Ihmiset

Rakkaustohtori Emilia Vuorisalmi Annassa: ”Ensitapaamisen jälkeen olin varma, että olen löytänyt suuren rakkauteni”

Rakkaustohtori Emilia Vuorisalmi, 38, oli jo ensitapaamisen jälkeen varma, että Maurizio Pratesi, 42, on hänen suuri rakkautensa, kertoo uusin Anna. Nyt pari odottaa vauvaa, joka syntyy pian.

Jos Emilia Vuorisalmi ei olisi viime keväänä juhlista lähtiessään unohtanut takkiaan narikkaan, hän ei olisi sinä iltana kohdannut elämänsä miestä, selviää uudesta Annasta.

Emilia oli jo kadulla, kun hän havahtui asiaan ja palasi hakemaan takkia. Samaan aikaan narikasta omia ulkovaatteitaan oli hakemassa mies, jonka hän oli pannut merkille juhlissa.

Siellä kummallakin oli koko ajan seuraa. Nyt he olivat kahden.

”Jo tuon ensitapaamisen jälkeen olin varma, että olen löytänyt suuren rakkauteni”, Emilia kertoo Annassa.

Rakkautta tutkiva Emilia oli pitkään yksin

Emilia on lääkäri, joka jäätyään pitkien suhteiden jälkeen sinkuksi alkoi tutkia sitä, miksi ihmiset toimivat rakkausasioissa niin kuin toimivat ja miten aivokemia rakkautta selittää. Emilia kirjoitti aiheesta kirjan Sekaisin LOVEsta, ja häntä alettiin kutsua rakkaustohtoriksi.

Käytännössä asiat eivät kuitenkaan olleet heti helppoja Emiliallekaan, vaikka hän perehtyi rakkauden teoriaan ja analysoi itseään.

”Aluksi minun oli vaikeaa olla yksin. Pahimmillaan pelkäsin, etten ikinä löydä ketään sopivaa”, Emilia sanoo Annassa.

Omien unelmien toteuttaminen toi vahvan merkityksellisyyden tunteen, ja hän huomasi olevansa onnellinen ilman rakkaussuhdettakin.

”Olin onnistunut virittämään rakkaushormonini tasapainoon ilman parisuhdetta. Ja koska en tarvinnut ketään, olin valmis rakastumaan oikeista syistä. Näin uskon”, Emilia sanoo jutussa.

Ensikohtaaminen Maurizion kanssa eteni vakavaksi suhteeksi. Mutta suhde olisi jäänyt syntymättä ilman hänen aloitettaan.

”Jos Maurizio ei olisi lähestynyt minua, meistä tuskin olisi tullut paria. Vaikka sitä voi olla vaikeaa uskoa, olen usein ujo sellaisissa tilanteissa enkä olisi uskaltanut lähestyä häntä”, Emilia sanoo Annassa.

Lue Annan koko juttu: Maurizio Pratesin kanssa vauvaa odottava Emilia Vuorisalmi: ”Olin heti varma, että olen löytänyt suuren rakkauteni”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Rakkaustohtori Emilia Vuorisalmi Annassa: ”Ensitapaamisen jälkeen olin varma, että olen löytänyt suuren rakkauteni”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.