokodin oven takanaan kiinni. Merjan isä tarvitsi aivoninfarktien seurauksena jatkuvaa apua arjessa eikä pärjännyt enää kotona. Vaihtoehtoja ei ollut.

Mutta tämä oululainen hoitokoti ei ollut hengeltään sitä, mitä Merja oli kuvitellut. Hän oli taas kerran löytänyt isän sotkuisesta huoneestaan neuvottomana. Isän perustarpeista ei pidetty tarpeeksi hyvin huolta, ja hoitokodin siisteydessäkin oli räikeitä puutteita.

Juuri ennen Merjaa paikalla oli käynyt hoitaja. Mutta hoitaja teki vain välttämättömän, toi tarjottimellisen ruokaa ja lähti pois. Ei sekuntiakaan ylimääräistä läsnäoloa. Eikä minkäänlaista huomiota siihen, että isä eli sotkun keskellä.

Merja tiesi, että isä olisi siirrettävä muualle.

Nyt isä on asunut jo muutaman vuoden nykyisessä hoivakodissaan. Tämän paikan oven Merja sulkee lähtiessään hyvillä mielin.

Lue myös: Merja Larivaara Annassa: ”Nainen voi saada kaiken: parisuhteen, perheen ja olla tekijä ja intohimoinen työssään”

Merja Larivaara muutti lähemmäs isää

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.