Asiantuntijan yllättävä ohjeistus: Hiuksia ei kannattaisi harjata lainkaan

Vahvistaako harjaaminen hiuksia vai rikkooko se niitä? Asiantuntijan mielestä ainakaan luonnonharjaksella harjaaminen ei ole oikea ratkaisu hiustenhoitoon.

Hiusten harjaaminen on monelle päivittäinen rutiini. Ennen harjaamisen ajateltiin vahvistavan hiuksia. Sata harjanvetoa päivässä olikin aikanaan ohje kauniista hiuksista haaveileville.

”Tosiasiassa sitkeä harjaaminen levitti talia päänahasta hiuksiin ja teki niistä kiiltävämmät aikana, jolloin hoitoaiheita ei ollut”, HiusAkatemian toimitusjohtaja Annikki Hagros-Koski toteaa.

Lue myös: Näin saat harmaistakin hiuksista kiiltävät

Hoida hyvin, harjaa vähän

Nykyään moni asiantuntija taipuu sen kannalle, että harjaa ei kannata käyttää lainkaan. Harjakset rikkovat hiusten suomuista pintakerrosta ja ohentavat hiuksia.

Hagros-Kosken mukaan moni meistä pärjäisi hyvällä hoitoaineella ja muotoilutuotteilla. Hoitoaineen levittämiseen kyllä kannattaa käyttää kampaa, että sen saa kaikkialle hiuksiin.

”Kun hoitoaine on levitetty hiuksiin kamman avulla, hiukset kannattaa huuhdella viileällä vedellä.”

Lue myös: Hiusten rasvoittuminen kuriin! Seitsemän vinkkiä raikkaisiin hiuksiin

Hiusten harjaaminen voi tuoda toivottua kuohkeutta

Entä jos pelkää muuttuvansa epäsiistiksi takkutukaksi ilman harjaa?

Jos hiuksia haluaa ehdottomasti harjata, se kannattaa Hagros-Kosken mielestä tehdä pehmeällä muovi­piikkisellä harjalla tai kammalla. Erityisesti lyhyisiin hiuksiin harja voi tuoda kaivattua kuohkeutta.

Lue myös Anna.fi: Hiustutkija kertoo, mikä vaikuttaa hiusten kasvuun

Jos haluaa vahvistaa hiuksia ja hiuspohjaa, kannattaa harjaamisen sijaan hieroa päänahkaa päivittäin noin kymmenen minuuttia.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Asiantuntijan yllättävä ohjeistus: Hiuksia ei kannattaisi harjata lainkaan

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X