Suhteet

Kaksi vuotta eron jälkeen Olli-Pekka, 38, löysi teini-ihastuksensa Tinderistä: ”Aluksi tapasimme salaa lapsilta”

Olli-Pekka Remes, 38, yllättyi, kun tapasi treffipalvelu Tinderissä teini-ihastuksensa. Huoltoasematreffeillä molemmat rakastuivat hetkessä päätä pahkaa.

”Ennen kuin tapasin Pipsan tuntui pitkään siltä, että kukaan ei kiinnosta. Aloin jo miettiä, mikä minua vaivaa, sillä nuorempana olin hyvin aktiivinen ja minulla oli paljon naisia.

Olin eronnut pari vuotta aiemmin kahdeksan vuotta kestäneestä suhteesta. Ero oli kova kolaus, koska olin ajatellut, että vietän suhteessa loppuelämäni.

Viime joulukuussa päätin, että epätoivo saa riittää. Tein profiilin deittipalvelu Tinderiin. Olin vastustanut ajatusta, koska pelkän ulkonäön perusteella seuran valitseminen on kylmää puuhaa.

Yllättävä ehdotus

Tinder ehdotti minulle melkein heti Pipsaa. Olin ihmeissäni. Tunsimme entuudestaan, koska olemme kotoisin samalta paikkakunnalta. Yläasteella olimme jopa seurustelleet pari kuukautta. Siitä tosin muistan vain sen, että katselin aina puutyöluokan ikkunasta, kun Pipsa käveli kotiin päin. Pipsa taas muistaa sen, kuinka jätin hänet puhelimessa.

Edellisestä tapaamista oli aikaa, varmaan lähes 20 vuotta. Facebookin kautta tiesin, että Pipsa asuu Lohjalla ja hänellä on kolme lasta. Siitä minulla ei ollut mitään tietoa, että hän oli eronnut puoli vuotta aiemmin.

Kun merkitsin olevani kiinnostunut Pipsasta, Tinder ilmoitti heti, että Pipsakin oli kiinnostunut minusta. Laitoin saman tien viestin. Viesteissämme oli heti lämpöä.

Olin tehnyt Tinder-profiilin sunnuntaina, ja tiistaina jo tapasimme. Olin menossa Helsingistä Hankoon joulunviettoon ja ajoin Lohjan kautta. Olimme sopineet tapaamispaikaksi Virkkalan ST1-huoltoaseman. En yleensä jännitämitään, mutta sydän hakkasi, kun istuin pihalla autossa ja näin Pipsan huoltoaseman tuulikaapissa.

Olli-Pekka Remes
Olli-Pekka Remes, 38, asuu Helsingissä ja työskentelee sähkömiehenä.

Kun istuuduimme pöytään, olin niin hermostunut, että laitoin sokerin teemukiin papereineen päivineen. Pipsa ei tätä huomannut, ehkä häntäkin hermostutti.

Välillämme oli heti vetovoimaa. Istuimme vastakkain ja otimme toisiamme kädestä kiinni. Juttelimme puolitoista tuntia ja kun menimme ulos, suutelimme saman tien. Se oli todella outoa. Tapaamisen jälkeen poistin Tinder-profiilin. Olin ehtinyt olla siellä kolme päivää.

Salaiset treffit

Kotimatkalla Helsinkiin tapasimme taas samalla huoltoasemalla. Meillä oli treffit siellä niin monta kertaa, että siitä tuli ihan vitsi.

Aluksi tapasimme salaa Pipsan lapsilta. Hänellä on 5- ja 12-vuotiaat pojat ja 14-vuotias tyttö, joka ei sulattanut suhdettamme ensin ollenkaan. Pipsa sanoi lapsille menevänsä kauppaan.

Heinäkuussa olin ensimmäistä kertaa Pipsan luona yötä niin, että lapset olivat kotona.

Olemme tavanneet koko suhteemme ajan aika harvoin, sillä eri paikkakunnilla asuminen tuo haasteita. Matka Helsingistä Lohjalle kestää vain 45 minuuttia, mutta minulla on päivätyö ja Pipsalla taas lähihoitajana epäsäännöllinen vuorotyö. Lisäksi Pipsan vuorolista tulee vain kuukaudeksi kerrallaan, joten emme voi suunnitella mitään kuukautta pidemmälle.

Eniten raastaa se, että yhteisiä viikonloppuja on niin vähän. Toisaalta on ollut aikaa sulatella asioista itsekseen.

Kavereilta emme osanneet pitää suhdetta salassa. Olimme molemmat heti niin tohkeissamme, että hölötimme siitä kaikille. Kaikki ovat olleet todella iloisia puolestamme. Toisaalta se, että kaikki on tuntunut alusta asti niin hyvältä ja että meillä on paljon yhteisiä tuttuja, luo myös paineita.

Voimakasta intohimoa

Olemme molemmat temperamenttisia ja kilpailuhenkisiä, joten ymmärrämme, kun toinen kimpaantuu, vaikka ei se siinä hetkessä juuri helpota.

Kun saamme olla yhdessä, teemme ruokaa, harrastamme seksiä ja käymme juoksulenkeillä. Välillämme on ollut alusta asti käsittämättömän voimakasta intohimoa. Se tulee varmasti kantamaan tätä suhdetta.

Joku sanoisi tylsästi, että me vain rakastamme toisiamme, mutta kyllä tässä on rakastettu ennenkin. Vasta nyt olen tajunnut, miten tärkeää intohimo on parisuhteelle. Läheisyys, puhuminen ja seksi ovat asioita, joita pitää huoltaa.

Saman katon alle?

Syksyllä näemme, miten arki alkaa pyöriä. Mitä jos lähdenkin aamulla Pipsan luota töihin? Entä miten toimin lasten kanssa? Kokemukseni lastenkasvatuksesta perustuu siihen, millaisen kasvatuksen itse sain 1980-luvulla.

Pipsan elämässä muutokset ovat olleet vielä isompia. Vuosi erosta ei ole pitkä aika, varsinkaan, kun hän on 14 vuotta hoitanut lapsia, perhettä ja taloa. Minä olen saanut häntä hidastamaan vähän tahtia.

Haluamme asua saman katon alla, mutta ensin aiomme katsoa tilannetta rauhassa. Kyllä kaikki tapahtuu aikanaan.”

Juttu on julkaistu Kotiliesi 17/2017 -lehdessä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kaksi vuotta eron jälkeen Olli-Pekka, 38, löysi teini-ihastuksensa Tinderistä: ”Aluksi tapasimme salaa lapsilta”

Valkovuokko

Antaa palaa! Rakkaus tulee kohdalle harvoin. Vastuksia varmaan on mutta yhdessä ne voitatte. Onnea tulevaan Elämäänne!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.