Ihmiset Tilaajille

Raija Oranen kosi kahden viikon jälkeen: rakkaus kestää edelleen

Kun Raija Oranen miettii kirjojensa päähenkilöitä, hahmot valtaavat hänen mielensä ja joskus jopa ruumiinsakin. Kyky eläytyä on niin vahva, että kirjailija puhuu kuudennesta aistista.

Tuuli leyhyttelee hotellihuoneen verhoja. Ikkuna reunustaa pittoreskin näkymän: vaaleaa hiekkaa, ylöspäin oksiaan kurottavia palmuja ja merta. Ei arvaisi, että sisällä oleileva ryhdikäs mies kantaa mukanaan myrkkykapselia.

Vuonna 1945 Carl Gustaf Mannerheim matkusti Portugaliin henkilääkärinsä Lauri Kalajan ja kenraalimajuri Ragnar Grönvallin kanssa. Sota oli juuri päättynyt ja Mannerheimin rintaa kuristi.

Puitteet olivat hulppeat. Sen näkee yhä kuvista, sillä linnamainen Bela Vistan hotelli toimii vieläkin Portugalissa Praia Da Rochan rannalla.

Pari vuotta sitten kirjailija Raija Oranen yöpyi hotellissa miehensä Jyrkin kanssa. Hän halusi selvittää ja ymmärtää kaiken Mannerheimista.

”He olivat pilanneet huoneet. Sisustus oli muutettu aivan liian moderniksi”, Raija kertoo nyt Helsingissä suosikkikahvilassaan Strindbergillä.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.