Ihmiset

Anna: Ex-golffari Minea Blomqvist ei uskonut Teemu Selänteen parisuhdeneuvoa – pitkään hän oli oikeassa

Minea "Minni" Blomqvist kertoo Anna-lehden haastattelussa, miten golf-uran lopettaminen vaikutti parisuhteeseen.

Entinen golf-pelaaja Minea ”Minni” Blomqvist kertoo Anna-lehden haastattelussa, miten hän tapasi puolisonsa. Minni ja hänen miehensä golfinpelaaja Roope Kakko ihastuivat toisiinsa golf-leirillä. Minni oli tuolloin 16-vuotias, Roope yhdeksäntoista.

”Hän oli samanhenkinen ja sopivan huoleton. Vuosien mittaan hän on miehistynyt ja entisestään komistunut”, Minni kuvailee Annassa.

Nykyään pariskunnalla on kaksi poikaa, 14-vuotias Elmeri ja 5-vuotias Kaapo. Vaikka vanhemmat ovat luoneet uran golfin parissa, eivät lapset ole kiinnostuneita lajista harrastuksena. Minnille ja Roopelle golf on sen sijaan intohimo.

Paria on yhdistänyt kova kilpailuvietti. Se on tuonut myös menestystä kummankin uralle. Minea paljastaa jääkiekkoilija Teemu Selänteen sanoneen hänelle, että tasapuolisuus on kahden tähtiurheilijan parisuhteessa mahdottomuus, jos molemmat haluavat huipulle. 

Minni oli Teemun kanssa täysin eri mieltä. Minni uskoi, että hänen ja Roopen suhde säilyisi tasapuolisena ja molemmat voisivat menestyä. Hän oli myös pitkään oikeassa.

Kun pariskunta sai esikoisen, he asuivat ja kilpailivat Amerikassa. Tasapuolisuuden ylläpitäminen oli helppoa, koska ympärillä oli tukijoita ja taloudelliset puitteet kohdillaan.

”Menestys ruokkii menestystä. Rahalla pystyy järjestelemään lastenhoidon ja monet käytännön asiat”, Minni kertoo Annassa.

Nykyisessä elämäntilanteessa Minni kuitenkin ymmärtää jo hieman enemmän kiekkolegendan sanoja.

Minea Blomqvist: Uranvaihto koetteli parisuhdetta

Korona vei mennessään pariskunnan kisat ja työt. Minni kertoo tehneensä järkiperusteisen päätöksen lopettaa uransa. Hän hakeutui huippu-urheilijoille suunnattuun valmentajan ammattitutkintokoulutukseen.

”Elämältäni putosi tavallaan pohja. Ei ollut enää niitä unelmia, joita olin tavoitellut kaksikymmentä vuotta. Oli mietittävä mikä minua innostaa, mikä saa syttymään, mikä on nyt intohimoni”, Minni kertoo Annassa.

Roope jatkoi kilpailemista. Minni keskittyi lopettamispäätöksensä jälkeen perheeseensä, valmentajaopintoihin ja omistamansa golfkoulun pyörittämiseen. Helppoa se ei ollut.

”Kun istuin rannalla, en nähnyt merta, olo oli täysin tyhjä. Säikähdin, kun mikään ei tuntunut miltään, en ollut tyytyväinen itseeni enkä mihinkään. Nukuin liian vähän, päässä pyörivät golfkoulun ja valmennuksen mahdollisuudet ja haasteet”, Minni kertoo Annassa.

Tilanne koetteli Minnin ja Roopen parisuhdetta. Minni pohti myös eroa vaihtoehtona ja punnitsi, mikä on hänelle tärkeää, kuinka hän jaksaa ja miten parisuhde kestää. Pohdinta johti lopputulokseen, että yhdessä pysytään.

”Arvostan suhteemme syvyyttä ja yhdessä koettuja hetkiä. Roope tuntee minut parhaiten ja toisinpäin. Mitään näin arvokasta ei kannata heittää pois”, Minni kertoo Annassa.

Lue myös Annan juttu: Kilpauran lopetus syöksi Minea Blomqvistin ja Roope Kakon suhteen kriisiin – pariskunta ymmärtää nyt Teemu Selänteen varoittavat sanat

Kommentoi

Kommentoi juttua: Anna: Ex-golffari Minea Blomqvist ei uskonut Teemu Selänteen parisuhdeneuvoa – pitkään hän oli oikeassa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.