Ihmiset

Seurassa pohditaan herttuatar Catherinen arkea kolmen lapsen äitinä: ”Äitiyteen liittyy ristiriitaisia tunteita”

Huhtikuussa kolmannen lapsensa synnyttänyt herttuatar Catherine on sanonut haluavansa viettää mahdollisimman paljon aikaa lastensa kanssa. Samaan aikaan britit vaativat herttuatarta edustustehtäviin. Selviääkö Kate uupumatta, kysyy uusi Seura.

Iso-Britanniassa kansa hullaantui, kun herttuatar Catherine, 36, synnytti poikavauvan maanantaina 23. huhtikuuta kello 11. Tuoreen pikkuprinssin synnytys kesti viisi tuntia, ja poika painoi 3,8 kiloa.

Uusi Seura pohtii, kestääkö Catherine vauva-arkea uupumatta, sillä raskaudet ovat vaikuttaneen vievän herttuattaren voimat. Vaikka Katen vanhemmat ovat tukeneet alusta pitäen nuorta perhettä vanhemmuudessa, äitiys on ollut Katelle vaativaa.

Lue myös: Kaija Stormbom, 54, vauva-arjestaan Seurassa: ”Olen yllättynyt siitä, kuinka hyvin jaksan”

Aiempien raskauksien tapaan Kate kärsi raskauspahoinvoinnista myös tällä kertaa. Hovi ilmoittikin viimeisimmästä raskaudesta jo syyskuussa. Kate oli vasta toisella kuukaudella, mutta ei kyennyt enää pahoinvoinnin vuoksi edustamaan.

”Äitiys on haaste, johon liittyy ristiriitaisia tunteita”, Kate myönsi vuosi sitten puheenvuorossaan prinssi Williamin ja Harryn suojeleman Heads Together -mielenterveysprojektin lehdistötilaisuudessa.

Laiskuussyytöksiä ja pikkulapsikiireitä

Herttuatar Catherine ja hänen puolisonsa prinssi William ovat kertoneet haluavansa olla lastensa arjessa aidosti läsnä ja turvautua mahdollisimman vähän lastenhoitajien apuun, aivan kuten Diana aikoinaan, uudessa Seurassa kerrotaan. Mutta riittävätkö Katen voimat sekä äidin rooliin että edustusvelvollisuuksiin?

Heinäkuussa 2016 Kate saapui kunnioittamaan Ranskan Sommeen ensimmäisen maailmansodan muistojuhlallisuuksia. Daily Mail -lehti kuvaili häntä rasittuneen oloiseksi ja kalpeaksi. Väsymyksen vuoksi Kate karsi kalenteristaan edustusmenoja.

Kansa kiivastui, ja lehdistö antoi herttuattarelle uuden kutsumanimen Lazy Katie, Laiskuri-Katie. Koska brittejä verotetaan kuningashuoneen ylläpitämisen takia, selitykset pikkulapsiperheen äidin kiireistä ärsyttivät.

Lue myös: 10 yllättävää asiaa vanhemmuudesta – näin eri tavoin vanhemmuus vahvistaa naista

herttuatar Catharine, kate, william, iso-britannia, kuningasperhe, uupumus, vauva-arki, pikkulapsiaika

”Ei ole olemassa vanhemmuuden sääntökirjaa”

Daily Express -lehti paljasti syyskuussa raskausuutisen aikaan, että erityisesti Kate halusi kolmannen lapsen. William sen sijaan empi esikoisensa Georgen, 4, aiheuttaman työmäärän vuoksi. Prinssi myös lohkaisi kuopuksen synnyttyä, että nyt parilla piisaa kolminkertaisesti huolia.

Siinä missä Williamin ja Katen tytär Charlotte, 2, on ollut helppo lapsi, George on ajanut vanhemmat välillä väsymyksen partaalle. Georgen univaikeudet ja temperamenttinen luonne ovat vaatineet vanhemmilta energiaa, kertoo Seura.

”Ei ole olemassa vanhemmuuden sääntökirjaa. Terve järki ja omat vaistot ohjaavat kasvatusta parhaiten”, Kate kuvaili suhdettaan äitiyteen vuosi sitten maaliskuussa, kun hän piti puhetta Heads Together -järjestön asialla mielenterveystyön puolesta.

Puheessaan hän halusi rohkaista nuoria, uupumuksen kanssa kamppailevia vanhempia.

Herttuatar Catherine jakaa mielipiteitä. Hänen kauneuttaan, lempeää hymyään ja omistautumista lapsilleen ihaillaan. Toisaalta hänen passiivisuutensa nostaa monen karvat pystyyn.

Synnytyksestä toivuttuaan Katella onkin edessä näytön paikka, Seura spekuloi. Hänen on osoitettava pärjäävänsä sekä äidin että tulevan kruununperillisen puolison roolissa.

Lue Seuran juttu: Kestääkö Catherine vauva-arjen uupumatta? Kolmen lapsen äiti, Cambridgen herttuatar elää brittien suurennuslasin alla

Kommentoi

Kommentoi juttua: Seurassa pohditaan herttuatar Catherinen arkea kolmen lapsen äitinä: ”Äitiyteen liittyy ristiriitaisia tunteita”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.