Ihmiset

Seura: Toimittaja Raija Pellin, 66, outoja oireita ei tunnistettu ja hän sai pysyvän terveyshaitan: ”Vasen käsi on pelkkä räpylä”

Raija Pelli sairastui 50-vuotiaana reumaan. Oikean diagnoosin saamisessa kesti pari vuotta, kirjoittaa uusi Seura-lehti.

Poliisi-tv:stä tuttu juontaja Raija Pelli, 66, kertoo uudessa Seurassa, että reumaan sairastuminen oli hänelle vaikea paikka. Raija sairastui reumaan 50-vuotiaana.

”Tänä päivänä koen olevani hyvin vahva. Mutta aina en ole ollut, johtuen sairastumisista ja sitten ikävistä asioista, joita työni toi mukanaan”, Raija sanoo Seurassa

Sairastuminen oli Raijalle haaste, sillä hän kipujen ja lääkityksen sanelemana hän joutui olemaan jouten enemmän kuin olisi halunnut. Sairaus esti tekemiset.

Diagnoosin saamisessa kesti pari vuotta, sillä oireita ei aluksi tunnistettu. Ensimmäisenä alkoi oireilla vasen käsi. Kivut tulkittiin kuitenkin toimittajan työstä aiheutuvaksi työperäiseksi rasitusvaivaksi. Seuraavaksi epäiltiin nivel- tai jännetuppitulehdusta. 

Sitten Raijan nilkat turposivat kaksinkertaisiksi. Tuli aamu, jolloin Raija ei päässyt edes sängystä ylös.

Raija Pelli: reuma löytyi yksityisellä reumaklinikalla

Raija oli yrittänyt monta kertaa lääkärille ehdottaa oireidensa syyksi reumaa, sillä sitä on ollut  hänen suvussaan. Kunnon tutkimuksiin ja magneettikuvaukseen Raija pääsi vasta, kun hänen aviomiehensä Jörgen Victorzon vei hänet yksityiselle reumaklinikalle.

Vasemman käden hoito tuli liian myöhään, eikä mitään ollut tehtävissä. Raija pystyy kyllä kirjoittamaan kädellä, mutta voimat siitä ovat kadonneet.

”Vasen käsi on pelkkä räpylä. Se harmitti aikansa, mutta reuma on vaikeaa diagnostiikkaa. Olen puhunut muutaman lääkärin kanssa tämän asian niin selväksi, ettei minulle ole jäänyt katkeruutta”, Raija sanoo Seurassa.

Lue myös Seuran juttu: Raija Pelli oppi varovaiseksi – Entinen rikostoimittaja suojaa yksityisyyttään eikä ole sosiaalisessa mediassakaan: ”Sen haavan työni minuun jätti”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Seura: Toimittaja Raija Pellin, 66, outoja oireita ei tunnistettu ja hän sai pysyvän terveyshaitan: ”Vasen käsi on pelkkä räpylä”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.